Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-05-07, 11:55
Komputer pok?adowy w Aveo II. (T250,T255)
Autor Wiadomość
jar76 


Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 19 razy
Wiek: 40
Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 687
Skąd: Śląsk
Poziom: 23
HP: 12/1225
 1%
MP: 585/585
 100%
EXP: 54/65
 83%
Wysłany: 2011-05-31, 10:20   

Przeeemek napisał/a:


Są dwa modele liczników w nowym Aveo sedan. Tutaj link do zdjęcia z jakiejś aukcji na alledrogo KLIK - różnica jest w kolorze obrysu zegarów.


I to jest jedyna różnica między tymi licznikami, technicznie nie różnią się niczym .
_________________
---------------------------------------
Aveo T250 sedan 2009r---1.2 16V 84KM/ BRC SEQUENT 24
---------------------------------------
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-15, 21:35   

Fotki podglądowe rozebranego licznika:


>KLIK<

>KLIK<

>KLIK<
 
     
Przeeemek 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.2 sedan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 176
Skąd: Polska
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 9/27
 33%
Wysłany: 2011-06-16, 08:02   

Ekranik komputera wygląda przepięknie. Na pewno sobie to przerobie. Czekam tylko aż będzie jakiś ostateczny pomysł na podłączenie przełącznika i trochę się boję, że jeśli źle wytnę ten plastik to oszpecę sobie licznik.
_________________
Chevrolet Aveo 2006r. sedan 1.2 8V 72KM w gazie
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-16, 15:06   

Przeeemek, zawsze można podejść do jakiego zakładu który specjalizuje się w elektronice aby profesjonalnie przylutować przewód do płyty i switcha. Jesli masz blisko do mnie to zapraszam pomogę.
 
     
Przeeemek 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.2 sedan
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 176
Skąd: Polska
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 9/27
 33%
Wysłany: 2011-06-16, 15:09   

Marco napisał/a:
Przeeemek, zawsze można podejść do jakiego zakładu który specjalizuje się w elektronice aby profesjonalnie przylutować przewód do płyty i switcha.


Chodziło mi o wycięcie okienka na komputer, żeby ładnie wyszło. A co masz dokładnie na myśli mówiąc o switchu? Chodzi ci o przełącznik? Bo kable kabelków sam nie będę robił, pójdę raczej do jakiegoś serwisu telewizorów to mi polutują bo ja nie mam czym.
_________________
Chevrolet Aveo 2006r. sedan 1.2 8V 72KM w gazie
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-16, 15:12   

Przeeemek napisał/a:
A co masz dokładnie na myśli mówiąc o switchu? Chodzi ci o przełącznik?


Chcąc przełączać funkcję kompa musi być switch który zwierając ścieżkę zaznaczoną NIEBIESKĄ STRZAŁKĄ do masy zmienia tryb wyświetlacza.
 
     
kaslawek 

Model Samochodu: Aveo 1.2/84KM/HTB
Dołączył: 21 Cze 2011
Posty: 3
Skąd: EZG
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2011-06-21, 11:46   Re: Komputer pokładowy w Aveo II. (T250,T255)

Witam serdecznie wszystkich kacikowiczow/forumowiczow.
Jestem tu nowy i mam kilka pytan dot. komputerka.
Mam Aveo 1.2 (84KM) Base + HBT (chyba to jest Aveo II) z roku 2011 (kupiony w marcu 2011).
I zastanawiam sie czy u mnie ten komputer jest - z opisow wynika, ze powinien byc.
Czy ktosik moze mi podpowiedziec?
Oczywiscie, po przerobce gwarancja idzie w pi... (erony).

I jeszcze jedno, jak rozpoznajecie te wersje z literka "T"?
 
     
jar76 


Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 19 razy
Wiek: 40
Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 687
Skąd: Śląsk
Poziom: 23
HP: 12/1225
 1%
MP: 585/585
 100%
EXP: 54/65
 83%
Wysłany: 2011-06-21, 12:59   

Jest na 100 % :)
_________________
---------------------------------------
Aveo T250 sedan 2009r---1.2 16V 84KM/ BRC SEQUENT 24
---------------------------------------
 
     
kaslawek 

Model Samochodu: Aveo 1.2/84KM/HTB
Dołączył: 21 Cze 2011
Posty: 3
Skąd: EZG
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2011-06-22, 14:11   

Marco napisał/a:
Przeeemek, zawsze można podejść do jakiego zakładu który specjalizuje się w elektronice aby profesjonalnie przylutować przewód do płyty i switcha. Jesli masz blisko do mnie to zapraszam pomogę.


Marco, a okirnko tez powiekszasz?? :lol:
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-22, 14:37   

kaslawek napisał/a:
Marco napisał/a:
Przeeemek, zawsze można podejść do jakiego zakładu który specjalizuje się w elektronice aby profesjonalnie przylutować przewód do płyty i switcha. Jesli masz blisko do mnie to zapraszam pomogę.


Marco, a okirnko tez powiekszasz?? :lol:


Jesteś ze Zgierza więc możemy się spotkać i Ci wszystko objaśnię jak byś chciał ale jeśli masz auto na gwarancji to Ci odradzam na razie ingerować w ww sprawie.
 
     
Miko 

Model Samochodu: Aveo
Dołączył: 22 Cze 2011
Posty: 32
Skąd: Warszawa
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 5/11
 45%
Wysłany: 2011-06-24, 19:01   

Panowie jak wygląda ten przełącznik bo link z pierwszego postu nie działa?
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-24, 19:09   

Miko, obojętnie jaki sobie zamontujesz. Ważne aby to był włącznik zwierny.

przykład:>KLIK< lub >KLIK< lub bardziej dyskretny >KLIK< lub >KLIK<
Ostatnio zmieniony przez nieaktualne 2011-06-24, 19:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Miko 

Model Samochodu: Aveo
Dołączył: 22 Cze 2011
Posty: 32
Skąd: Warszawa
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 5/11
 45%
Wysłany: 2011-06-24, 19:30   

ten przedostatni chyba bedzie najlepszy :)

On ma 4 piny czyli zwiera wszystkie...i wszystko jedno jak się podłącze do niego?
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-11-04, 19:45   

Miko napisał/a:
On ma 4 piny czyli zwiera wszystkie...i wszystko jedno jak się podłącze do niego?


Ten o którym piszesz ma dwie pary styków zwiernych. Podpinasz się albo pod jedną albo pod drugą stronę czyli po wciśnięciu ma być przejście.



Jeśli nadal tego nie rozumiesz to nie polecam Ci samodzielnie zabierać się za przeróbkę tego licznika.
 
     
chevaveo
podkarpackie


Model Samochodu: aveo sedan
Dołączył: 15 Mar 2011
Posty: 66
Skąd: spod komputera
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 1/16
 6%
Wysłany: 2011-12-03, 21:00   

mam przerobiony zegar na sposób bez wyłącznika- a mam pytanie odnośnie czujnika temperatury zewnętrznej może się ktoś wie na jakim termistorze tnc pracuje ilo ohmowym
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: