O?wietlenie kabiny |
Autor |
Wiadomość |
Marcin
Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Wrz 2009 Posty: 466 Skąd: Podlasie
Poziom: 19
|
Wysłany: 2014-06-23, 20:34 Oświetlenie kabiny
|
|
|
Witam
Chciałbym wymienić żarówkę oświetlenia kabiny na jakas LED ale mocna aby dobrze oświetlało wnętrze kabiny. Może kos z Was takie cos robił i może polecić jakas dobra sprawdzona żarówkę LED do oświetlenia kabiny ? bo na allegro każdy swój towar chwali ale później mizerne skutki mogą być i tylko świecić będzie a nie oświetlać wnętrze |
_________________ Chevrolet AVEO II HB 5D 1.2 84KM 16V |
|
|
|
 |
AveoSatellite

Model Samochodu: Aveo
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sty 2012 Posty: 29 Skąd: Katowice
Poziom: 4
|
Wysłany: 2014-08-14, 01:38 Oświetlenie wnętrza
|
|
|
Hej, mam dla ciebie inną propozycję na moim przykładzie.
Ja zamontowałem sobie taśmę LEDową przez całą długość sufitu
Wklejam zdjęcie (nie widać całej bo zagłówek zasłania ale jest ona od przedniej lampki aż do końca podsufitki z tyłu - ponad metr długości )
Efekt jest taki, że w nocy jest w aucie jaśniej niż za dnia
Zdjęcia niestety nie oddają tak tego efektu, musisz uwierzyć na słowo
Zrobiłem też przełącznik, żeby w dzień niepotrzebnie ta taśma nie świeciła - wtedy świeci tylko standardowa lampka, którą standardowo była rurka ale przerobiłem na niebieski panel LEDowy wypełniający całą przestrzeń pod szybką lampki (zdjęcie jest stare i tam była jeszcze mała niebieska żarówka LED - teraz jest duży panel )
W planach jest automatyczny przełącznik włączający taśmę LEDową, gdy na dworze jest ciemno, żeby nie trzeba było ręcznie tego przełączać |
_________________ nie lubię standardów, dlatego zmieniam je na swoje... |
|
|
|
 |
chevy_power
Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy Wiek: 35 Dołączył: 01 Lis 2010 Posty: 756 Skąd: Kraków
Poziom: 24
|
Wysłany: 2014-08-14, 12:46
|
|
|
AveoSatelite jak wmontowałeś taśmę w sufit? Wycinałeś czy podkleiłeś? Możesz wrzucić zdjęcia końcówek za dnia?
Ode mnie plus |
|
|
|
 |
AveoSatellite

Model Samochodu: Aveo
Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Sty 2012 Posty: 29 Skąd: Katowice
Poziom: 4
|
Wysłany: 2014-08-24, 00:29
|
|
|
ok już wrzucam fotki za dnia
Taśma LEDowa miała swój klej ale okazał się on za słaby i po paru dniach zaczęła sama odpadać... więc podkleiłem ją całą na elastycznym kleju cyjanoakrylowym w żelu. Teraz trzyma idealnie, nikt jej nie urwie
Te 2 przełączniki są do przełączania między małym światełkiem a taśmą, albo jedno i drugie w srodku lampki jest to wszystko wlutowane odpowiednio.
Jak już mówiłem kiedyś - w przyszłości chcę je zamienić na układ automatycznie przełączający między małym światłem a taśmą w zależności czy jest noc czy dzień |
_________________ nie lubię standardów, dlatego zmieniam je na swoje... |
|
|
|
 |
|