Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-05-20, 13:37
CB w Cruzie
Autor Wiadomość
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 40
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2010-08-24, 19:52   CB w Cruzie

Witam Wszystkich Serdecznie na tym największym forum Chevroleta w Polsce :-)

Pokażcie jak macie zamontowane CB w Waszych Cruzach.
Bardzo Was proszę.
 
     
Kubusiek 

Model Samochodu: Cruze 1.8 Ls plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 244
Skąd: Krak
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 20/33
 60%
Wysłany: 2010-08-24, 22:30   

Do podłokietnika nie wejdzie ja trzymam miedzy siedzeniem pasażera a konsola srodkowa, mam małe radyjko onwa mk3. Antene na magnesie ml145 na bagazniku bylem a strojeniu i jest ok :)
_________________
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 40
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2010-08-25, 09:08   

Możesz wrzucić fotki umiejscowienia swojego radia?
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
Kubusiek 

Model Samochodu: Cruze 1.8 Ls plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 244
Skąd: Krak
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 20/33
 60%
Wysłany: 2010-08-25, 10:54   

Wiec fotki na życzenie :

tutaj widac ze radyjko jest za długie. :-( zreszta kabel od anteny i zasilania by sie nie zmiescil .





 
     
user_02 
---

Model Samochodu: brak
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 945
Skąd: Śląsk
Poziom: 27
HP: 35/1795
 2%
MP: 857/857
 100%
EXP: 28/83
 33%
Wysłany: 2010-08-25, 13:44   

Tak jak kolega to ja mam tak w lacetti i brat w Bravo tylko ono jest montowane tylko na dłuższe trasy.
Zawsze można przykręcić przy pomocy dołączonego uchwytu w okolicach boku skrzyni biegów. Bo jeśli tak zamontujesz jak kolega wyzej to można poniszczyć plastiki jeśli często przesuwasz siedzenie :-/
 
     
Kubusiek 

Model Samochodu: Cruze 1.8 Ls plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 244
Skąd: Krak
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 20/33
 60%
Wysłany: 2010-08-26, 14:06   

JAsne ze mozna , ale ja mam nie na stale tylko wsuniete i nic nie rysuje ( wystarczy z kawalka gumy lub materialu wyciac pasek, zawinac radio) :-> poza tym przykrecenie = ingerencja w plastik i co za tym idzie dziurki :-/
 
     
user_02 
---

Model Samochodu: brak
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 945
Skąd: Śląsk
Poziom: 27
HP: 35/1795
 2%
MP: 857/857
 100%
EXP: 28/83
 33%
Wysłany: 2010-08-27, 15:29   

No niestety-dziurki.... no ale jak masz zamiar zawsze wozić to lepiej. Ostatnio widziałem na allegro takie rzepy do montażu CB.Ooo TAKIE ma\miał to może ktoś? Jak z trzymaniem? Nie odlatuje? To jest kompromis pomiędzy wiertaniem a łatwo dostępnym miejscem :-D
_________________
Tworzymy nową przyszłość :)
 
     
kiniu
Cruze 1.6 Base+

Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Sty 2010
Posty: 240
Skąd: Tarnów
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 16/33
 48%
Wysłany: 2010-08-28, 07:20   

Witaj,
Ja kiedyś używałem rzep co prawda nie do CB ale do radio-odtwarzacza jeszcze w Fiacie CC. Nic nie odlatywało bo klej na rzepach był naprawdę solidny i potem to był problem z odklejeniem tego.
Ogólnie byłem zadowolony bo nie musiałem nic wiercić.

Pozdrawiam
_________________
==
Pozdrawiam
 
     
Nostromo 
Nostromo

Model Samochodu: Chevrolet Cruze LS+ 2.0 VCDI
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 61
Skąd: Dolnyśląsk
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 10/14
 71%
  Wysłany: 2011-06-09, 16:31   CB w Cruzie z dieslem

Mam Cruza z dieslem i radyjko uniden pro520xl. Pytanie do jeżdżących z CB - czy u Was też w radyjku słychać klekot silnika (dość spore zakłócenia). Antenę mam magnesówke Presidenta na bagażniku czyli max oddaloną od silnika jak się da.
Które gniazdo używacie do zasilania - zapaliczka (w instrukcji opisane żeby nic tam nie wtykać oprócz zapalniczki) czy to drugie bardziej z tyłu ?
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-09, 17:38   

Nostromo, problem o którym piszesz leży w zasilaniu a dokładnie w samej masie. Podłącz radio CB nie po przez zapalniczkę tylko bezpośrednio pod klemy akumulatora i zastosuj szybko złącze męsko-żeńskie zamiast wtyku zapalniczki. Przy akumulatorze na przewodzie plusowym zamontuj oprawkę wraz z bezpiecznikiem 2A.


Nie raz na takie dolegliwości pomaga też filtr który można zrobić samemu z pierścienia ferrytowego >KLIK< lub kupić gotowy >KLIK<
 
     
Kubusiek 

Model Samochodu: Cruze 1.8 Ls plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 244
Skąd: Krak
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 20/33
 60%
Wysłany: 2011-06-09, 18:29   

a byłes na kalibracji ? antenki ...
_________________
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-09, 19:04   

Kubusiek, strojenie nośnej do fali nadanej nie ma nic wspólnego z zakłóceniami tym bardziej w antenie z podstawą magnesową. Główny problem leży w zasilaniu.

Antenę stroimy nie pod radio tylko pod samochód i głównie chodzi tu o TX a nie o RX.
 
     
Cyb.org 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1,8
Dołączył: 11 Lis 2011
Posty: 26
Skąd: Bytom
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2011-11-15, 21:55   

huri_khan: tyle zdążyłem w robocie zerknąć, że można by się spotkać. Z innego wątku widziałem, że raczej spotkanie w Katowicach nie wyszło, więc można w Bytomiu. :) Chętnie zobaczę jak masz teraz CB upchnięte. ;)

Marco: Jaki to był model CB z odłączanym panelem? Całkiem ciekawe, mimo iż droższe od tego co ma huri_khan.

C77 i być może inni: nie wiem co napisaliście. :]

Do moderatora odnośnie usunięcia postu z innego działu: nie chciałem po prostu podbijać starego wątku. Stare przyzwyczajenia. :)
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-11-15, 22:24   

Cyb.org napisał/a:
Marco: Jaki to był model CB z odłączanym panelem?


ALBRECHT AE 6890 > KLIK
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-08-07, 08:42   

Cyb.org napisał/a:
...C77 i być może inni: nie wiem co napisaliście. :]


Przykład montażu CB w Cruze:

_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: