Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-14, 16:49
[Aveo ] Sterownik zamka centralnego
Autor Wiadomość
grzego112 
Phl10

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE SEDAN LTZ
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 558
Skąd: Slaskie
Poziom: 21
HP: 9/996
 1%
MP: 475/475
 100%
EXP: 40/56
 71%
Wysłany: 2011-06-04, 10:43   [Aveo ] Sterownik zamka centralnego

Witajcie , mam w moim aveo centralny zamek , ale nie sterowany z pilota . Czy zeby miec sterowanie z pilota wystarczy zamontowac jakac centralne sterownik itp ?? ?
_________________
CHEVROLET CRUZE LTZ 2012 r. 1.8 141 KM
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-04, 11:07   

Potrzebujesz moduł zamka centralnego z pilotem oraz jeden siłownik SLAVE który trzeba zamontować w drzwi kierowcy.

Jeśli nie masz jeszcze alarmu to polecam Ci kupić odrazu centralkę LegendFord F-14D która ma w sobie i alarm i moduł zamka centralnego 2w1 >KLIK<

Podłączenie wygląda tak: >KLIK<
 
     
nadamus
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2011-06-04, 11:59   

Marco napisał/a:
Potrzebujesz moduł zamka centralnego z pilotem oraz jeden siłownik SLAVE który trzeba zamontować w drzwi kierowcy.

Jeśli nie masz jeszcze alarmu to polecam Ci kupić odrazu centralkę LegendFord F-14D która ma w sobie i alarm i moduł zamka centralnego 2w1 >KLIK<

Podłączenie wygląda tak: >KLIK<

w dzwiach kierowcy jest silownik master a nie slave. siłownik slave trzeba zamontowac w drzwiach pasażera ;-) to taka moja mała uwaga ;-)
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-04, 13:43   

nadamus, zanim zaczniesz pisać bzdury i wprowadzać kogoś w błąd to pierw się upewni 3x zanim coś napiszesz :!:

nadamus napisał/a:
w dzwiach kierowcy jest silownik master a nie slave.


W drzwiach kierowcy nie ma w ogóle żadnego siłownika tylko jest zamontowany switch który po przekręceniu kluczyka w zamku steruje pozostałymi siłownikami.

nadamus napisał/a:
siłownik slave trzeba zamontowac w drzwiach pasażera


Nic nie trzeba montować w drzwi pasażera ponieważ tam już jest zamontowany siłownik fabryczny.
Ostatnio zmieniony przez nieaktualne 2011-06-04, 13:48, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
grzego112 
Phl10

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE SEDAN LTZ
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 558
Skąd: Slaskie
Poziom: 21
HP: 9/996
 1%
MP: 475/475
 100%
EXP: 40/56
 71%
Wysłany: 2011-06-04, 13:46   

ja nie chce alarmu , chce tylko otwieranie z pilota .

Alarm który poleciłeś kosztuje 99 zł nie wiem co za alarmu montują w serwisach ale mi elektryk powieszał ze chce 800 zł za montaż z materiałem .

Za sterownik + podłączenie + przerobienie kluczyka na tzw. scyzoryk z wbudowanymi przyciskami chce 350 zł .

Ja sie kompletnie na tym nie znam wiec się nie chwytam za takie roboty , mało ze sie nie znam to jeszcze nie mam ochoty i czasu grzebać .

Do tego chce jeszcze u niego robić światła LED powiedział ze około 400 - 500 zł -

Nie wydaje sie wam ze trochę drogo chce za te usługi ?? - Droga rzecz ze na wszystkich części o robociznę daje 2 letnia gwarancje . ( Pisemna )

Co wy na jego oferte ?
_________________
CHEVROLET CRUZE LTZ 2012 r. 1.8 141 KM
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-04, 13:51   

grzego112 napisał/a:
ja nie chce alarmu , chce tylko otwieranie z pilota .


No to potrzebujesz tylko sam moduł zamka centralnego wraz z pilotami + siłownik slave (wykonawczy) który trzeba dostawić w drzwi kierowcy. Reszty drzwi nie ruszasz i pozostawiasz tak jak masz fabrycznie.

grzego112 napisał/a:
Alarm który poleciłeś kosztuje 99 zł nie wiem co za alarmu montują w serwisach ale mi elektryk powieszał ze chce 800 zł za montaż z materiałem .


To o czym piszesz to alarm homologowany przez Chevroleta który kosztuje w hurcie 400pln a drugie 400pln liczy sobie ASO za montaż.

Nie wiem czemu nie chcesz tego zestawu którego Ci polecam a mam go już prawie 2 lata u siebie w aucie. LegengFord F-14D jest dobrym alarmem a w dodatku ma już wbudowane sterowanie zamkiem centralnym więc masz już 2w1. Koszt 100pln za ten zestaw jest porównywalny z samą centralką zamka centralnego.

Jeśli chodzi o same sterowniki to polecam Ci coś z firmy STIG >KLIK< znane i sprawdzone oraz dobrze działające.
 
     
nadamus
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2011-06-04, 14:35   

ok. mea culpa. jeżeli kogoś wprowadziłem w błąd to przepraszam.
 
     
jar76 


Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 19 razy
Wiek: 40
Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 687
Skąd: Śląsk
Poziom: 23
HP: 12/1225
 1%
MP: 585/585
 100%
EXP: 54/65
 83%
Wysłany: 2011-06-04, 14:39   

Marco napisał/a:


Jeśli chodzi o same sterowniki to polecam Ci coś z firmy STIG >KLIK< znane i sprawdzone oraz dobrze działające.


Jeśli chodzi o sam sterownik, nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz , więc również polecam, do tego siłownik slave i będziesz miał kompletne sterowanie z pilota w niewielkiej cenie.
_________________
---------------------------------------
Aveo T250 sedan 2009r---1.2 16V 84KM/ BRC SEQUENT 24
---------------------------------------
Ostatnio zmieniony przez jar76 2011-06-04, 14:59, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-04, 14:43   

nadamus napisał/a:
sugerowałem się tym że praktycznie w każdym zestawie centralnego zamka jest jeden lub dwa mastery (siłowniki główne). siłowniki master (po przekręceniu kluczyka w drzwiach) "dają" sygnał" do otwarcia pozostałym siłownikom. podobnie jest z otwieraniem z pilota- centralka wysyła sygnał do mastera który zarządza pozostałymi.


nadamus, nie czytasz tematu w całości tylko wybiórczo i dlatego nie wiesz o co biega.

Tak jest jak budujesz zamek centralny od podstaw czyli 2 siłowniki Master (sterujące) na przód oraz 2 siłowniki Slave (wykonawcze) na tył.

My tu zaś poruszamy temat dostawienia samego sterowania z pilota do już istniejącej instalacji fabrycznej a ona posiada tylko 3 siłowniki w drzwiach pasażerów + ewentualnie 4-ty który jest w klapie bagażnika.
Ostatnio zmieniony przez nieaktualne 2011-06-04, 14:47, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
jar76 


Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 19 razy
Wiek: 40
Dołączył: 20 Cze 2009
Posty: 687
Skąd: Śląsk
Poziom: 23
HP: 12/1225
 1%
MP: 585/585
 100%
EXP: 54/65
 83%
Wysłany: 2011-06-04, 14:45   

Marco napisał/a:


Tak jest jak budujesz zamek centralny od podstaw czyli 2 siłowniki Master (sterujące) na przód oraz 2 siłowniki Slave (wykonawcze) na tył.

My tu zaś poruszamy temat dostawienia samego sterowania z pilota do już istniejącej instalacji fabrycznej a ona posiada tylko 3 siłowniki w drzwiach pasażerów + ewentualnie 4-ty który jest w klapie bagażnika.


Nic dodać nic ująć , dokładnie tak jest :mrgreen:
_________________
---------------------------------------
Aveo T250 sedan 2009r---1.2 16V 84KM/ BRC SEQUENT 24
---------------------------------------
 
     
zed77 

Model Samochodu: nie posiadam
Wiek: 87
Dołączył: 09 Kwi 2011
Posty: 1
Skąd: białystok
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2011-06-04, 16:04   

więc tak jak mówicie w drzwiach kierowcy nie ma siłownika?
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-04, 16:13   

zed77 napisał/a:
więc tak jak mówicie w drzwiach kierowcy nie ma siłownika?


Nie ma.
 
     
grzego112 
Phl10

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE SEDAN LTZ
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 558
Skąd: Slaskie
Poziom: 21
HP: 9/996
 1%
MP: 475/475
 100%
EXP: 40/56
 71%
Wysłany: 2011-06-04, 16:22   

no a jak uważacie te ceny podane przez warsztat 340 zł za sam sterownik i robocizne ? Nie za duzo sobie liczy bo tego co tu piszesz 100 zl i jest dobry to co 200 zł za montasz ??
_________________
CHEVROLET CRUZE LTZ 2012 r. 1.8 141 KM
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-06-04, 16:29   

grzego112 napisał/a:
no a jak uważacie te ceny podane przez warsztat 340 zł za sam sterownik i robocizne ? Nie za duzo sobie liczy bo tego co tu piszesz 100 zl i jest dobry to co 200 zł za montasz ??


Cena montażu jest uzależniona od warsztatu jeden weźmie 100pln a drugi 200pln.
 
     
grzego112 
Phl10

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE SEDAN LTZ
Pomógł: 1 raz
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sty 2009
Posty: 558
Skąd: Slaskie
Poziom: 21
HP: 9/996
 1%
MP: 475/475
 100%
EXP: 40/56
 71%
Wysłany: 2011-06-04, 16:44   

Nie wiem czy dawac mu to robic . Sam na pewno cos popierniczę :D :D

On mi gadał tam jakieś 4 firmy których tylko używa ale nie pamiętam jakie to .
_________________
CHEVROLET CRUZE LTZ 2012 r. 1.8 141 KM
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: