Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-14, 17:00
[Lacetti] ?wiat?a przciwmgielne przód
Autor Wiadomość
Carlos 

Model Samochodu: Lacetti/Punto/F126p
Wiek: 36
Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 3
Skąd: Poznań
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2012-10-22, 20:55   

Bardzo dziękuje za pomoc, a więc do rzeczy... halogeny był tak jak pisałem dokładnie... i elektryk spier.... w ASO (bo był dwa tygodnie po zakupie samochodu dokładane)... zażył jakiś dziwny przekaźnik (na nadkolu a nie w skrzynce) na którym się zrobiło spięcie i odpukać już właśnie zadziały przekaźnik wyczyściłem i odpaliły... i to bez silnika Jeszcze raz bardzo dziękuje za pomoc
_________________
Pozdrawiam
Carlos
http://maluch-poznan.com
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-10-22, 21:11   

Carlos, prawie wszystkim którzy nie zakupili auta już z fabrycznymi halogenami przekaźnik dostawiają z boku ponieważ w skrzynce i w złączach brak jest styków i pinów. Wiem to bo sam sobie dostawiałem halogeny i nie dało rady zrobić tego z pod skrzynki bezpieczników ponieważ jest inna wiązka główna silnika.

A to że powinno się zamontować przekaźnik w miejscu nie narażonym na wilgoć to już jest inna sprawa ;-) no ale w ASO tak potrafią coś zrobić :evil:
 
     
esjot
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2012-10-22, 21:44   

Marco napisał/a:
prawie wszystkim którzy nie zakupili auta już z fabrycznymi halogenami przekaźnik dostawiają z boku ponieważ w skrzynce i w złączach brak jest styków i pinów.


Niedawno montowałem przeciwmgielne i nie było problemu :shock:
Przekaźnik miał złącze w skrzynce bezpiecznikowej, więc tu nie było problrmu.
Całą skrzynkę bez problemu wyciąga się do góry i dokłada brakujące połączenie w złączce.
Przeglądając fora ukraińskie i rosyjskie zauważyłem, że wszyscy tam tak robią (w lacetti)


Carlos napisał/a:
zażył jakiś dziwny przekaźnik (na nadkolu a nie w skrzynce)

Jak będziesz poprawiać ten błąd to załóż według tego .
Oryginalny przekaźnik (numer: 96190187) też nie ma problemu kupić w necie za kilka złotych
Ostatnio zmieniony przez esjot 2012-10-22, 21:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-10-22, 21:49   

Przecież widać dokładnie na fotce w której pokazujesz że w złączu C104 nie ma styków oznaczonymi żółtymi strzałkami.
Ostatnio zmieniony przez nieaktualne 2012-10-22, 21:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
user_02 
---

Model Samochodu: brak
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 945
Skąd: Śląsk
Poziom: 27
HP: 35/1795
 2%
MP: 857/857
 100%
EXP: 28/83
 33%
Wysłany: 2012-10-22, 21:52   

Marco napisał/a:
Carlos, prawie wszystkim którzy nie zakupili auta już z fabrycznymi halogenami przekaźnik dostawiają z boku ponieważ w skrzynce i w złączach brak jest styków i pinów. Wiem to bo sam sobie dostawiałem halogeny i nie dało rady zrobić tego z pod skrzynki bezpieczników ponieważ jest inna wiązka główna silnika.

A to że powinno się zamontować przekaźnik w miejscu nie narażonym na wilgoć to już jest inna sprawa ;-) no ale w ASO tak potrafią coś zrobić :evil:

Puste miejsce na przekaźnik to miejsce gdzie zazwyczaj powinien być przekaźnik od halogenów:
_________________
Tworzymy nową przyszłość :)
 
     
user_02 
---

Model Samochodu: brak
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 945
Skąd: Śląsk
Poziom: 27
HP: 35/1795
 2%
MP: 857/857
 100%
EXP: 28/83
 33%
Wysłany: 2012-10-22, 21:55   

Marco napisał/a:
Przecież widać dokładnie na fotce w której pokazujesz że w złączu C104 nie ma styków oznaczonymi żółtymi strzałkami.

Może należy dodać jakieś konektory?
_________________
Tworzymy nową przyszłość :)
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-10-22, 21:56   

Ale ASO nie bawi się w dokładanie styków tylko montuje to poza.
 
     
esjot
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2012-10-22, 21:56   

Marco napisał/a:
Przecież widać dokładnie na fotce w której pokazujesz że w złączu C104 nie ma styków oznaczonymi żółtymi strzałkami.


Ale przecież napisałem, że tam brakuje, ale dokłada się bez problemu w miejscu 3 i 8 np. zgodnie ze zdjęciem poniżej




SebaSRS napisał/a:

Puste miejsce na przekaźnik to miejsce gdzie zazwyczaj powinien być przekaźnik od halogenów:

I tam złącza oryginalne były :-D

Marco napisał/a:
Ale ASO nie bawi się w dokładanie styków tylko montuje to poza.


A tu się muszę zgodzić. W poprzednim samochodzie przy zakupie prosiłem o montaż radia i głośników (utargowałem jako gratis przy zakupie)
Ale to była pajęczyna...
Wstyd było patrzeć wiedząc, że zrobiło to ASO
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-10-22, 22:01   

Tak w Aveo styki przekaźnika też są lecz nie ma już ich w złączach od spodu.

KLIK
 
     
esjot
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2012-10-22, 22:04   

Marco napisał/a:
Tak w Aveo styki przekaźnika też są lecz nie ma już ich w złączach od spodu.


A lacetti zaraz po zakupie przekaźnika podłączyłem go (miałem już założoną nowy przełącznik przy kierownicy) i od razu po włączeniu lamp zapalała się kontrolka od przeciwmgielnych :mrgreen:

Do Carlosa:
oryginalny przekaźnik kosztował mnie 24zł, a kupiłem go tu
 
     
Carlos 

Model Samochodu: Lacetti/Punto/F126p
Wiek: 36
Dołączył: 21 Paź 2012
Posty: 3
Skąd: Poznań
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2012-10-22, 22:16   

Dzięki na razie zostawię jak jest zobaczymy jak długo podziałają ;-) jak znowu się posypią to dzięki Wam i forum już rozgryzłem trochę tą instalację, bo co innego jak się czymś jeździ na co dzień a co innego od święta (jak już pisałem jest to samochód ojca)
_________________
Pozdrawiam
Carlos
http://maluch-poznan.com
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: