Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Aktualizacja fabrycznych map
Autor Wiadomość
Dist 

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 17 Kwi 2015
Posty: 23
Skąd: Polska
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2015-07-04, 18:03   Aktualizacja fabrycznych map

Gdyby ktoś był zainteresowany to na alledrogo ostatnio się pojawiło coś takiego:

http://allegro.pl/chevrol...5491517747.html

w porównaniu do cen z serwisu to 95zł to mało przy możliwości, że zadziała ;)
 
     
karaf4 
karaf4

Model Samochodu: Cruze kombi 1.4 T LT+
Wiek: 44
Dołączył: 16 Mar 2014
Posty: 11
Skąd: Hamburg/Wrocław
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 1/8
 12%
Wysłany: 2015-07-04, 20:50   

No niestety to tylko licytacja , pisałem do gościa i ceny nie odbiegają od tego co proponuje np; niemiecki ebay.
 
     
Dist 

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 17 Kwi 2015
Posty: 23
Skąd: Polska
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2015-07-04, 21:00   

jak z nim pisałem ok mies temu to dopiero uzyskał te płyty i proponował coś takiego:
100zł kaucji za płytę + 100 za samą usługę. Tą drugą 100 miał zwrócić w przypadku jeśli instalacja się nie powiedzie, kaucje za płytę zwraca jak płyta do niego wróci.
W ogólnym rozrachunku w przypadku niepowodzenia i zwrotu płyty ponosimy jedynie koszty przesyłki.


Może i cena podobna jak na ebay, ale "zasilasz polską gospodarkę" ;)
 
     
rectus40 

Model Samochodu: Cruze
Wiek: 55
Dołączył: 13 Sie 2015
Posty: 2
Skąd: Tychy
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
  Wysłany: 2015-08-13, 07:49   navi

Witam koledzy . Szukam płyty CD z nawigacją polski do cruze 2011 . Wie ktoś gdzie taką można kupić albo zdobyć . Pozdrawiam
_________________
rectus
 
 
     
_Bast!_ 

Model Samochodu: Cruze HB LT+ 1.8 LPG
Pomógł: 7 razy
Wiek: 33
Dołączył: 12 Lut 2014
Posty: 59
Skąd: Slask
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 8/14
 57%
Wysłany: 2015-08-13, 11:26   

Witam,
nie wiem czy jest cos takiego jak plyta z Navi- gdzie chesz ja wlozyc?, ja mam seryjna nawigacje i jest na karte pamieci schowana w podlokietniku i jest to mapa na cala Europe.
Jesli masz wersje z MyLinkiem to pewenie jakos da sie polaczyc z nawigacja na telefonie, ale zeby to mialo sens- szybko lapalo zasig, pozycje to trzeba sie wspomagac internetem.

Pozdro
 
     
rectus40 

Model Samochodu: Cruze
Wiek: 55
Dołączył: 13 Sie 2015
Posty: 2
Skąd: Tychy
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2015-08-14, 14:40   

Tak ja mam na płycie . Płytę CD wkładam do radia i na niej mam kraje Europy zachodniej i beneluxu . A szukam płyty z naszym krajem
_________________
rectus
 
 
     
Dist 

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 17 Kwi 2015
Posty: 23
Skąd: Polska
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2015-09-21, 09:19   

"Kupiłem" płytę od tego sprzedawcy, płacąc 200 po odesłaniu płyty odesłał mi 100 tak jak się umówiliśmy. Mapy niby wgrane wszystko fajnie tylko, że przy wybraniu miejscowości s kujawsko-pomorskiego - Borówno navi żąda wybrania innego celu bądź włożenia płyty nawigacji. Tak żeby było śmieszniej przy wybraniu trasy do Bydgoszczy biegnie ona przez właśnie Borówno gdzie widać samą miejscowość jak i wszystkie ulice etc.
Profilaktycznie zrobiłem obraz płyty jak ją jeszcze miałem ale po nagraniu na dvd niestety nie zaskakuje.
Jakieś pomysły?

Dodam, że mapy 14/15 więc najaktualniejsze, jakby ktoś był zainteresowany mogę się podzielić kontaktem ze sprzedawcą, na pewno chętnie udostępni płytę ;)
 
     
berpa 

Model Samochodu: Spark 1.0, Cruze 1.8
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 23 Sie 2012
Posty: 512
Skąd: stąd
Poziom: 20
HP: 8/893
 1%
MP: 426/426
 100%
EXP: 46/52
 88%
Wysłany: 2015-09-21, 12:55   

Dist napisał/a:
zrobiłem obraz płyty jak ją jeszcze miałem ale po nagraniu na dvd niestety nie zaskakuje
Jakim programem kopiowałeś? ( czy usunąłeś zabezpieczenia ?)
 
     
Dist 

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 17 Kwi 2015
Posty: 23
Skąd: Polska
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2015-09-21, 12:59   

Wlasnie tu popełniłem najprawdopodobniej błąd bo użyłem deamon tools lite do stworzenia obrazu płyty i dziś użyłem iso burn do nagrania go na płytę.
Trochę się spieszyłem i zapomniałem o zabezpieczeniach..
 
     
maru22 


Model Samochodu: Cruze 1,6 LT+ MY2014
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Lut 2015
Posty: 19
Skąd: Małopolska zachodnia
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2015-09-21, 13:21   

O ile kolega udostępnia oryginalną płytę, a nie kopię to nie wiem czy jesteś w stanie przeskoczyć tą blokadę. Zabezpieczenia wytłaczane są często przy produkcji płyty w nie zapisywalnym obszarze płyty przy kopiowaniu (dane producenta), który jest sprawdzany przy starcie odczytu z płyty (sprawdzanie oryginału płyty). Zapis przy kopiowaniu nie sięga w ten obszar płyty. O ile w komputerze można to przeskoczyć tworząc wirtualny obraz płyty, to tutaj w czytniku CD/DVD auta raczej nie ma takiej możliwości.
_________________
" Czytaj, nie trać własnego zdania... "
 
     
firefighter2003 
Kamil K

Model Samochodu: Cruze 1.8 141KM
Wiek: 36
Dołączył: 21 Wrz 2015
Posty: 1
Skąd: Zagnańsk k/Kielc
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2015-09-21, 14:00   

witam prosił by o kontakt do tego sprzedawcy sprowadziłem auto z Holandii i chciałem wgrać sobie mapę Polski w serwisie powiedzieli mi 800 zł to trochę dużo.
 
     
berpa 

Model Samochodu: Spark 1.0, Cruze 1.8
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 23 Sie 2012
Posty: 512
Skąd: stąd
Poziom: 20
HP: 8/893
 1%
MP: 426/426
 100%
EXP: 46/52
 88%
Wysłany: 2015-09-21, 15:28   

maru22 napisał/a:
w czytniku CD/DVD auta raczej nie ma takiej możliwości
Myślisz, że czytnik DVD w samochodzie różni się czymkolwiek od tego co masz w laptopie? :-> Toż to zwykła masówa...
maru22 napisał/a:
nie wiem czy jesteś w stanie przeskoczyć tą blokadę
Od jakichś dwóch lat się tym nie bawiłem, ale jeszcze mi się nie zdarzyło nie obejść jakichś blokad :roll: . Właściwie wszystko sprowadza się do: motywacji/nakładu czasu/posiadanych narzędzi i umiejętności. Obecnie ani nie mam czasu, ani chęci, ani motywacji, a tym bardziej najnowszego oprogramowania. :-| Od lat mam wszystko legalne, a kopiowałem tylko na swój własny użytek ( mam manię tworzenia kopii zapasowych ), z nastawieniem "sportowym" ( bo niby tak dobrze zabezpieczyli, że się nie da :mrgreen: ). Nie namawiam nikogo do działania niezgodnego z prawem, ale nienawidzę sformułowania:"Nie da się...". :evil: To już wolę: "nie umiem" lub "nie chce mi się". :-P
 
     
maru22 


Model Samochodu: Cruze 1,6 LT+ MY2014
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Lut 2015
Posty: 19
Skąd: Małopolska zachodnia
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2015-09-21, 19:31   

Cytat:
Myślisz, że czytnik DVD w samochodzie różni się czymkolwiek od tego co masz w laptopie? :-> Toż to zwykła masówa...

Kolego zbyt wąsko myślisz ;-) , to urządzenie to nie tylko hardware ale i software i to on właśnie decyduje o możliwościach, jakie mamy do dyspozycji. W komputerze można korzystać z oprogramowania dostępnego na rynku pochodzącego od różnych firm.
_________________
" Czytaj, nie trać własnego zdania... "
 
     
berpa 

Model Samochodu: Spark 1.0, Cruze 1.8
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 23 Sie 2012
Posty: 512
Skąd: stąd
Poziom: 20
HP: 8/893
 1%
MP: 426/426
 100%
EXP: 46/52
 88%
Wysłany: 2015-09-21, 21:49   

maru22 napisał/a:
software i to on właśnie decyduje o możliwościach, jakie mamy do dyspozycji
Przecież mówię: zidentyfikować zabezpieczenia a potem złamać odpowiednimi narzędziemi :twisted:
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: