Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Zmieniarka płyt CD w Cruze
Autor Wiadomość
vera 
mgr ;-)


Model Samochodu: Chevrolet Cruze
Wiek: 35
Dołączył: 23 Wrz 2011
Posty: 107
Skąd: Legnica
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 7/20
 35%
Wysłany: 2012-01-03, 12:42   Zmieniarka płyt CD w Cruze

aha i mam pytanie ...
mam włożoną płytę.... i jest widoczna etykieta a pozostałe 5 (płyt zmieniarki której nie mam) jest oznaczone jako "brak płyty CD" ... i teraz pytanie: czy ja nie mam zmianiarki czy gdzies jest schowana a ja nie wiem? : -) ... głupie pytanie ale nie robiłem kipiszu w cruzie oprocz tego, ze zagladalem do wszystkich schowków przy kupnie, pod podłogę, pod matę bagażnika, podłogową i pod boczki w bagażniku ... i nigdzie tam zmieniarki nie było... czy w ten sposob cruze sygnalizuje brak zmianiarki ? czy nie widzi różnicy między brakiem płyty a brakiem podłączonej zmieniarki? : - ) ))

... dodam, że mam duży monochromatyczny wiświetlacz ii brak klawiszy "folderów" ... są ale ślepe.
mam utwór w przód w tył, po roku play a na góra/dół ikonek brak. czy to normalne w tej wersji?
pytam bo ... na zdjęciu wyzej widziałem, że są.
_________________
_______________________________________
Chevy Cruze 2.0 150KM 2010r 02 07 LS+ premium / GCW / 16394km /
 
 
     
Tomek L. 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze LT+Premium
Wiek: 37
Dołączył: 04 Gru 2011
Posty: 18
Skąd: Warszawa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2012-01-03, 13:15   

W mojej wersji z dużym wyświetlaczem nie mam nigdzie wyboru płyty... Może mamy rózny firmware w radiach? Na konsoli środkowej też mam ślepe przyciski.
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 41
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2012-01-03, 18:32   

vera, jeżeli masz duży wyświetlacz to raczej jest zmieniarka chyba ze masz Navi to wtedy jej nie ma.

Przy otworze do wkładania płyt po lewej stronie masz przycisk do wyjmowania a po prawej do wkładania płyt. Jeżeli masz jedną płytę włożona to naciśnij przycisk do wkładania i wsuń drugą płytę.
 
     
Tomek L. 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze LT+Premium
Wiek: 37
Dołączył: 04 Gru 2011
Posty: 18
Skąd: Warszawa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2012-01-03, 19:47   

Cholera, a u mnie lewy przycisk jest "ślepy". Prawym wyjmuje się płytę... Zaczynam się gubić w wersjach wyposażenia? ;)
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-01-03, 19:57   

Nie wszystkie radia z dużym wyświetlaczem mają w sobie zmieniarkę płyt, a vera dodatkowo ma francuską wersje Cruze,
co może jeszcze bardziej zmieniać postać rzeczy, bo np. w Cruze holdenach nawet przy maksymalnej wersji CDX z radiem z dużym wyświetlaczem zmieniarki płyt nie ma :twisted:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Tomek L. 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze LT+Premium
Wiek: 37
Dołączył: 04 Gru 2011
Posty: 18
Skąd: Warszawa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2012-01-03, 20:00   

O widzisz, to już mi się rozjaśniło... :) Czyli można powiedzieć, że mamy np. "bida-wersję" LT na Polskę, która nie jest równa LT na Zachodzie. Rozumiem...
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-01-03, 20:20   

Tomek L. napisał/a:
Czyli można powiedzieć, że mamy np. "bida-wersję" LT na Polskę, która nie jest równa LT na Zachodzie. Rozumiem...


No pewnie hehe, ale w przypadku LT to jeszcze nic, jeszcze większe różnice są gdy się porówna polską tzw. LTZ z zagranicznymi LTZ...
dopóki nasza obecna LTZ nazywał się LT dla MY2010 i MY2011 i była najwyższą dostępną tu opcją to jeszcze jakoś wstydu nie było, ale gdy dla MY2012 zmienili jedynie nazwę z LT na LTZ to już zrobiło się trochę śmiesznie ;-) Obecnie nawet kupiony na Ukrainie Cruze w wersji LT ma więcej bajerów niż nasze LTZ :roll:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 41
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2012-01-03, 20:40   

Tomek L. napisał/a:
Czyli można powiedzieć, że mamy np. "bida-wersję" LT na Polskę


Od MY2011 tak bo ja w LT MY2010 mam zmieniarkę :)
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
mwadon 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze LT+
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 29 Cze 2011
Posty: 165
Skąd: Jawiszowice
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 23/25
 92%
Wysłany: 2012-01-03, 22:16   

Krótko podsumowując: dziwna polityka firmy :-/
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-01-03, 23:10   

mwadon, ale musisz przyznać, że jest dość logiczna jeśli przyjmiemy jej główne założenie ideologiczne,
tzn. że obywatele Eurokołhozu winni kupować samochody Opel Astra IV, a nie Chevrolet Cruze :mrgreen:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
mwadon 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze LT+
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 29 Cze 2011
Posty: 165
Skąd: Jawiszowice
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 23/25
 92%
Wysłany: 2012-01-04, 08:35   

C77 napisał/a:
mwadon, ale musisz przyznać, że jest dość logiczna jeśli przyjmiemy jej główne założenie ideologiczne,
tzn. że obywatele Eurokołhozu winni kupować samochody Opel Astra IV, a nie Chevrolet Cruze :mrgreen:


Co ja poradzę na to, że bardziej mi się podoba Cruze niż Astra nawet z tymi niektórymi niedogodnościami. Nawiązując do innych tematów to:
- zmieniarka mi nie potrzebna bo i tak korzystam z USB
- brak przewijania RDS'u przeżyję, chociaż zadzwonię sobie do salonu i zapytam o to
- karbowaną nakładkę na deskę też przeżyję. Bez niej wnętrze Cruze'a i tak jest świetne
 
     
vera 
mgr ;-)


Model Samochodu: Chevrolet Cruze
Wiek: 35
Dołączył: 23 Wrz 2011
Posty: 107
Skąd: Legnica
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 7/20
 35%
Wysłany: 2012-01-05, 11:51   

zrobię zdjęcia konsoli środkowej i wrzucę - niech ktoś się wypowie co do tej zmieniarki.
wyswietlacz duzy monochromatyczny z ślepymi klawiszami konsoli środkowej ktore w innych wersjach mają ikonki zmiany folderów.... zdjęcia dorzucę wieczorem, może ktos tez tak ma i coś podpowie. ;- )
_________________
_______________________________________
Chevy Cruze 2.0 150KM 2010r 02 07 LS+ premium / GCW / 16394km /
 
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 41
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2012-01-05, 12:04   

vera, w tym temacie masz moje zdjęcia

http://fanklub.chevrolet....t=1128&start=45

Pod pokrętłami ( włączania i menu) ja mam 2 przyciski.
Jednym wkładam płyty drugim je wyjmuje.
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
vera 
mgr ;-)


Model Samochodu: Chevrolet Cruze
Wiek: 35
Dołączył: 23 Wrz 2011
Posty: 107
Skąd: Legnica
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 7/20
 35%
Wysłany: 2012-01-06, 00:36   

wszystko dosłownie identyczne... czy to znaczy, że MAM zmieniarkę? ; - )
_________________
_______________________________________
Chevy Cruze 2.0 150KM 2010r 02 07 LS+ premium / GCW / 16394km /
 
 
     
mwadon 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze LT+
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 29 Cze 2011
Posty: 165
Skąd: Jawiszowice
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 23/25
 92%
Wysłany: 2012-01-06, 10:32   

vera napisał/a:
wszystko dosłownie identyczne... czy to znaczy, że MAM zmieniarkę? ; - )


To znaczy, że do swojego odtwarzacza możesz włożyć więcej niż jedną płytę CD. Najprawdopodobniej 6 ;-)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: