Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-15, 15:03
Aveo - monta? g?o?ników
Autor Wiadomość
tomekrus 

Model Samochodu: Aveo T300 4d 1,2 86KM LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 36
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 131
Skąd: WY
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 11/22
 50%
Wysłany: 2012-08-15, 14:54   Aveo - montaż głośników

Jako że to moj pierwszy post także witam wszystkich.

Mam aveo 1.2, sedan, wersja LT
Samochód posiada 4 głośniki - wszystkie z przodu.

Jestem zainteresowany zamontowaniem głosników w drzwiach z tyłu.
I tutaj moje wątpliwości:
- czy są może podprowadzone fabrycznie kable na tył? (zakładam że nie)
- czy do radia możliwe jest w ogole podłaczenie dodatkowej pary głośników ?(w menu nie ma opcji sterowania faderem - może uaktywni się po podłaczeniu głośników?)

z góry dzieki za pomoc
pzdr
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-08-15, 15:02   

Który to jest rocznik?
 
     
tomekrus 

Model Samochodu: Aveo T300 4d 1,2 86KM LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 36
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 131
Skąd: WY
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 11/22
 50%
Wysłany: 2012-08-15, 15:05   

t300, 2011
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-08-15, 15:16   

Do T300 nie mam żadnego podglądu w schematy więc nie pomogę ale myślę że na tył przewodów nie ma.


tomekrus napisał/a:
Samochód posiada 4 głośniki - wszystkie z przodu.


Ale są to dwa głośniki niskotonowe i dwa głośniki wysokotonowe które są podłączone równolegle pod kanały P i L a tyłu (rear) w ogóle tam nie ma.
 
     
tomekrus 

Model Samochodu: Aveo T300 4d 1,2 86KM LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 36
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 131
Skąd: WY
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 11/22
 50%
Wysłany: 2012-08-15, 16:20   

Marco napisał/a:
Do T300 nie mam żadnego podglądu w schematy więc nie pomogę ale myślę że na tył przewodów nie ma.


tomekrus napisał/a:
Samochód posiada 4 głośniki - wszystkie z przodu.


Ale są to dwa głośniki niskotonowe i dwa głośniki wysokotonowe które są podłączone równolegle pod kanały P i L a tyłu (rear) w ogóle tam nie ma.


dokładnie tak,
przewodów nawet jak nie ma to nie problem
bardziej interesuje mnie to czy radio ma wyjścia na tył
radio standardowe fabryczne
 
     
ŁukaszK 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1.4T 140KM LT+ WTCC
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 144
Skąd: RKR
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-08-15, 19:54   

Radio dałoby się przeprogramować, żeby obsługiwało również tył, ale jeżeli fabrycznie nie ma głośników, to nie ma również wiązki na tył.
_________________
Nowe Aveo 1,3d 95KM LTZ 5d - for sale!

 
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-08-15, 21:28   

Jeśli to radio jest wyposażone w dwukanałową końcówkę mocy z wyprowadzeniem tylko na front to żadne przeprogramowanie nic tu nie pomoże.
Ostatnio zmieniony przez nieaktualne 2012-08-15, 21:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
ŁukaszK 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1.4T 140KM LT+ WTCC
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 144
Skąd: RKR
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-08-15, 21:30   

Chodzi mi raczej o funkcję fader. W Corsie jest np tak, że opcję fader uruchamia się Techem. W nowym Aveo będzie najprawdopodobniej podobnie, bo radio w wersjach LT i LTZ jest takie samo, a jedna ma z tyłu głośniki, a druga nie.
_________________
Nowe Aveo 1,3d 95KM LTZ 5d - for sale!

 
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-08-17, 20:18   

To jeśli jest tak jak piszesz to przeprowadzenie dwóch par przewodów na strony do tyłu nie powinno stanowić wielkiego problemu.

Swoją drogą przydał by się TIS do T300 bo ten co mamy kończy się na T255 a pomógł by rozwiązać parę zagadek :roll:
 
     
tomekrus 

Model Samochodu: Aveo T300 4d 1,2 86KM LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 36
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 131
Skąd: WY
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 11/22
 50%
Wysłany: 2012-08-17, 20:47   

ŁukaszK napisał/a:
Radio dałoby się przeprogramować, żeby obsługiwało również tył, ale jeżeli fabrycznie nie ma głośników, to nie ma również wiązki na tył.


a kto takie przprogramowanie byłby w stanie zrobić? ASO?
 
     
ŁukaszK 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1.4T 140KM LT+ WTCC
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 144
Skąd: RKR
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-08-18, 21:32   

tomekrus napisał/a:
ŁukaszK napisał/a:
Radio dałoby się przeprogramować, żeby obsługiwało również tył, ale jeżeli fabrycznie nie ma głośników, to nie ma również wiązki na tył.


a kto takie przprogramowanie byłby w stanie zrobić? ASO?


Tak, ale ponieważ masz auto na gwarancji, to ASO ma prawo się nie zgodzić na żadne tego typu przeróbki.
_________________
Nowe Aveo 1,3d 95KM LTZ 5d - for sale!

 
 
     
tomekrus 

Model Samochodu: Aveo T300 4d 1,2 86KM LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 36
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 131
Skąd: WY
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 11/22
 50%
Wysłany: 2012-08-19, 16:53   

no coz, to troche lipton
zorientuję się przy pierwszym przeglądzie jak oni to widzą

ŁukaszK- skoro masz wersję LTZ to pewnie i 6 głośników więc pewnie wiesz jaka jest różnica przy odłączeniu tyłu
_________________
 
     
ŁukaszK 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1.4T 140KM LT+ WTCC
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 144
Skąd: RKR
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-08-19, 19:47   

Jak dla mnie tyłu mogłoby nie być. Na jakość dźwięku to nie wpływa, więc jeżeli komuś zależy na lepszym graniu z przodu, to tylne głośniki można śmiało odpuścić.
_________________
Nowe Aveo 1,3d 95KM LTZ 5d - for sale!

 
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-08-19, 19:50   

Każdy dobrze szanujący się zakład car-audio powie że prawdziwa scena to przód i bardzo dużo systemów jest już bez tyłu.
 
     
tomekrus 

Model Samochodu: Aveo T300 4d 1,2 86KM LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 36
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 131
Skąd: WY
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 11/22
 50%
Wysłany: 2012-08-21, 09:47   

skontaktowałem się z w aso - zobią mi instalację za 250 zł
musze tylko dowiedzieć się jaki jest rozmiar głośników z tyłu (sic!) i takie sobie kupic - ktoś wie?
_________________
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: