Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Brak paliwa w Cruze - objawy
Autor Wiadomość
tomaszeknce 

Model Samochodu: Chevrolet Cruz 1.6 2009 r.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 70
Skąd: Niepołomice
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 5/16
 31%
Wysłany: 2015-04-18, 15:23   Brak paliwa w Cruze - objawy

Witam,
Umyłem samochód po odjechaniu z myjni po jakimś 500 m samochód mi zgasł i nie da się go odpalić ostatnio też tak miałem to dopiero na drugi dzień udało mi się uruchomić silnik i potem wszystko było już w porządku, moje pytanie co może to powodować, immobiliser odcina zapłon, załączam filmik z nagrania jak silnik odpala na sekundę i gaśnie, a nieraz kręci i nic się nie dzieje.

 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1321/10164
 13%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-04-19, 18:52   

Najprawdopodobniej coś zostało mniej lub bardziej zalane wodą.

GM zaoszczędziło na pełnych uszczelkach pod maską
:arrow: http://www.forum.chevrole...opic.php?t=2679

Są bezsensowne otwory którymi wpada kurz w czasie jazdy oraz woda przy myciu.



Wiec jeśli jakiś strumień wodny przy myciu zostanie odpowiednio skierowany i trafi w te miejsca pod właściwym kątem
to woda wlewa się pod ciśnieniem dość daleko i wprost na elektrykę a wtedy mogą dziać się różne dziwne rzeczy.
Trzeba uważać.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
tomaszeknce 

Model Samochodu: Chevrolet Cruz 1.6 2009 r.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 70
Skąd: Niepołomice
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 5/16
 31%
Wysłany: 2015-04-19, 21:12   

Właśnie myślałem że dziś już odpali ale nic z tego na początku odpala tak jak na filmie a potem już tylko kręci rozrusznik i nic z tego, nawet nie słyszę żeby popma paliwa się załączała, wyłączałem akumulator ale to nic nie dało
 
     
tomaszeknce 

Model Samochodu: Chevrolet Cruz 1.6 2009 r.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 70
Skąd: Niepołomice
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 5/16
 31%
Wysłany: 2015-04-20, 09:35   

a teraz jeszcze taka głupia myśl mi przyszła wskaźnik pokazuje że niby jest paliwo ale coś mi się wydaje że dawno go nie tankowałem i na kilometrach wygląda mi tak jakby powinna być już rezerwa, kiedyś mi coś wariował wskaźnik od paliwa i teraz moje pytanie czy tam jest jakiś czujnik który zapobiega wtłaczaniu pompy jak nie ma paliwa bo w starych samochodach jak nie było paliwo a się kręciło rozrusznikiem to pompa najczęściej się spalała.
 
     
tomaszeknce 

Model Samochodu: Chevrolet Cruz 1.6 2009 r.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 70
Skąd: Niepołomice
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 5/16
 31%
Wysłany: 2015-04-20, 18:59   

Panowie problem rozwiązany, mega jestem o to wkur... okazało się że zabrakło paliwa, wskazówka pokazywała błędne informacje a w baku pustak dolałem benzyne i od razu załapał od pierwszego przekręcenia. Wszystko wyglądana w porządku pali jeździ nic się nie dzieje, moje pytanie teraz bo chciałem sprawdzić pompę czy nie została jakoś uszkodzona jakie powinno być ciśnienie na listwie wtryskiwaczy dla tego modelu, oraz w którym miejscu jest zamontowana pompa pod siedzeniem bo muszę sprawdzić pływak może on się coś zaciął po zatankowaniu wskazówka wzrosła, zatankowałem 40 l
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: