Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-05-13, 10:19
USB w Cruze
Autor Wiadomość
vera 
mgr ;-)


Model Samochodu: Chevrolet Cruze
Wiek: 34
Dołączył: 23 Wrz 2011
Posty: 107
Skąd: Legnica
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 7/20
 35%
Wysłany: 2012-01-02, 12:43   USB w Cruze

Witam,

:arrow: BEZPIECZNIKI W CRUZE

Obok wejścia AUX w podłokietniku jest ślpey slot na USB.
po włożeniu ręki okazało się że są tak wyjścia na moduł USB
i faktycznie - są wersje LS+ premium które posiadają USB ale było to rzekomo w opcji.

Pozdrawiam,
Vera
_________________
_______________________________________
Chevy Cruze 2.0 150KM 2010r 02 07 LS+ premium / GCW / 16394km /
 
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-01-02, 12:58   Re: Czy ktos wie...

vera napisał/a:

2) obok wejścia AUX w podłokietniku jest ślpey slot na USB.
po włożeniu ręki okazało się że są tak wyjścia na moduł USB
i faktycznie - są wersje LS+ premium które posiadają USB ale było to rzekomo w opcji


Jeśli masz oryginalne radio z dużym wyświetlaczem albo fabryczne navi to podłączysz USB, jeśli z małym to zapomnij o tym,
ot cała filozofia ;)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 40
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2012-01-02, 16:49   

C77 napisał/a:
Jeśli masz oryginalne radio z dużym wyświetlaczem albo fabryczne navi to podłączysz USB, jeśli z małym to zapomnij o tym,
ot cała filozofia ;)


Mam z dużym wyświetlaczem ale mój to model 2010 i tam w żadnej opcji nie było USB.
Wiesz może, czy u mnie takowa możliwość istnieje i jakie części tam należy zamontować ?
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-01-02, 20:04   

huri_khan napisał/a:
Wiesz może, czy u mnie takowa możliwość istnieje i jakie części tam należy zamontować ?


Fizyczna możliwość istnieje tylko jako że to MY2010 trzeba dołożyć parę rzeczy żeby USB w ogóle zaczęło działać,
uwzględniając części i robociznę to może dość drogo wyjść, ale się da :twisted:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-01-02, 20:46   

Jeśli jest to radio na złączu ISO to można wykorzystać sekcję C1 i zastosować emulator USB.

C1 > KLIK

Przykładowy emulator > KLIK

W ten sposób możemy uzyskać złączę USB które można przepiąć do podłokietnika.
 
     
vera 
mgr ;-)


Model Samochodu: Chevrolet Cruze
Wiek: 34
Dołączył: 23 Wrz 2011
Posty: 107
Skąd: Legnica
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 7/20
 35%
Wysłany: 2012-01-03, 01:07   

mam duży wyświetlacz monochromatyczny (niebieskie oczywiscie) a auto z 2010 z lipca. da rade coś wytworzyć?

... oglądałem na allegro emulatory ale kwoty "astronomiczne" jak za taki gadżet 400zł...
w każdym razie powiedzcie którędy i co odkręcić trzeba, żeby zobaczyć cz mam sekcje C1
oraz którędy ewentualnie puścić przewody?
_________________
_______________________________________
Chevy Cruze 2.0 150KM 2010r 02 07 LS+ premium / GCW / 16394km /
 
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-01-03, 02:12   Re: Czy ktos wie...

vera napisał/a:
Witam,
1) chodzi mi o wewnętrzną (w kabinie) pulę bezpieczników bo podobno są jeszcze jakieś
oprócz tych pod maską.


Tak podobno za schowkiem na papierosy się chowają :mrgreen:
Jutro Ci napisze jakie kolory w oryginalnych bezpiecznikach za jakie konkretnie nominały odpowiadają :-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 40
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2012-01-03, 08:03   

Czyli w modelu z roku 2010 trzeba się nagimnastykować i wydać trochę pieniędzy. Więc ja dalej zostaję przy moim HTC gdzie mam wyjście jack :)
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
Nostromo 
Nostromo

Model Samochodu: Chevrolet Cruze LS+ 2.0 VCDI
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 61
Skąd: Dolnyśląsk
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 10/14
 71%
Wysłany: 2012-01-03, 09:22   

widzę że kolega też jest fanem HTC, ja swojego połączyłem z Cruzem kabelkiem ale entuzjazm ze słuchania muzy natychmiast opadł prawie do zera. Połączenie po łączu AUX daje mizerne efekty, coś tam słychać ale głośność musi być ustawiona co najmniej na 30, jakość daleka od spodziewanej. Nagrywam CD z MP3 i tak słucham. Cóż szkoda że nie mam USB ale przecież nie można mieć wszystkiego naraz ;-)
 
     
Tomek L. 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze LT+Premium
Wiek: 36
Dołączył: 04 Gru 2011
Posty: 18
Skąd: Warszawa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2012-01-03, 09:45   

A nie zauważyliście, że USB w Cruze ma jakiś dziwny problem z sortowaniem plików bądź odczytywaniem tagów ID3? Ktoś może zgłębił wiedzę, w której wersji powinien być tag ID3 żeby wszystkie tytuły były odczytywane poprawnie i w logicznej kolejności...?
 
     
vera 
mgr ;-)


Model Samochodu: Chevrolet Cruze
Wiek: 34
Dołączył: 23 Wrz 2011
Posty: 107
Skąd: Legnica
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 7/20
 35%
Wysłany: 2012-01-03, 10:31   

jest taki problem. spotkałem się z tym nawet przy CD dziwcznie sortuje i nagrałem płytę z bardziej kompatybilną wersją ID3 podobno jest jakaś różnica. wrzuciłem i faktycznie idzie jak powinno.

... co do aux ... tez nie jestem fanem słuchania przez aux. jakość jakby gorsza.
telefon HTC T5555 HD MINI i zarówno na WM65 jak i Android 2.2 jakość gorsza niż CD czy choćby transmiter FM którego używam regularnie przy użyciu gniazda zapalniczki i kart mikroSD/SD czy pendrive. jedyny mankament to to, że jak jade w drugi koniec kraju to częstotliwości się nakładają i trzeba szukać wolnej.

... aux używam do słuchania rozmów pilotów z ATC na EPWR (wrocław zbliżanie i wieża) rzadziej EPWA TWR i APP. ... uzywam bo potrzebne do słuchania jest srumieniowanie ... inaczej bym nie używał. :)

co do bezpieczników.... hmmm...
nie wiem nawet jakie mają symbole te dziwne płaskie i jako "co" to kupić.
także C77 jesli mozesz napisz - mysle ze napewno nam wszystkim się przyda.

... zauwazylem, że bezpieczniki głównie od tych ważnych rzeczy typu FUEL PUMP albo APLIFIER :) ... są stosunkowo "słabe" ... i jak już wspomniałem, głupia sprawa stać gdzieś w polu przez durny bezpiecznik którego się nie ma na zapasie bo ......... jest nietypowy :)
_________________
_______________________________________
Chevy Cruze 2.0 150KM 2010r 02 07 LS+ premium / GCW / 16394km /
 
 
     
Tomek L. 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze LT+Premium
Wiek: 36
Dołączył: 04 Gru 2011
Posty: 18
Skąd: Warszawa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2012-01-03, 11:14   

vera napisał/a:
jest taki problem. spotkałem się z tym nawet przy CD dziwcznie sortuje i nagrałem płytę z bardziej kompatybilną wersją ID3 podobno jest jakaś różnica. wrzuciłem i faktycznie idzie jak powinno.


A jesteś może w stanie napisać, której wersji ID3-tagów używałeś lub jakim programem je edytowałeś?

Tomek L. napisał/a:
vera napisał/a:
jest taki problem. spotkałem się z tym nawet przy CD dziwcznie sortuje i nagrałem płytę z bardziej kompatybilną wersją ID3 podobno jest jakaś różnica. wrzuciłem i faktycznie idzie jak powinno.


A jesteś może w stanie napisać, której wersji ID3-tagów używałeś lub jakim programem je edytowałeś?


vera napisał/a:
jak zgrywałem z youtube.com
skryptem na stronie listentoyoutube.com to id3 byly dziwne niby nowsze a audacity recznie do wersji 1.1
przy eksportowaniu do mp3.
podobny efekt mozna uzyskac mpegsuite do konwersji audio. i moim zdaniem jesli nie przycinasz utworow (ja przycinam zbędne wstępne beaty i dodaję cross-fade-in) to możesz w mpegsuite z całą listą pocisnąć aby zachował nazwy ale zrobił konwersję do 1.1.
niby drobiazg ale mnie to bardzo, irytowało, a ponadto transmiter ucinał nazwy na swoim wyświetlaczu
.... ucina dalej ale chociaz cruze normalnie teraz płyty gra.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-01-06, 13:31   

huri_khan napisał/a:
Radio z Cruze czyta także płyty z MP3


Ja się cieszę, że czyta również CD-RW z tymi plikami bo analogowy AUX to jednak tandeta :-|
poza tym obsługa playera mp3 w schowku w czasie jazdy jest dość problematyczna :twisted:
a tak przy CD bach jednym palcem wszystko bez odrywania ręki z kierownicy :-D
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Szymcio 


Model Samochodu: Cruze 1.6
Wiek: 24
Dołączył: 12 Mar 2014
Posty: 4
Skąd: Bytom
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
  Wysłany: 2014-03-13, 00:15   AUX i USB

Witam! Mam wersje podstawową Cruza i mam tylko wejście na AUXa przy miejscu na napoje, pomimo tego, ze obok jest panel na USB, ale jest zaślepiony. Zastanawiam się, czy można dorobić wejście na USB wymieniając ten jeden panel?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-03-13, 00:53   

Hej, AUX przy miejscu na napoje był w pierwszych Cruzakach, a Tobie raczej chodzi o podłokietnik,
tzn. miejsce w którym powinien on być i jest w wyższych wersjach ;-)
BTW jaki to rocznik?
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: