Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Jaki interfejs diagnostyczny do Aveo T200
Autor Wiadomość
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-04-10, 08:17   

Paweł1000 napisał/a:
Torqe nie ma żadnych funkcji diagnostycznych, wersja płatna ma, ale nie kupie jej bo może być lipa. HELP!


No to jak nie chcesz ryzykować i poświęcić te 15zł to pozostaje tylko znaleźć kogoś z Twojej okolicy kto ma płatną wersję, spotkać się i przetestować.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-10, 08:20   

A jakie masz auto? jaki interfejs? Co do 15 zł. to faktycznie nie jest to majątek, ale po co mam wydawać na coś co nie działa, w komentarzach jest jeden komentarz od osoby która zakupiła pełną wersję bo niby wersja free się połączyła, po kupnie wersji pro okazało się że lipa, nic nie działa.
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-04-10, 08:31   

Ja mam cruza i interfejs taki jak na fotce i u mnie działa a jak chcesz być na 100% pewny to pozostaje zrobić tak jak napisałem w poście powyżej :wink: .

_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-10, 08:32   

Faktycznie, po sugestii kolegi mario 78, zagadnąłem "sąsiada pracowego" i okazało się że ma wersję pro, obiecał że dziś przetestujemy. "Sąsiad pracowy" jednak programu nigdy nie używał i nie wie co i jak, bo jak kupował używany telefon to w nim to już było zainstalowane, no ale myślę że jakoś sobie poradzę.
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-10, 13:43   

Okazało się że jednak działa na Torqe pro, to znaczy wszystkie liczniki reagują, błędy szczytuje, tylko nie wiem jak je usunąć. Co trzeba zrobić? Jak klikam na błąd to pokazuje się okienko z jakimś opisem, ale nigdzie nie widzę Clear. Wie ktoś coś?
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-04-10, 14:54   

U mnie wygląda to tak, wchodzę w ''Fault Codes'' i jak wejdę to w klikam w prawym górnym rogu i otwiera się ramka gdzie pierwszą pozycją jest "Kasowanie usterki w ECU''.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-10, 15:11   

Dzięki za podpowiedź, teraz nie mogę już sprawdzić bo "pracowy sąsiad" skończył pracę i nie zostawił mi telefonu, zobaczę się z nim w poniedziałek.

(wiem wiem że można kupić program bo jego cena jest dla niektórych bardzo niska, ale dopóki go nie sprawdzę dokładnie to nie kupię, dużo jest różnych podobnych programów, chcę kupić najlepszy)
 
     
Regulus 

Model Samochodu: brak
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 140
Skąd: z tamtąd
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 20/22
 90%
Wysłany: 2015-04-10, 21:53   

Torque Pro JEST najlepszy na Androida, nawet nie szukaj bo szkoda czasu.
_________________
user_03
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-14, 14:57   

U mnie w prawym górnym rogu jak kliknę to wyskakuje na niebiesko "KOD USTERKI: [......]", a pod spodem na biało "02 Sensor Circuit Slow Response (Bank 1 Sensor 1)" pod spodem wybór "Wyszukiwanie w sieci" a obok Zamknij.

Gdzie ten Clear?, w prawym górnym rogu czego? - ekranu czy każdego z błędów? (tak czy tak to nie mam Clear)
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-04-14, 15:09   

Nagram dziś filmik jak to wygląda u mnie i wrzucę.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-14, 15:13   

Super, to czekam. z niecierpliwością.
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-04-14, 15:16   

Już nagrałem, tylko tak ''na sucho'' w domu bez auta, zaraz zgram na kompa, załaduję na youtube i zapodam.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-04-14, 15:39   

U mnie jest tak :arrow:

_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-14, 15:59   

Dzięki za filmik, na tej wersji którą ma sąsiad nie ma takiej opcji, pewnie jakaś niepełna.
 
     
Paweł1000 

Model Samochodu: Chevroler AVEO 1.2
Pomógł: 1 raz
Wiek: 50
Dołączył: 24 Lis 2014
Posty: 24
Skąd: Lublin
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 6/9
 66%
Wysłany: 2015-04-16, 10:56   

Tak sobie myślę, czy to może być tak że błędy są za bardzo poważne aby było można je usunąć tym programikiem i interfejsem? Wyskakuje mi około 6 błędów na czerwono i wszystkie dotyczą układu napędowego, ostatnio miałem silnik do naprawy bo się rozleciał, zapewne z tond te błędy. Teraz się zastanawiam czy jest sens kupowania takiego programu, który nie kasuje tych błędów (pewnie nie tylko tych), przecież i tak będę musiał wydać pieniądze na diagnostę z komputerem. Chyba że jest to wina tego konkretnego programu co ma sąsiad, w sumie to nie zna jego pochodzenia, więc może być tak że ten program to pirat i dlatego nie działa poprawnie, może też być że jest to jakaś wersja specjalnie okrojona, tak aby sobie sprawdzić co i jak, pokaże nawet błędy, lecz skasowanie jest nie aktywne.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: