Przesunięty przez: C77 2015-03-04, 12:36 |
KAMPANIA NAPRAWCZA CRUZE, ORLANDO - PRZEWODY HAMULCOWE |
Autor |
Wiadomość |
zdzis.michal
Zdzis
Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Mar 2014 Posty: 350 Skąd: Gdańsk
Poziom: 17
|
Wysłany: 2015-03-12, 09:05
|
|
|
Witam
Wczoraj byłem w stacji ASO w Gdańsku.
Kilka dni temu pytałem się o sygnalizowaną kampanię naprawczą w Gdańsku.
Zaprosili mnie, aby na miejscu sprawdzić oznakowanie półosi, czy konieczna jest wymiana. Samochód na podnośnik i sprawdzenie, bez żadnych VINów.
[quote]według mojej wiedzy ta kampania występuje oficjalnie pod hasłem "Kampania OSB 1404076"[/y i znowu sięquote]
O czymś takim w ogóle nie słyszeli. Trzeba będzie poczekać kilka miesięcy i znowu się zapytać.
Zgłaszałem też ciężej chodzącą tylną klapę. W lato zaczęła piszczeć w cieple, zimą nie podnosiła dobrze. podobno wyregulowali i przesmarowali bez wymiany amortyzatorów. W moim przekonaniu to nic nie da na dłuższą metę, ponieważ mam takie doświadczenia z innymi samochodami. Zadziwili mnie natomiast komentarzem :Wszystko w czasie eksploatacji się zużywa". No to jest termin gwarancji, aby chodziło jak na początku, co nie omieszkałem powiedzieć. No zobaczymy.
Pytałem też o całkowity koszt II przeglądu brutto. Wg ASO wynosi 650 zł z materiałami. Trochę wątpię, bo przy pierwszym też się pomylili "tylko"
o niecałe 150 zł.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
tomaszeknce
Model Samochodu: Chevrolet Cruz 1.6 2009 r.
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 05 Paź 2014 Posty: 70 Skąd: Niepołomice
Poziom: 7
|
Wysłany: 2015-03-12, 21:03
|
|
|
Ja dziś jestem już po byłem w ASO Kraków, wymienione na miejscu czas oczekiwania 1 godzina, na ich wykazie dla serwisów widziałem że to ,,Kampania Bezpieczeństwa" mi nic nie sprawdzali tylko odrazu wymienili części zamówili tydzień wcześniej, na pytanie czy w tej akcji zawiera się wymiana płunu hamulcowego odpowiedziano że tak tylko układu z przodu, czyl jak dla mnie to porostu dolali to co im wyciekło podczas wymiany, po ich wymianie pedał hamulca mam tak jakby mniej twardy (pewnie z powodu dolania nowego płynu do starego) będę musiał wymieć płyn bo nigdy nie był wymieniany ale zrobię to u swojego mechanika. |
|
|
|
 |
luckyluckyluck
Model Samochodu: cruze 2.0 125
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Lut 2015 Posty: 48 Skąd: krakow
Poziom: 5
|
Wysłany: 2015-03-13, 19:40
|
|
|
Tez wlasnie dzisiaj dostałem list zapraszający na te kampanie....swoja drogą - niech lepiej wymienia w kampanii zlaczki pod fotelem przez które wylacza się air bag.... |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
|
Wysłany: 2015-03-14, 08:42
|
|
|
luckyluckyluck napisał/a: | swoja drogą - niech lepiej wymienia w kampanii złączki pod fotelem przez które wylacza się air bag.... |
Na to też ponoć jest kampania http://forum.chevrolet.or...der=asc&start=0 |
|
|
 |
zdzis.michal
Zdzis
|
Wysłany: 2015-03-15, 09:50
|
|
|
Witam
Czy mógłby ktoś dokładnie określić, gdzie mogę znaleźć szczegółowe informacje o kampanii naprawczej przewodów hamulcowych Cruza. W zeszłym tygodniu byłem w ASO Gdańsk i nic nie słyszeli o czymś takim. Niedługo będę miał II przegląd i chcę pojechać przygotowany do dyskusji. Jeśli można, proszę o ścieżkę do miejsca, skąd mógłbym taką informację wydrukować i pokazać w ASO.
Sprawa przewodów hamulcowych bardzo mnie niepokoi.
Czy jest też jakaś akcja zniżek i ulg dla Chevroleta w ASO?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mario78
BLACK ROOF

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy Dołączył: 15 Sie 2011 Posty: 1104 Skąd: Białystok
Poziom: 29
|
Wysłany: 2015-03-15, 13:22
|
|
|
zdzis.michal napisał/a: | Czy mógłby ktoś dokładnie określić, gdzie mogę znaleźć szczegółowe informacje o kampanii naprawczej przewodów hamulcowych Cruza. |
Możesz się zarejestrować tutaj https://mychevrolet.eu/PL/Account/Login i sprawdzić po vinie czy przewidziane są dla Twojego auta kampanie serwisowe albo zapytać w aso i po vinie powinni sprawdzić ale tam Ci chyba nie pomogli.
Który masz rocznik bo akcja chyba dotyczy 2008-12? |
|
|
 |
zdzis.michal
Zdzis
|
Wysłany: 2015-03-15, 13:50
|
|
|
Witam
Dziękuję za podpowiedź.
Cytat: | sprawdzić po vinie czy przewidziane są dla Twojego auta kampanie serwisowe albo zapytać w aso i po vinie powinni sprawdzić |
Chciałem po prostu podać ASO informację o kampanii naprawczej na przewody hamulcowe o której nie słyszeli, bo nawet gdybym znalazł po VIN mój samochód podlegający naprawie, to nic nie zrobią w sprawie o której nie słyszeli. A tak pokazując, że taka akcja istnieje, wyekzekwuję sprawdzenie.
Mój rocznik to 2012 ale kupiony w 2013 i model 2013 kombi.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mario78
BLACK ROOF

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy Dołączył: 15 Sie 2011 Posty: 1104 Skąd: Białystok
Poziom: 29
|
|
|
|
 |
adaśko
Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Poziom: 8
|
Wysłany: 2015-03-16, 14:40
|
|
|
sprawdzałem właśnie na mychevrolet i mój cruze jak dotąd nie jest objęty akcją naprawczą ale może lepiej zadzwonić do serwisu i zapytać??? |
|
|
|
 |
DawidNY
WTCC
Model Samochodu: chevrolet cruze 1.8 LT+
Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 30 Wrz 2013 Posty: 75 Skąd: Sanok
Poziom: 7
|
Wysłany: 2015-03-16, 16:40
|
|
|
zdzis.michal napisał/a: | o kampanii naprawczej na przewody hamulcowe o której nie słyszeli |
to bardzo dziwne ze nic nie wiedza, w moim ASO Krosno juz umawiaja sie z ludzmi tel. na wymiane przewodow (dotyczy starszych modeli ponizej 2012r.)
Jak na razie nie mieli zglaszanej przez kierowcow nieszczelnosci przewodow |
_________________ D.K. |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
|
Wysłany: 2015-03-16, 17:44 Chevrolet Poland nie powiadamia wciąż UOKIK-u
|
|
|
zdzis.michal napisał/a: | Chciałem po prostu podać ASO informację o kampanii naprawczej na przewody hamulcowe o której nie słyszeli, bo nawet gdybym znalazł po VIN mój samochód podlegający naprawie, to nic nie zrobią w sprawie o której nie słyszeli. A tak pokazując, że taka akcja istnieje, wyegzekwuję sprawdzenie. |
Nie rozumiem dlaczego ten cholerny GM nie zgłosił jeszcze tej kampanii do UOKIK
Na co czekają? a raczej co kombinują? |
Ostatnio zmieniony przez C77 2015-03-16, 17:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
KB
Model Samochodu: Cruze 1.6 LS Plus
Wiek: 34 Dołączył: 18 Kwi 2014 Posty: 8 Skąd: Czerwionka-Leszczyny
Poziom: 1
|
Wysłany: 2015-03-16, 21:34
|
|
|
Cześć wam. Ja mam jutro wizytę i tak się zastanawiam co tym razem mi popsują.
Ostatnio jak była kampania z szybami to pozbawili mnie możliwości otwierania bagażnika z wnętrza samochodu. |
_________________ Kowalski raport taktyczny proszę. |
|
|
|
 |
endriu333
Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Poziom: 26
|
Wysłany: 2015-03-17, 08:27
|
|
|
Witam ponownie, jestem już "po" całej operacji wymiany przewodów hamulcowych przód (zrobiłem zdjęcie starego i nowego "rozwiązania" i faktycznie są one teraz ciut inaczej zamontowane no i nowe . Auto- Żoliborz zrobiło wszystko zgodnie ze sztuką - przy okazji zleciłem wyważenie kół(usługa odpłatna) no i na moje wyraźne wskazanie wymienili płyn hamulcowy również z tyłu ( w ramach akcji tego nie robią). Auto zostawiłem u nich na jakieś 7 godzin ale cała operacja jak jest dobrze zgrana nie powinna zająć więcej jak 45 minut (mam kamerkę w aucie i na podstawie tego oszacowałem czas w jakim auto realnie wjechało- wyjechało z warsztatu). Oby u wszystkich wymiana przebiegła "standardowo" szerokości.... |
|
|
|
 |
Regulus
Model Samochodu: brak
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Kwi 2014 Posty: 140 Skąd: z tamtąd
Poziom: 10
|
Wysłany: 2015-03-17, 09:07
|
|
|
Ja idę jutro, jednak się rozminęliśmy. Ile Cię w końcu kosztowała wymiana płynu hamulcowego? |
_________________ user_03 |
|
|
|
 |
endriu333
Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Poziom: 26
|
Wysłany: 2015-03-17, 10:02
|