Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Wgranie innej mapy lektura
Autor Wiadomość
bubek4070 
bubek4070

Model Samochodu: CAPTIVA
Pomógł: 2 razy
Wiek: 48
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 114
Skąd: południe PL
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 14/20
 70%
Wysłany: 2015-02-23, 15:54   Wgranie innej mapy lektura

Podaje link do lektury http://translate.googleus...EYbBEc915iu3R_A
 
     
bubek4070 
bubek4070

Model Samochodu: CAPTIVA
Pomógł: 2 razy
Wiek: 48
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 114
Skąd: południe PL
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 14/20
 70%
Wysłany: 2015-02-23, 16:34   

Czy ktoś ogarnie ten temat bo czytam i nie mogę zrozumieć co co chodzi
 
     
yama

Model Samochodu: captiva 2.0 LT Sport
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Kwi 2015
Posty: 13
Skąd: w-wa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-04-24, 08:31   

Sporo spedzilem nad tematem nawigacji w captivie. Ten post z francuskiego sporo pomogl ale wykorzystalem angielskie tlumaczenie. Postepujac wg. instrukcji z postu wgralem elementy do systemu w captivie co dalo mozliwosc uruchamiania mapy sygic. Problem jednak z Sygic jest taki ze mapy do tej wersji (a jest ona juz nie rozwijana) sa bardzo stare starsze niz w oryginalnej navi captivy (najnowsze jakie dostalem od dealera sa z 2013). Jednak instalacja tego dala mi spore korzysci. Zainstalowal sie program WolfNMEA ze skrotem na ekranie co dalo szybki dostep do programu explorer. To otworzylo droge do szybkiego uruchomienia dowolnego programy z usb lub karty sd. Znalazlem nawigacje calkiem darmowa stworzona na windows ce z procesorem MIPS (taki jest uzywany w captivie). Jest to 7ways. Ogromna zaleta jego jest to ze jest wciaz rozwijany i ma bardzo aktualne mapy, dostepne z conajmniej 3 niezaleznych zrodel (z megamaps, z projektu openstreetmaps, z ump). Zaladowalem ten program wraz z mapami na usb. Uruchamianie takiej navigacji jest troche pokretne. Najpierw startuje nawigacja sygic z karty sd -> wylaczam ja programowo -> wlaczam explorera przy pomocy WolfNMEA -> uruchamiam 7ways z usb. Troche dlugo startuje ale moze to wolne usb. Mam w planach wlozenie wszystkiego na jedna, duza karte (sygic i 7ways) moze przyspieszy. Nawigacja jest dokladna, mapa aktualna, jest glos
 
     
bubek4070 
bubek4070

Model Samochodu: CAPTIVA
Pomógł: 2 razy
Wiek: 48
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 114
Skąd: południe PL
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 14/20
 70%
Wysłany: 2015-04-24, 14:15   mapa

A jakich map używa SYGIC ,a prubowałeś map IGO
 
     
yama

Model Samochodu: captiva 2.0 LT Sport
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Kwi 2015
Posty: 13
Skąd: w-wa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-04-25, 15:07   

do mojego sygic mam mapy od firmy tele atlas. nie probowalem map z igo. poszukam, zobacze czy pasuja
 
     
yama

Model Samochodu: captiva 2.0 LT Sport
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Kwi 2015
Posty: 13
Skąd: w-wa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-04-25, 17:07   

mapy dla igo sa chba w innym formacie w kazdym razie nie dzialaja, sprawdzilem.
 
     
lamer 

Model Samochodu: CAPTIVA 2013LTZ, 2.2D, automat
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 112
Skąd: Zachód
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2015-04-25, 17:19   

Ale przecież Sygic aktualizuje mapy cały czas. Mam ich nawigację na smartfonie. Chyba, że wersja działająca na Captivie korzysta z jakiegoś innego formatu map?
 
     
yama

Model Samochodu: captiva 2.0 LT Sport
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Kwi 2015
Posty: 13
Skąd: w-wa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-04-25, 19:11   

wersja ktora jest opisana i dostepna na francuskim forum to 7.71. Przeznaczona jest na windows ce z procesorem MIPS. Nie robia juz aktualizacji map dla tej wersji programu, nowe na niej nie zadzialaja (w kazdym razie mi nie zadzialaly)
 
     
yama

Model Samochodu: captiva 2.0 LT Sport
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Kwi 2015
Posty: 13
Skąd: w-wa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-04-25, 19:53   

do bubek4070: nie moge odpowiadac an priv. jestem za mlody stazem :-) . ta mapa wazy ponad 60 MB, nie mam jak wyslac
 
     
lamer 

Model Samochodu: CAPTIVA 2013LTZ, 2.2D, automat
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 112
Skąd: Zachód
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2015-04-26, 07:19   

A to 7ways chodzi bezpośrednio z karty? Nie trzeba wrzucać do pamięci wewnętrznej?
Jeżeli tak to czy da się odpalić bez zmian w nawigacji (można przecież odpalić explorera)?
 
     
yama

Model Samochodu: captiva 2.0 LT Sport
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Kwi 2015
Posty: 13
Skąd: w-wa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-04-26, 08:31   

7way chodzi bez ladowania do pamieci. Klopot jest z portami do gps. Wyglada to w ten sposob ze przy uruchomieniu 7ways bez uzycia sygic nie mozna sie podlaczyc do portow gps. Dopiero wlaczenie sygic i jego wylaczenie zwalnia port i 7ways moze sie komunikowac z gps.
 
     
lamer 

Model Samochodu: CAPTIVA 2013LTZ, 2.2D, automat
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 112
Skąd: Zachód
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2015-04-26, 08:41   

yama napisał/a:
7way chodzi bez ladowania do pamieci. Klopot jest z portami do gps. Wyglada to w ten sposob ze przy uruchomieniu 7ways bez uzycia sygic nie mozna sie podlaczyc do portow gps. Dopiero wlaczenie sygic i jego wylaczenie zwalnia port i 7ways moze sie komunikowac z gps.

No to lipa straszliwa :( Myślałem, że będę mógł potestować bez ingerencji w pamięć nawigacji :(
 
     
yama

Model Samochodu: captiva 2.0 LT Sport
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Kwi 2015
Posty: 13
Skąd: w-wa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-04-26, 10:10   

Mozna sprobowac jeszcze tak: z explorera uruchomic CEProcessV (zaladowac go na karte albo usb) lob inny manager procesow. ubic z niego NaviOne - to powinno wylaczyc wbudowana nawigacje. Uruchomic z karty 7ways
 
     
lamer 

Model Samochodu: CAPTIVA 2013LTZ, 2.2D, automat
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 112
Skąd: Zachód
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2015-04-26, 10:30   

yama napisał/a:
(zaladowac go na karte albo usb)

O jakim USB piszesz? Czyżby nawigacja miała połączeniu z gniazdem USB w podłokietniku? Zdawało mi się, że to jest podpięte tylko pod radio.
 
     
yama

Model Samochodu: captiva 2.0 LT Sport
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Kwi 2015
Posty: 13
Skąd: w-wa
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 3/8
 37%
Wysłany: 2015-04-26, 10:44   

Nawigacja (chodzi o ten caly blok z ekranem dotykowym) posiada (przynajmniej u mnie rocznik 2010) 2 gniazda na zew. nosniki - slot na karte sd i wejcie usb.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: