Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-05-17, 20:23
Navi 600 - powiadomienia g?osowe
Autor Wiadomość
markmk

Model Samochodu: Cruze 2.0TD Kombi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Gru 2012
Posty: 18
Skąd: Chorzów
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2012-12-03, 12:11   Navi 600 - powiadomienia głosowe

Witam,

zaimportowałem sobie adresy POI radarów. Problem w tym, że w ustawieniach nawigacji nie ma powiadamiania głosowego w zależności od wybranych kategorii POI. Wiem, że w Navi 900 taka opcja istnieje.
Orientuje się ktoś, czy jest to kwestia wersji Navi (600/900) czy po prostu kwestia nie zaktualizowanego oprogramowania Navi 600?

Pozdrawiam,
Marek
 
     
marcel226 

Model Samochodu: Orlando LT+ 2.0 vcdi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 44
Skąd: wawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 6/13
 46%
Wysłany: 2013-04-06, 20:23   

markmk, możesz powiedzieć w jakim rozszerzeniu są te POI i do jakiego folderu je wgrywałeś?
 
     
markmk

Model Samochodu: Cruze 2.0TD Kombi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Gru 2012
Posty: 18
Skąd: Chorzów
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2013-04-07, 18:41   

Cześć,

W manualu, na stronie 174 masz przykład: F:\myPOIs\Restauracja_3.poi
Jak nie jesteś pewny, to stwórz w samochodzie jakieś POI i wyeksportuj na pendrive'a. Stworzy się odpowiedni katalog i odpowiedni plik.

Pzdr
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 43
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-04-07, 20:38   

markmk, a tak się spytam, czy próbowałeś może odblokować navi załadować np. automapę, albo inną mapę ?
_________________
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-04-07, 20:46   

XaRaDaS napisał/a:
markmk, a tak się spytam, czy próbowałeś może odblokować navi załadować np. automapę, albo inną mapę ?


Dobre pytanie, ktos juz to opanował?
 
     
markmk

Model Samochodu: Cruze 2.0TD Kombi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Gru 2012
Posty: 18
Skąd: Chorzów
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2013-04-07, 21:47   

Nie próbowałem, obawiam się, że to raczej nie możliwe.
Za niedługo mam przegląd serwisowy. Mogę się podpytać, czy jest to w ogóle możliwe.
 
     
marcel226 

Model Samochodu: Orlando LT+ 2.0 vcdi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 44
Skąd: wawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 6/13
 46%
Wysłany: 2013-04-07, 22:04   

Poszperałem trochę w necie i znalazłem instrukcje wgrywania i różne pliki poi dla opla:
http://www.poipoint.pl/jak_wgrac_poi.php?GPS=Opel
http://www.poipoint.pl/pobierz_punkt_poi.php

Niestety po wgraniu Fotoradarów do nawigacji wyskakuje mi komunikat "Błąd przy importowaniu linijki 1648".
Wszystko jest pisane ciurkiem, więc tej linijki nie mam szans odnaleźć :-(
ech... tracę nerwy...
 
     
silvan85

Model Samochodu: Cruze Kombi 1.4 LT+
Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2013
Posty: 91
Skąd: Szczecin
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 10/19
 52%
Wysłany: 2013-04-08, 08:17   

Pytanie czy otwierasz ten plik notatnikiem? Jeżeli tak to być może dlatego masz wszystko ciurkiem. By w notatniku by plik był wyświetlany w linijkach muszą się one kończyć znakiem końca linii oraz znakiem powrotu karetki. Programy zaś przeważnie zapisują swoje dane jedynie ze znakiem końca linii. Spróbuj otworzyć ten plik na przykład w notepad++ http://notepad-plus-plus.org/ . Ten program powinien wyświetlić to normalnie. W tedy możesz zobaczyć co jest nie tak w tej linii i naprawić lub ją usunąć.
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 43
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-04-08, 08:52   

markmk napisał/a:
Nie próbowałem, obawiam się, że to raczej nie możliwe.
Za niedługo mam przegląd serwisowy. Mogę się podpytać, czy jest to w ogóle możliwe.


No więc powiem tak, że nowe dotykowe Navi można odblokować do win CE.

http://www.youtube.com/watch?v=iz-ymeyFAfE

Tutaj jest filmik pokazowy. Ale w Orlando znajomego jest ta navi na pokrętła i przyciskanie ekranu nic nie da :mrgreen: W serwisie nic nie powiedzą, już to przerabiałem.
 
     
markmk

Model Samochodu: Cruze 2.0TD Kombi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Gru 2012
Posty: 18
Skąd: Chorzów
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2013-04-08, 09:26   

silvan85 napisał/a:
Pytanie czy otwierasz ten plik notatnikiem? Jeżeli tak to być może dlatego masz wszystko ciurkiem. By w notatniku by plik był wyświetlany w linijkach muszą się one kończyć znakiem końca linii oraz znakiem powrotu karetki. Programy zaś przeważnie zapisują swoje dane jedynie ze znakiem końca linii. Spróbuj otworzyć ten plik na przykład w notepad++ http://notepad-plus-plus.org/ . Ten program powinien wyświetlić to normalnie. W tedy możesz zobaczyć co jest nie tak w tej linii i naprawić lub ją usunąć.


Nie można zaimportować gotowców z innego programu.
Navi w Chevrolecie ma swój własny format plików (nie pamiętam, żeby którekolwiek z plików POI miały ten sam). Ja ściągnąłem jakieś, które były najbardziej podobne, a potem w excelu pousuwałem i poedytowałem odpowiednie kolumny, aby nawi "łyknęła" plik podczas importu. Ale excel to cudne narzędzie, da się tym robić cuda w parę minut ;) .
Pzdr
 
     
marcel226 

Model Samochodu: Orlando LT+ 2.0 vcdi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 44
Skąd: wawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 6/13
 46%
Wysłany: 2013-04-08, 12:16   

silvan85 napisał/a:
Pytanie czy otwierasz ten plik notatnikiem? Jeżeli tak to być może dlatego masz wszystko ciurkiem.

Tak, otwieram notatnikiem :) OK, spróbuję programem z Twojego linku.

markmk napisał/a:
Nie można zaimportować gotowców z innego programu.
Navi w Chevrolecie ma swój własny format plików (nie pamiętam, żeby którekolwiek z plików POI miały ten sam).

Potwierdzam. Próba konwersji pliku za pomocą magicznych programików z rozszerzenia np .csv na .poi tworzy zupełny shit.
 
     
rumell 

Model Samochodu: cruze 1.8 LT+
Wiek: 53
Dołączył: 07 Mar 2013
Posty: 26
Skąd: Polska Wrocław
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 8/9
 88%
  Wysłany: 2013-04-08, 12:38   

a propo innych map" komunikat karta zabezpieczona przed zapisem" już gdzieś pisałem że karta oprócz zwykłego wielopinu posiada jeszcze dodatkowe gniazda nad tymi podłużnymi jeszcze takie okrągłe tak więc nawet innej karty nie poczyta :-/
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-04-08, 17:54   

Przypadkiem znalazłem coś takiego,
http://www.boerse.bz/boer...-anleitung.html
pokombinujcie.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 51
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2013-04-08, 22:25   

Wgrałem do Navi 600 plik fotoradary ze strony www.poipoint.pl.
Plik na wszelki wypadek przekonwertowałem tym programem http://www.routeconverter.de/home/en

Nazwałem go jak każe intrukcja do Orlando: Fotoradary_20.poi

Wcześniej dla pewności wyeksportowałem cele specjalne na pendriva aby stworzył się odpowiedni katalog, czyli "myPOIs ". Tam wsadziłem plik Fotoradry_20.poi - 20 dlatego, że to kategoria ogólna - nie wiedziałem do jakiej to przypisać.

Wgrało się ładnie, po ok. 2 min. Po zaznaczeniu aby było widać punkty POI z kategorii Ogólne - fotoradary pojawiły się na mapie.
Nie testowałem jeszcze podczas jazdy, myślę, że komunikatów głosowych na razie nie będzie, trzeba będzie pokombinować. Ale pierwszy etap zakończony pełnym sukcesem!!!
 
     
bartasct 

Model Samochodu: Cruze 1.4T
Dołączył: 29 Sty 2013
Posty: 40
Skąd: Jastrzębie
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 2/13
 15%
Wysłany: 2013-04-09, 17:52   

Witam.Mam pytanie.Kiedy pojawiła się dotykowa NAVI w cruzie??Ja mam rok modelowy 2013 i mam zwykłą.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: