Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Alarm fabryczny w Cruze
Autor Wiadomość
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2011-04-05, 17:18   Alarm

Czy u Was po ustawieniu na zdalne zamykanie auta z sygnalizacją dźwiękową,
sygnał idzie z klaksonu pomimo posiadania alarmu? :shock:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2013-04-05, 14:47, w całości zmieniany 3 razy  
 
     
krucyfiks 
CRUZE 2.0 LS PLUS


Model Samochodu: Chevrolet CRUZE 2.0 16V LS PLUS
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 280
Skąd: śląsk
Poziom: 15
HP: 0/488
 0%
MP: 233/233
 100%
EXP: 23/35
 65%
Wysłany: 2011-04-06, 13:44   

Tak też! I z tego co pamiętam już od jakiegoś czasu przepisy Unii Europejskiej zabraniają, aby alarm wydawał dźwięk w momencie zamykania i otwierania pojazdu. Chodzi o to, że teraz każdy samochód ma praktycznie alarm, zatem na ulicach byłaby piękna symfonia.Producenci więc musieli zastosować się do dyrektywy U.E. Dlatego też w naszych cruzach i innych markach jest już brak dźwięku, występuje tylko efekt świetlny w postaci mrugnięcia kierunkowskazami.Natomiast podczas próby włamania ,bądź kradzieży pojazdu dźwięk alarmu działa normalnie.
_________________

Ludzie są jak oczy, innych widzą, siebie nie
Ostatnio zmieniony przez krucyfiks 2011-04-06, 15:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
xyz 
junior

Model Samochodu: Chevrolet Malibu 2.4 LT
Pomógł: 8 razy
Wiek: 56
Dołączył: 05 Lis 2009
Posty: 92
Skąd: CB
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 11/19
 57%
Wysłany: 2011-04-06, 14:21   

Kolego krucyfiks, rację masz w tym, że autolarm przy aktywacji nie wydaje dźwięku ale za to możesz sobie ustawić zamykanie centralne z pilota sygnalizowane dźwiękiem klaksonu.
 
     
krucyfiks 
CRUZE 2.0 LS PLUS


Model Samochodu: Chevrolet CRUZE 2.0 16V LS PLUS
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 26 Mar 2010
Posty: 280
Skąd: śląsk
Poziom: 15
HP: 0/488
 0%
MP: 233/233
 100%
EXP: 23/35
 65%
Wysłany: 2011-04-06, 15:15   

Kolega C77 pytał czy można użyć syreny alarmowej jako dźwięku potwierdzającego sterowanie centralnym zamkiem....niestety nie.Klaksonu natomiast oczywiście że tak ....hehehe tylko niemów mi że masz tak ustawione i budzisz wszystkich albo robisz sensacje na parkingu a klakson w cruzie nie należy do słabych kolego xyz dla mnie osobiście zbyteczna opcja ,mało kto już jej używa chyba tylko ci którzy nie potrafią jej zmienić ,lub chcą na siebie w ten sposób zwrócić uwagę nie tylko złodzieja.
Pozdrawiam
_________________

Ludzie są jak oczy, innych widzą, siebie nie
 
     
kiniu
Cruze 1.6 Base+

Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Sty 2010
Posty: 240
Skąd: Tarnów
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 16/33
 48%
Wysłany: 2011-04-06, 20:14   

xyz dobrze mówi. Można tak ustawić z menu samochodu. Dźwięk jest tak krótki że nie osiąga swojej pełnej mocy i nikogo nie powinien razić. Ale najlepszą opcją jest wyłączenie dźwięku.
_________________
==
Pozdrawiam
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-04-06, 20:39   

Obecnie montowane alarmy nie mogą pikać podczas uzbrajania bo zabraniają tego Unijne przepisy. Nawet jest określona moc syrenki i jej czas działania. W Niemczech za takie pikania dostaje się mandat.
 
     
kiniu
Cruze 1.6 Base+

Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Sty 2010
Posty: 240
Skąd: Tarnów
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 16/33
 48%
Wysłany: 2011-04-07, 06:57   

Ja to rozumiem. Chodzi o sam fakt że można takie coś ustawić z poziomu menu w samochodzie (przynajmniej z rocznika 2010) i wykorzystywany jest do tego klakson.
_________________
==
Pozdrawiam
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2011-04-07, 13:40   

Oh my god! to Unia Europejska zajmuje się takimi pierdołami??!!
kurde nigdy bym na to nie wpadł :mrgreen:
to jest chore, ciekawe kiedy zaczną ograniczać ilość wdychanego przez ludzi powietrza w jednym oddechu :twisted:

We wszystkich innych moich samochodach były i są dźwięki z syreny alarmowej wydawane w czasie zamykania i otwierania auta z pilota i są one cichsze i łagodniejsze niż ten niby unijny legalny obecnie patent z sygnałem z klaksonu :roll:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
kiniu
Cruze 1.6 Base+

Model Samochodu: Chevrolet
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 09 Sty 2010
Posty: 240
Skąd: Tarnów
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 16/33
 48%
Wysłany: 2011-04-07, 21:01   alarm

C77 napisał/a:
Oh my god! to Unia Europejska zajmuje się takimi pierdołami??!!...
:

No a marchewki i ślimaki to co.
_________________
==
Pozdrawiam
 
     
idzipl

Model Samochodu: Cruze 5d 2.0d MT LT+Premium
Dołączył: 17 Lut 2012
Posty: 14
Skąd: Poznań
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 4/8
 50%
Wysłany: 2012-04-18, 08:40   cruze - alarm

Witam,

Czy w naszych cruzach da sie jakoś ustawić sygnalizowanie otwartych drzwi przy zamykaniu pojazdu ? Chodzi mi o to, że opuszczająć samochód i blokując go przyciskiem na pilocie wszystkie drzwi zamykają się, ale w sytuacji kiedy jedne drzwi będą otwarte to nie jest to w żaden sposób sygnalizowane. W efekcie może się zdarzyć że oddale się od samochodu a drzwi będą nadal otwarte...
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-04-19, 15:08   

Podziękuj za to eurokołhozowi i jego regulacjom :twisted:

W nubach II generacji to już było - zarówno nie zamknięcie drzwi jak i maski oraz klapy było sygnalizowane- w nubach IV generacji (Cruze) nie ma tego
i dla Europy nie ma też tzw. Panic-Knopf. :roll:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2013-04-05, 14:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
gambitek 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0 VCDI 150KM
Wiek: 34
Dołączył: 28 Lis 2012
Posty: 39
Skąd: z nienacka
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 1/13
 7%
Wysłany: 2013-01-16, 16:00   [Cruze] Alarm!

Mam dziwny problem od wczoraj panie i panowie a mianowicie załącza mi się alarm dźwiękowy mimo że nikogo nie ma w pobliżu.Co ciekawsze wyje ale światła nie migają.
Kiedy na załączonym alarmie próbuje otworzyć drzwi wtedy wyje i migają światła.
Zna ktoś problem czy jestem jedyny?
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-01-16, 16:20   Re: [Cruze] Alarm!

gambitek napisał/a:
Mam dziwny problem od wczoraj panie i panowie a mianowicie załącza mi się alarm dźwiękowy mimo że nikogo nie ma w pobliżu.Co ciekawsze wyje ale światła nie migają.
Kiedy na załączonym alarmie próbuje otworzyć drzwi wtedy wyje i migają światła.
Zna ktoś problem czy jestem jedyny?



Masz z czujnikami wnętrza czy bez, alarm fabryczny czy dokładany w ASO?
 
     
gambitek 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0 VCDI 150KM
Wiek: 34
Dołączył: 28 Lis 2012
Posty: 39
Skąd: z nienacka
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 1/13
 7%
Wysłany: 2013-01-16, 16:23   

fabryczny a co do czujników to jako tako ich nie widze ale na wlaczonym alarmie jak probuje wejsc do niego to wyje.wiec moze i sa
 
     
KAI 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 8 razy
Wiek: 38
Dołączył: 29 Paź 2012
Posty: 362
Skąd: Kraków
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 31/41
 75%
Wysłany: 2013-01-16, 18:28   

gambitek napisał/a:
fabryczny a co do czujników to jako tako ich nie widze ale na wlaczonym alarmie jak probuje wejsc do niego to wyje.wiec moze i sa

Ale wyje jak otwierasz drzwi tak?
Musiałbyś zostawić okno otwarte lub zostać w środku i załączyć - i wtedy zacząć się ruszać.
Czujniki ruchu a czujniki otwarcia drzwi to 2 różne sprawy.
_________________
KAI
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: