Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
faluj?ce obroty w Aveo 1.6 z 2004 wersja z USA
Autor Wiadomość
mcmaster 
aveo 1.6 z usa

Model Samochodu: aveo 1.6 2004 z usa
Wiek: 39
Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 14
Skąd: podlaskie
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 4/8
 50%
Wysłany: 2014-07-23, 02:49   falujące obroty w Aveo 1.6 z 2004 wersja z USA

Witam
mam problem w moim Aveo falują obroty, kilka razy na skrzyżowaniu mi zgasł, po podłączeniu pod komputer mechanik powiedział że uszkodzony jest "czujnik położenia wałka rozrządu". Mechanik przeczyścił też przy okazji silniczek krokowy, pomogło ale tylko na chwilę. A gdzie się znajduję ten czujnik położenia wałka rozrządu i jak wygląda, proszę napiszcie lub wstawcie zdjęcie, z góry dziękuje.
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2014-07-23, 06:52   

pewnie mechanik ma rację skoro taki błąd jest w komputerze. sam czujnik znajduje się na obudowie skrzyni biegów - zdjęcia masz tutaj na aukcji http://allegro.pl/aveo-1-...4375444069.html
generalnie radziłbym zakup nowego czujnika. Pozdrawiam,
 
     
mcmaster 
aveo 1.6 z usa

Model Samochodu: aveo 1.6 2004 z usa
Wiek: 39
Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 14
Skąd: podlaskie
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 4/8
 50%
Wysłany: 2014-07-23, 19:57   

na aukcji i zdjęciu jest czujnik położenia wału, a u mnie komputer zdiagnozował czujnik położenia wałka rozrządu a to dwa różne czujniki, model i silnik też nie pasuje, ale dzięki
 
     
Jacenty85 

Model Samochodu: Aveo T300
Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 26 Lut 2014
Posty: 127
Skąd: Włocławek
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 7/22
 31%
Wysłany: 2014-07-23, 20:50   

wygląda tak:

http://www.aliexpress.com...1594388029.html

a znajduje się tu:

http://i256.photobucket.c...eo/IMAG0088.jpg
 
     
mcmaster 
aveo 1.6 z usa

Model Samochodu: aveo 1.6 2004 z usa
Wiek: 39
Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 14
Skąd: podlaskie
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 4/8
 50%
Wysłany: 2014-07-23, 21:06   

Kolego jesteś wielki, to właśnie o to co mi chodziło, masz u mnie duże piwo, a jak myślisz dużo roboty jest z wymianą, nie trzeba będzie podpinać pod kompa aby pokasować błędy po wymianie, rozrzadu chyba nie trzeba rozbierać?
 
     
Jacenty85 

Model Samochodu: Aveo T300
Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 26 Lut 2014
Posty: 127
Skąd: Włocławek
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 7/22
 31%
Wysłany: 2014-07-23, 21:09   

10 minut roboty razem z piwem i odepnij sobie akumulator. :-D :arrow:
 
     
chevy_power 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 756
Skąd: Kraków
Poziom: 24
HP: 27/1353
 2%
MP: 646/646
 100%
EXP: 58/68
 85%
Wysłany: 2014-07-23, 23:04   

Jeszcze uspokoję mcmastera nasze wersje T200 są typu Plug&Play. Wymiana podzespołów i części to dla mechanika czysta przyjemność :-)
A to piwo to chyba dla Jacentego :-p
 
     
mcmaster 
aveo 1.6 z usa

Model Samochodu: aveo 1.6 2004 z usa
Wiek: 39
Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 14
Skąd: podlaskie
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 4/8
 50%
Wysłany: 2014-07-24, 08:16   

Wielkie dzięki Panowie, w poniedziałek powinienem mieć ten czujnik, jak wymienię to dam znać. Pozdrawiam Was
 
     
mcmaster 
aveo 1.6 z usa

Model Samochodu: aveo 1.6 2004 z usa
Wiek: 39
Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 14
Skąd: podlaskie
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 4/8
 50%
Wysłany: 2014-08-07, 03:20   

Witam Panowie, wymieniłem ten czujnik położenia wałka rozrządu, komputer już nie pokazuje błedu a obroty dalej falują, mechanik powiedział żeby może przeczyścic przepustnicę sprayem do czyszczenia EGR, przeczyszcze i zobacze czy pomogło, może coś wiecie co robic, co sie dzieje?
 
     
mcmaster 
aveo 1.6 z usa

Model Samochodu: aveo 1.6 2004 z usa
Wiek: 39
Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 14
Skąd: podlaskie
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 4/8
 50%
Wysłany: 2014-08-07, 20:36   

Dzis przeczysciłem przepustnice, była strasznie zawalona i na razie jest git, obroty nie falują, wszystko jak nowe.
Mam nowe pytanie, gdzie jest i czy się wymienia filtr paliwa w aveo 1.6, dzięki z góry pozdrawiam.
 
     
Jacenty85 

Model Samochodu: Aveo T300
Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 26 Lut 2014
Posty: 127
Skąd: Włocławek
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 7/22
 31%
Wysłany: 2014-08-07, 21:01   

wygląda tak:

http://www.bazarek.pl/pro...1925121074.html

znajduje się tu:

http://parts.nalleygmc.co...7/96537170.html
 
     
mcmaster 
aveo 1.6 z usa

Model Samochodu: aveo 1.6 2004 z usa
Wiek: 39
Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 14
Skąd: podlaskie
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 4/8
 50%
Wysłany: 2014-08-07, 21:27   

ok dzięki za linki ale czy go się wymienia bo przeglądałem różne fora i akurat w moim modelu podobno się nie wymienia.
 
     
Jacenty85 

Model Samochodu: Aveo T300
Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 26 Lut 2014
Posty: 127
Skąd: Włocławek
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 7/22
 31%
Wysłany: 2014-08-07, 21:51   

Skoro istnieje to się go wymienia. Numery części wskazują że jest takowy chyba że masz jakąś super wersję. Owszem są auta bez filtra paliwa ale wszystkie numery części wskazują że takowy występuje a skoro występuje podlega wymianie
 
     
mcmaster 
aveo 1.6 z usa

Model Samochodu: aveo 1.6 2004 z usa
Wiek: 39
Dołączył: 19 Sie 2012
Posty: 14
Skąd: podlaskie
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 4/8
 50%
Wysłany: 2014-08-08, 18:03   

filtr paliwa najprawdopodobniej znajduje sie zaraz za tylnym prawym kołem w plastikowej obudowie, ogladełem dziś ta puszke i niejestem pewien czy ją można rozebrać, jutro bede próbował. Może ktos z Was wymieniał to dajcie znac, moze jakies zdjecia. Dzieki.
 
     
chevy_power 

Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy
Wiek: 33
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 756
Skąd: Kraków
Poziom: 24
HP: 27/1353
 2%
MP: 646/646
 100%
EXP: 58/68
 85%
Wysłany: 2014-08-08, 22:50   

wymianę filtra traktuję w Twoim przypadku jako serwis eksploatacyjny bo raczej zapchany nie będzie miał wpływu na falowanie obrotów (choć w mechanice wszystko jest możliwe ;-) ). Mi wymieniał mechanik w mojej obecności i z tego co mi się wydaje znajduje się on pod lewym kołem. Ale moja wersja daleka do Twojej :-p
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: