Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-07-28, 14:11
Problem z sygnałem radiowym
Autor Wiadomość
ted 

Model Samochodu: chevrolet cruze
Wiek: 66
Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 4
Skąd: warszawa
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2011-04-12, 16:30   Problem z sygnałem radiowym

Czy można zamontować wzmacniacz anteny radiowej.Gdzie to można zrobić.Auto jest na gwarancji
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-04-12, 17:08   

ted, w Warszawie masz problem z sygnałem?
 
     
ted 

Model Samochodu: chevrolet cruze
Wiek: 66
Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 4
Skąd: warszawa
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2011-04-12, 17:13   

Głównie w podrózy w promieniu20-30 km od wiekszych miast
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-04-12, 17:26   

ted, skoro masz auto na gwarancji to uderz pierw do elektronika w ASO z ww problemem bo zastosowanie wzmacniacza może okazać się w mieście przesterowaniem sygnału.
 
     
ted 

Model Samochodu: chevrolet cruze
Wiek: 66
Dołączył: 13 Lis 2010
Posty: 4
Skąd: warszawa
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2011-04-12, 17:32   

Dzieki .18.04. mam przeglad.
 
     
Kubusiek 

Model Samochodu: Cruze 1.8 Ls plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 244
Skąd: Krak
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 20/33
 60%
Wysłany: 2011-04-13, 18:29   

proponuje przetestowac manulanie , radio wyszukuje najsilniejszych sygnalów . Ja od Krakowa mam 18km i nie łapie. Pokrec i znajdzie :) .
_________________
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-04-13, 18:44   

Kubusiek, w trasie wyszukiwanie manualne odpada bo słuchając np RMF było by to uciążliwe ponieważ ogólnopolska stacja nadaje w różnych regionach na innych częstotliwościach a o tym decyduje RDS i Automatic frequency control. Stacje regionalne mają ograniczoną moc swojego sygnału oraz zasięg więc oddalając się od miasta tracimy sygnał.
 
     
Kubusiek 

Model Samochodu: Cruze 1.8 Ls plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 244
Skąd: Krak
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 20/33
 60%
Wysłany: 2011-04-13, 20:04   

Dokładnie Marco i problem rozwiązany. 8-)
_________________
 
     
Nostromo 
Nostromo

Model Samochodu: Chevrolet Cruze LS+ 2.0 VCDI
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 61
Skąd: Dolnyśląsk
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 10/14
 71%
Wysłany: 2011-04-13, 21:22   

Proponuje ustawić FAV czyli ulubione w radiu. Na początku jeździłem na AS (jakiś auto search) i szlag mnie trafiał jak co trochę szukał najmocniejszych stacji i co powalone zapamiętywał je w dziwnej kolejności. Po przejechaniu w pobliżu niemieckiej granicy nakarmieniu radyjka germańską muzą nastąpił u mnie przełom. Pogrzebałem w instrukcji i mam w końcu dobrze ustawione radyjko !
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2011-04-14, 09:54   

Nostromo napisał/a:
...i szlag mnie trafiał jak co trochę szukał najmocniejszych stacji i co powalone zapamiętywał je w dziwnej kolejności...

To jest tzw. szukanie w autopamięci - cokolwiek to znaczy :mrgreen:

Wszystkie kanały radiowe najlepiej wrzucić do ulubionych i zrobić to dwu / trój-poziomowo, tak jak na to pozwala radio. Na miejscu dodajesz np. sześć ulubionych stacji każda dla jednego z przycisków numerycznych, następnie po przyjeździe na inny teren wciskasz Fav i dodajesz następna pulę stacji które dobrze nadają akurat na tym terenie itd. potem przechodzisz jedynie jednym przyciskiem miedzy tymi pulami FAV i po kłopocie 8-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
DaMeKs 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze MY2011 2.0 VCDI
Dołączył: 14 Maj 2016
Posty: 1
Skąd: Herzogenbuchsee
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
  Wysłany: 2016-05-14, 14:03   Navi 600 Radio FM nie działa-brak sygnału

Witam!
Od niedawna stałem się szczęśliwym posiadaczem Cruze, ale mam pewien problem, w fabrycznej nawigacji nie działa radio FM. Nie łapie żadnej stacji. Mieszkam w Szwajcarii także z siła sygnału nie ma problemu. Przeorałem pół internetu w poszukiwaniu informacji i znalazłem ukryte menu serwisowe. W załączonym filmiku widać, że po zaznaczeniu opcji w menu serwisowym "Switch BG Tuner to Audiopath" radio się załącza lecz nie wiem jak na stałe zapisać tą opcję. Próbowałem już wszystkiego, wszystko przetrzymywać i nic, po wyłączeniu resetuje się do normalnych ustawień. Jak myślicie to wada oprogramowania? Radio próbowałem resetować i nic. Nie miałem możliwości spytać byłego właściciela, bo auto kupiłem w garażu/komisie.
Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam!

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: