Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-05-17, 21:53
Fabryczna Nawigacja
Autor Wiadomość
dmxextreme

Model Samochodu: Chevrolet Cruze
Dołączył: 15 Paź 2011
Posty: 10
Skąd: Kłaj
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2011-10-16, 13:06   Fabryczna Nawigacja

Co do fabrycznej to wielki kłopot związany z brakiem części (nawigacji) i troszke mogło by to potrwać sprowadzenie pisemka papierologia itp. Ale dedykowana stacja jest o niebo lepsza.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2011-10-25, 01:23   

Fabryczna nawigacja faktycznie ma wiele minusów bo jest dość stara 5-6 letnia,
brak 3D, ekranu dotykowego, nie pokazuje miedzy innymi nazwy aktualnej ulicy itp itd. Dobrze, że przynajmniej ostatnio obniżyli jej cenę tylko co z tego skoro można ją kupić jedynie przy zamówieniu auta.
Osobno się nie da. Jedyna możliwość jako część zamienną dla auta wyposażonego uprzednio w nią.
A ta dedykowana Navi-MEdia faktycznie ciekawa, choć dość droga, poza tym szkoda że przyciski z panelem zostają stare :twisted:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Cyb.org 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1,8
Dołączył: 11 Lis 2011
Posty: 26
Skąd: Bytom
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 8/9
 88%
  Wysłany: 2011-11-16, 21:56   

Panowie nie znalazłem nic ciekawego o nawigacji z Cruze (tej oficjalnej). Chyba nie wiem jakich słów użyć żeby coś ciekawego znaleźć. Wiadomo, że w Oplu ją też stosują. Doradźcie coś proszę. :)
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 40
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2011-11-17, 10:39   

Cyb.org napisał/a:
Wiadomo, że w Oplu ją też stosują. Doradźcie coś proszę.


Jeździłem Insygnią z nawigacją i prawdę mówiąc są tam drogi ale z numerami już jest problem. Więc jeżeli tak samo ma to wyglądać w Cruzie to lepiej zainwestować a AM gdzie możesz pododawać własne POI.
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
Cyb.org 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1,8
Dołączył: 11 Lis 2011
Posty: 26
Skąd: Bytom
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2011-11-17, 11:25   

Tutaj można import/export POI uskuteczniać. Ale nic odnośnie antyradarów nie widziałem. Bardziej by mnie interesowało dostanie się do Windowsa pod spodem... :roll:
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2011-11-19, 09:48   

Cyb.org napisał/a:
Panowie nie znalazłem nic ciekawego o nawigacji z Cruze (tej oficjalnej). Chyba nie wiem jakich słów użyć żeby coś ciekawego znaleźć.

Stary model navi/DVD jest wysprzedawany bo będzie nowy dla MY2012,
jest on już montowany w Cruzakach za oceanem i powinien się niebawem pojawić również w Europie.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
sobior 

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE LTZ+ 1,8
Dołączył: 11 Sty 2012
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 2/16
 12%
Wysłany: 2012-01-16, 23:13   Fabryczna Nawigacja

Witam,

Zamówiłem Cruze'a z fabryczną nawigacją i kolorowym ekranem. Czy macie jakieś opinie na temat działania tych fabrycznych nawigacji ?
Jakie są to mapy w sensie kogo oprogramowanie ?
Czy można je aktualizować ? Przeprogramować i wgrać swoją aplikację do obsługi GPS ?
Skąd pobierać aktualizacje ?
Widziałem filmiki na youtube m.in poniższe, ktoś z Was zamienił sobie na prezentowaną poniżej, funkcjonalność fajna :)

http://www.dailymotion.co...rdvdgps-com_fun

http://www.dailymotion.co...auto#rel-page-1

Pzdr.
 
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-01-17, 00:13   

A jaka to wersja Navi? ma dotykowy ekran?

BTW. na linkach podanych przez Ciebie ani jedna ani druga nie jest oryginałem.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Cyb.org 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1,8
Dołączył: 11 Lis 2011
Posty: 26
Skąd: Bytom
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 8/9
 88%
Wysłany: 2012-01-17, 01:39   

Navi600 zapewne. To samo co w Oplach. Robione przez Navteq.com. Ekran nie jest dotykowy ale jakoś specjalnie to nie przeszkadza w użytkowaniu. Podobno można coś bardziej z tą Navi podłubać ale jeszcze się nigdzie do tego nie dokopałem. ;)

No i Bluetootha trochę jednak brakuje... :/
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-01-17, 01:51   

Czyli to będzie stara wersja nawigacji jeśli bez dotykowego.

Na Europe Zach i USA idą już te nowsze Navi z dotykowym ekranem. A dla Polski zrobili wersje "LTZ+" i tam wciskają starą w standardzie :twisted:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
sobior 

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE LTZ+ 1,8
Dołączył: 11 Sty 2012
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 2/16
 12%
Wysłany: 2012-01-17, 10:19   

No tak na filmach są prezentowane nawigacje już podmienione z DVD,BT itd...
Co do fabrycznej to wysłałem do dealera zapytanie jaka będzie, bo przecież mogli byśmy zaliczać się do europy zachodniej :)

W poniżej prezentowanym filmiku jest na kierownicy obsługa do BT pod telefon i też zastanawiam się czy bedzie, bo niby jakiś BT jest, ale czy tylko do transferu multimediów, czy też telefonu to nie wiem ...

http://www.youtube.com/watch?v=J_xGqV2VLfg

Czy w Waszych Cruze'ach są głośniki Pioneer :) zobaczcie na tym filmiku od 5:53 jakie ma głośniki heee, ciekawe jakie będą u Mnie

Chyba rzeczywiście traktują Nas troszkę nieładnie ...

Zaraz zadzwonie do dealera, że odbieram samochód w Niemczech i niech poinformuje małe chińskie rączki żeby doposażyły Cruze'a jak na zachodnią europę :)

Pzdr.
 
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-01-17, 11:48   

sobior napisał/a:
Zaraz zadzwonie do dealera, że odbieram samochód w Niemczech i niech poinformuje małe chińskie rączki żeby doposażyły Cruze'a jak na zachodnią europę :)

Ale zachodnia Europa i tak ma dość ubogie w stosunku np. do wersji amerykańskich możliwości wyposażenia.
Tam różnice dotyczą tego że w niższym standardzie masz po prostu trochę więcej niż u nas,
ale w najwyższym będzie to dokładnie to samo co w Polsce, no może obok nowej wersji Navi którą po prostu jako opcję dostali trochę wcześniej :roll:

sobior napisał/a:
Czy w Waszych Cruze'ach są głośniki Pioneer :) zobaczcie na tym filmiku od 5:53 jakie ma głośniki heee, ciekawe jakie będą u Mnie


To jest 250-watowy Pioneer Premium Audio System, z 9 głośnikami dostępny jedynie w amerykańskiej LTZ. Dla Europy takich nie ma, będziesz miał 6 głośników OEM-owych.

sobior napisał/a:
Chyba rzeczywiście traktują Nas troszkę nieładnie ...

Niestety tak ale to zrozumiałe jeśli w Europie Astra jest w tym segmencie flagowym modelem GM.
Więc dam Ci dobrą radę, nie kieruj się tym co widzisz na zagranicznych filmikach jako wyposażenie w Cruze bo jedynie narobisz sobie apetytu a w finale nawet smakiem się nie obejdziesz :twisted:
I lepiej ciesz się że w ogóle będzie w nim to co Tobie zapowiedzieli że będzie a nie że mówili Ci o czymś czego w praktyce nie ma, bo wtedy rozczarowanie małe z tego by wyniknąć mogło :roll:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
sobior 

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE LTZ+ 1,8
Dołączył: 11 Sty 2012
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 2/16
 12%
Wysłany: 2012-01-17, 14:29   

Masz rację, więc nie nastawiam się mocno lepiej się miło rozczarować.
Na dotykową Navi się nie nastawiałem, a tu miłe rozczarowanie, otrzymałem oficjalnego maila od dealera na zadane zapytanie, że na wyposażeniu będzie już navi z dotykowym ekranem :) . Może polityka GM troszkę się zmieni\a, biorąc pod uwagę, że Cruze na Naszym rynku cieszy się coraz większym zainteresowaniem i sprzedaż jego rośnie, więc polityka ich może się zmieniać :) .
Ale i tak Cruze'a na naszych drogach jest jeszcze mało w porównaniu do Focusów itd itp ale to dobrze, bo przynajmniej się wyróżnia z tłumu :)
 
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-01-17, 14:54   

sobior napisał/a:
Na dotykową Navi się nie nastawiałem, a tu miłe rozczarowanie, otrzymałem oficjalnego maila od dealera na zadane zapytanie, że na wyposażeniu będzie już navi z dotykowym ekranem :)

No to super, teraz tylko trzymaj ich za słowo;)
bo już nawet na tym forum ktoś pisał ,że zamówiony Cruzak z fabryczną nawigacją w ogóle dotarł bez niej :roll:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
sobior 

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE LTZ+ 1,8
Dołączył: 11 Sty 2012
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 2/16
 12%
Wysłany: 2012-01-17, 14:59   

Czytałem tego posta :) o tym przypadku.

Dlatego zadałem to pytanie via e-mail a nie na gębe, bo na gębe to jest dobry krem Nivea ;-)
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: