Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-05-17, 21:47
Wymiana małego wyświetlacza Radia w Cruze
Autor Wiadomość
Transformer4 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6LS
Wiek: 34
Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 48
Skąd: Pawłowice
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 10/13
 76%
  Wysłany: 2014-06-11, 11:20   Wymiana małego wyświetlacza Radia w Cruze

Witam taki temat już kiedyś czytałem na forum, jednak powracam do niego. Od gości z bielska otrzymałem informacje że założenie większego wyświetlacza jest prawdopodobne i będzie on działał, czy ktoś już może próbował zmieniać??
_________________

BEZ POŚWIĘCENIA, NIEMA ZWYCIĘSTWA!
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-06-11, 11:43   

Niestety, większy wyświetlacz działa tylko z radiem CD400.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Transformer4 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6LS
Wiek: 34
Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 48
Skąd: Pawłowice
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 10/13
 76%
Wysłany: 2014-06-11, 11:57   

czyli trzeba wymienić cały zestaw radio i wyświetlacz na cd400. Sloty kabli powinny pasować??
_________________

BEZ POŚWIĘCENIA, NIEMA ZWYCIĘSTWA!
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-06-11, 12:41   

Transformer4 napisał/a:
czyli trzeba wymienić cały zestaw radio i wyświetlacz na cd400. Sloty kabli powinny pasować??

Powinny. Niejasna sprawa dotyczy jeszcze panelu, bo też jest inny :roll
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2016-03-09, 12:54, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Transformer4 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6LS
Wiek: 34
Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 48
Skąd: Pawłowice
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 10/13
 76%
Wysłany: 2014-06-11, 12:58   

to chyba dam sobie spokój patrzyłem ceny nieopłacalny interes lepiej moze jakąs navi zamontować ale wszystkie które znalazłem to jakaś chińszczyzna ma ktoś konkretne rozwiązanie
_________________

BEZ POŚWIĘCENIA, NIEMA ZWYCIĘSTWA!
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-06-12, 23:34   

Transformer4, jeśli goście z bielska uważają że są w stanie podłączyć go pod CD300 i będzie działać to możesz dać im szanse,
tylko zrób tak abyś nic nie płacił w razie gdyby nic z tego wyszło :wink:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Transformer4 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6LS
Wiek: 34
Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 48
Skąd: Pawłowice
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 10/13
 76%
Wysłany: 2014-06-13, 01:35   

C77 raczej sobie podaruję, bo coś mi się wydaje że goście nie mają pojęcia w tym co robią, gdy mi napisałeś że będzie to grać z cd400 to się logicznie wydaje że z cd300 grać nie będzie. Po prostu w naszych serwisach nie pracują kompetentni ludzie taka jest prawda. No oczywiście nie chce wrzucać wszystkich do jednego wora, no ale fakty mówią same za siebie!
_________________

BEZ POŚWIĘCENIA, NIEMA ZWYCIĘSTWA!
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-06-13, 08:01   

Transformer4, ja znam z praktyki własnej i innych osób przykłady na to że wyświetlacz nigdy nie zadziałał po podłączeniu pod CD300 i to samo dotyczy Cruze, AstryIV jak i Insignii,
ale nie wykluczam ostatecznie, że ktoś kto uważa siebie za fachowca, posiadając bardzo dużą wiedzę na temat połączeń,
wysyłanych informacji i działania całego radia w zestawie z wyświetlaczem oraz jego zaprogramowania mógłby teoretycznie tego dokonać,
tym bardziej, że z tego co piszesz rozgłaszają oni takie info i zachęcają klientów.

Dlatego fajnie byłoby ustalić fakty, tzn. czy potrafią i wiedzą jak?
czy niestety tylko się przechwalają nie mając w istocie pojęcia o czym mówią i bajkami sypią.
Stawiam na to drugie, ale skoro głoszą że potrafią to bym w to poszedł i sprawdził, ale tylko na ich odpowiedzialność.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Transformer4 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6LS
Wiek: 34
Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 48
Skąd: Pawłowice
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 10/13
 76%
Wysłany: 2014-06-13, 09:59   

Problem w tym że po kontakcie z nimi twierdzą że akurat na stanie nie mają takiego wyświetlacza, więc musiałbym go zakupić czyli zaryzykować 350zł przez allegro. Wczoraj z nimi rozmawiałem więc myśle tak samo jak ty że pociskają ścieme tym bardziej, że rozmawiałem już z innym gościem. NIE POLECAM!
_________________

BEZ POŚWIĘCENIA, NIEMA ZWYCIĘSTWA!
 
     
Transformer4 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6LS
Wiek: 34
Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 48
Skąd: Pawłowice
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 10/13
 76%
Wysłany: 2014-06-13, 10:03   

W każdym bądź razie próbuje skontaktować się z jednym z naszych kolegów na naszym forum w innym poście dotyczącym założenie navi nieoryginalnej, napisał że takową założył tylko nie wiem jaką jednak nie odpowiada pomożesz mi się z nim skontaktować, niestety nie mogę jeszcze do niego meil wysłać, świerzak jestem i mnie jeszcze forum blokuje
_________________

BEZ POŚWIĘCENIA, NIEMA ZWYCIĘSTWA!
 
     
Transformer4 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6LS
Wiek: 34
Dołączył: 10 Cze 2014
Posty: 48
Skąd: Pawłowice
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 10/13
 76%
Wysłany: 2014-06-13, 10:04   

nick to Froncz
_________________

BEZ POŚWIĘCENIA, NIEMA ZWYCIĘSTWA!
 
     
Boyka

Model Samochodu: Cruze HB 2.0 163 LT MY2012
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 172
Skąd: Ze wsząd
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 5/27
 18%
Wysłany: 2015-08-22, 19:04   



Pablo i C77 skad macie taki fajny wyswietlacz radia?
U mnie jest jeden plaski pasek tylko, a reszta przyciskow bez zmian.
W tym wyswietlaczu macie tez nawigacje czy cos?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-08-24, 16:06   Radia w Cruze - różnice

Boyka napisał/a:
Pablo i C77 skad macie taki fajny wyswietlacz radia?
U mnie jest jeden plaski pasek tylko, a reszta przyciskow bez zmian.


Wyświetlacz zależy od rodzaju radia, musi być albo CD400 albo CDC400
u mnie jest CDC400 http://forum.chevrolet.or...t=4572&start=15
a przyciski nieznacznie się różnią,
CD400 ma zaślepki zamiast przycisków folderów oraz w miejscu kontrolki płyty CD w CD300 i Load w CDC400.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2015-09-21, 10:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Boyka

Model Samochodu: Cruze HB 2.0 163 LT MY2012
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 172
Skąd: Ze wsząd
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 5/27
 18%
Wysłany: 2015-08-24, 16:33   

zazdroszczę wam tych wyświetlaczy ;D
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-08-25, 00:13   

Boyka napisał/a:
zazdroszczę wam tych wyświetlaczy ;D


To sobie kup i nie zazdrość :-)

Na allegro można trafić całe zestawy CD/CDC400 (Radio+wyświetlacz z ramką+panel) już nawet od 200 czy 220 PLN,
potrzeba tylko cierpliwości i refleksu, czasem targowania.
Jeśli radio CD400 to nawet nie trzeba innego panelu bo Twój obecny podejdzie bez problemu.
Po montażu sprzedajesz swoje stare CD300 np za 100 pln,
stary panel radia za tyle samo i cały koszt ustanowienia nowego panelu nie wyniesie Cię więcej niż 50 PLN max 8-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: