Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Kupno Cruza w dieslu 1.7D/2.0D - opinie
Autor Wiadomość
szczepan810 

Model Samochodu: Nie posiadam
Wiek: 30
Dołączył: 01 Mar 2015
Posty: 10
Skąd: Gdańsk
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2015-03-01, 19:00   

Podjadę jutro i sprawdzę. W razie wątpliwości zrobię zdjęcia i wrzuce na forum. A warto zabrać samochód do ASO czy lepiej do jakiegoś porządnego elektro-mechanika? Czytałem o fachowości ASO i są mieszane opinie :-D
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-03-01, 19:58   

Jeśli to 2011 to na 99,9% jest to 163 KM :-)

ale to dość dziwnie wyposażona wersja, coś a'la LS+ Premium lecz nie ma czujników cofania i fabrycznych alufelg, za to ma podgrzewane zydle :-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
szczepan810 

Model Samochodu: Nie posiadam
Wiek: 30
Dołączył: 01 Mar 2015
Posty: 10
Skąd: Gdańsk
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2015-03-01, 20:03   

Ja też nie widze czujników cofania ale może tak zdjęcia są zrobione. Jutro podjadę i się wszystko wyjaśni.
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-03-01, 20:05   

Wersja podobna do mojej (też mam podgrzewane fotele) tylko u mnie są czujniki cofania, może miał wymieniany tylny zderzak, nawet chińska nawigacja jak u mnie. Ciekawe skąd ściągany, pewnie z Niemiec. Jak wsiądziesz i odpalisz to zobacz czy nie świeci sie na stałe po wbiciu wstecznego błąd czujników czyli pomarańczowa literka ''P''. Jak tak to pewnie stuknięty w tył i wymienili zderzak na taki jaki mieli.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
szczepan810 

Model Samochodu: Nie posiadam
Wiek: 30
Dołączył: 01 Mar 2015
Posty: 10
Skąd: Gdańsk
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2015-03-01, 20:07   

Dlatego też zastanawiam się nad tą opcją : http://otomoto.pl/chevrolet-cruze-C36022605.html . Trochę droższa ale zawsze od nas i na pewno niemiec nie płakał jak sprzedawał :-D Skąd wiecie, że ma podgrzewane fotele?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-03-01, 20:14   

mario78 napisał/a:
... może miał wymieniany tylny zderzak, nawet chińska nawigacja jak u mnie. Ciekawe skąd ściągany, pewnie z Niemiec. Jak wsiądziesz i odpalisz to zobacz czy nie świeci sie na stałe po wbiciu wstecznego błąd czujników czyli pomarańczowa literka ''P''. Jak tak to pewnie stuknięty w tył i wymienili zderzak na taki jaki mieli.


Na pewno walnięty w tył był ;-) nie było w tym standardzie wyposażenia braku czujników cofania nigdzie w Europie :-)

Mario Ty masz u siebie też fabryczne 16' alu, więc tutaj trzeba również wyjaśnić dlaczego ich nie ma :-) możliwe że jest na zimówkach - drugi zestaw kół.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-03-01, 20:30   

Kupując auto nigdy niestety nie wiadomo na jaki egzemplarz się trafi, czasem kupisz taki co ma nalatane 200tyś i jeździsz bezawaryjnie a czasem kupisz nowy i od nowości się psuje. Dużo zależy niestety od szczęścia ale oczywiście dokładna weryfikacja przed zakupem jest niezbędna.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
szczepan810 

Model Samochodu: Nie posiadam
Wiek: 30
Dołączył: 01 Mar 2015
Posty: 10
Skąd: Gdańsk
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2015-03-02, 15:59   

Witam,

Byłem dzisiaj zobaczyć Cruza. Ma czujniki cofania ( źle zrobione zdjęcie) . Silnik 163 konie pracuje równo, bez żadnych wycieków. Zawieszenie cichutko pracuje nawet na nierównych powierzchniach. Moje pytanie czy ten silnik na pewno posiada łańcuszek rozrządu?
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-03-02, 16:19   

Kod tego silnika to z20d1 i czytałem że ma łańcuchowy napęd rozrządu ale naocznie tego nie sprawdzałem.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2015-03-02, 17:02   

szczepan810 napisał/a:
Moje pytanie czy ten silnik na pewno posiada łańcuszek rozrządu

to chyba najlepiej po VIN-ie zweryfikować w ASO na 100%. Nie wiem tylko czego oczekujesz po tym, że potencjalnie posiada łańcuch- to i tak część eksploatacyjna i też wymaga wymiany podobnie jak pasek - niezniszczalność łańcuchów jest mityczna ...niestety...i można ją włożyć między bajki
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-03-02, 18:21   

szczepan810 napisał/a:
Skąd wiecie, że ma podgrzewane fotele?


Na pokrętłach od nawiewów masz namalowane ''podgrzewanie foteli'', tak jak na tej fotce

_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
szczepan810 

Model Samochodu: Nie posiadam
Wiek: 30
Dołączył: 01 Mar 2015
Posty: 10
Skąd: Gdańsk
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2015-03-03, 20:37   

Witam,

Na 90 % wezmę jutro auto. Jadę jeszcze raz obejrzeć, później wizyta u mechanika ( sprawdzenie zawieszenia , podwozia , wycieków itp. ). Jedno moje pytanie. Jak z dostępnością części zamiennych. Na intercarsie nie widzę np dwumasy do tego silnika, rozrządu . Wiem, że zawieszenie to astra ale chodzi o komponenty silnika.

Pozdrawiam
 
     
sobotaa

Model Samochodu: Cruze Kombi 1.4T
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Kwi 2014
Posty: 72
Skąd: Płock
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 7/16
 43%
Wysłany: 2015-03-03, 21:03   

po rozmowie w poniższym temacie wydaje się że dwumasy itd są dostępne, kolego nie chcę zniechcać Cię ale przeczytaj ten tamat przed oględzinami
Dwumasa, sprzęgło 2.0VCI

A jeśli chodzi o podgrzewanie siedzień to jeszcze są diody w tych pokrętłach chyba 4 o ile dobrze pamiętam i naciskając pokrętło w zależności który fotel wentylacji /temperatury ustawiasz stopień grzania.
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-03-03, 21:15   

sobotaa napisał/a:
są diody w tych pokrętłach chyba 4 o ile dobrze pamiętam i naciskając pokrętło w zależności który fotel wentylacji /temperatury ustawiasz stopień grzania.


Diody są 3, wentylowanych foteli w cruzie niestety nie ma.

szczepan810 napisał/a:
Na 90 % wezmę jutro auto. Jadę jeszcze raz obejrzeć, później wizyta u mechanika ( sprawdzenie zawieszenia , podwozia , wycieków itp. ).


No to żeby badanie wypadło pozytywnie i żebyś dołączył do grona właścicieli chevy :wink:
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
szczepan810 

Model Samochodu: Nie posiadam
Wiek: 30
Dołączył: 01 Mar 2015
Posty: 10
Skąd: Gdańsk
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 0/8
 0%
Wysłany: 2015-03-03, 21:24   

Z kosztami wymiany dwumasy przy zakupie diesla trzeba się liczyć ( coś za coś). Przyjmę na klatę około 3 - 3,5 tys za nową z wymianą . Jednak na żadnych stronach z częściami nie mogę znaleźć dwumasy. Czy ktoś z forum może mi powiedzieć z własnego doświadczenia jakie koszty poniósł przy wymianie?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: