Chevrolet wycofuje się z Europy |
Autor |
Wiadomość |
elpablo666

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6 LT
Pomógł: 4 razy Wiek: 37 Dołączył: 28 Lip 2013 Posty: 122 Skąd: Śląsk
Poziom: 10
|
Wysłany: 2015-02-12, 16:01
|
|
|
I tak najlepsza jest Insignia z tego ogłoszenia:
http://otomoto.pl/opel-in...-C34893090.html
Jak się przyjrzycie dokładnie zdjęciu z książeczką serwisową widać ewidentnie, że samochód ma ponad 180 tys km. Pamiętam zresztą, że wisi ona już na otomoto bardzo długo i coś mi się kojarzy, że właśnie kiedyś wystawił ją właśnie z takim przebiegiem. Pomyślałem: No nic, zadzwonię, bo to blisko mnie i jak się okazało.... Oczywiście 100% bezwypadek i oryginalny przebieg. Zapytałem, czy jest książeczka, żeby to potwierdzić? Hehe i oto hit: "nie nie ma książeczki, tzn. jest, ale jest tam tylko jeden wpis, ale wie Pan, niektórzy nie serwisują samochodu w ASO". To mu mówię, że na zdjęciu ewidentnie widać, że ma ponad 180 tys. To on znowu: "Zdjęciu? Coś chyba Pan źle zobaczył, nie mamy wystawionego zdjęcia książeczki". Podziękowałem za rozmowę |
|
|
|
 |
rafic

Model Samochodu: Cruze 1.8 LT+ Premium [Finlandia]
Pomógł: 16 razy Dołączył: 17 Wrz 2013 Posty: 414 Skąd: Toruń
Poziom: 18
|
Wysłany: 2015-02-12, 17:38
|
|
|
Insignia z zewnątrz na prawdę ładne auto, ale środek i te czerwone podświetlenie zegarów... Dno i 3metry mułu jak dla mnie. No i ta cena wyjściowa nowego też trochę z kosmosu |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
|
Wysłany: 2015-02-14, 20:11
|
|
|
Czerwone światło zegarów jest najbardziej efektywne dla kierowcy,
nie męczy go i pozwala pozostawać skupionym na bezpiecznym kierowaniu bardzo dłuuuugo
Zostało to potwierdzone badaniami naukowymi.
Co nie zmienienia faktu że jest ono brzydkie i oklepane |
|
|
 |
hennd
Model Samochodu: cruze
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 01 Maj 2013 Posty: 8 Skąd: katowice
Poziom: 1
|
Wysłany: 2015-02-16, 22:04
|
|
|
Panowie tak jeździcie po oplach .ale patrząc na sprzedaż opla w Polsce ma sie nieżle, bodajże trzecia najlepiej sprzedająca się marka po skodzie i toyocie,w tym Corsa najczesciej kupowana wśród osób prywatnych, różne kije i hundaje daleko z tyłu.
Jedynie skoda jest realnym zagrożeniem dla opla i to przez agresywny marketing i dobrą jakość wykonania głownie poprzednie modele octavia 2 i fabia 2.
Ja chociaż jestem fanem chevroleta zakupiłem w 2012 za 45 tys astre classic h (koniec produkcji)
Szwagier w tym samym czasie kupił Cruza 1,8 gaz za 54 tys , wczoraj miałem okazję oglądać spód obydwu samochodów astra h pomimo tego że to schodzące auto budżetowe jest porzadnie zabezpieczona od spodu barankiem i dodatkowo żółtym woskiem podobnie jak astra j ,która jest duzo droższa i ociężała, tumnik wyglada bez śladów korozji, natomiast w takim samym dwuletnim Cruzie Szwagra podwozie to tragedia ma już punktowe ślady korozji na całym podwoziu , a tłumnik i całe orurowanie wyglada tragicznie.
podejrzewam tutaj wychodzi jakość uzytych materiałów w moim drugim samochodzie astrze g classic z gliwic z 2004 roku jest jeszcze oryginalny tłumnik fabryczny a akumulator wytrzymał 9 lat.
podobne spostrzezenie zauważyłem u mnie w robocie mamy 6 letnie octawie 2 i roczne dacie dastery .
octawie maja nalatane 200tys i zadnych problemów takze z korozją podwozia , a roczne dastery potrafia mieć całe podwozie czerwone o tłumnikach nie wspominajac( obydwie marki garazu nie widziały.
Sam miałem zamiar kupic octawie 2 ale na koncu produkcji kosztowala 54 tys ja za astre clasic h tez z konca produkcji z felgami 16 strukturalnymi,skórzana kierownica i czujnikami cofania , chlapaczami i oponami zimowymi z silnikiem 1,6 115 koni dałem 45 tys zł
Skorzystałem na tym zamieszaniu bo był kryzys w 2012 a panowie handlowcy z GM mieli pełne salony chevroletów które konkurowaly z drogimi oplami ( astra j) i ze stara astra niewiedzieli jak wtedy pozycjonować nawet corsa d na wyprzedazy była wtedy droga.
Tak ,że ja na tym zamieszaniu u GM-a skorzystałem,
autko smiga bezawaryjnie nie ma problemu nadwagi jak nowe ople i chevrolety wazy tylko 1200 kg silnik 1,6 115 km , czesci w bród ,a że stara konstrukcja mnie to nie przeszkadza dzisiaj za 45 tys zł ciezko było by coś kupić pewnie dacię
Chevroletowców pozdrawiam
Gm-a też nie nawidzę, aha i z tymi doplatami do Silnika Cruza do LPG) pod gaz to była sciema
(bodajze opcja kl7 wzmocnienie silnika pod instalację gazową)
Szwagier pytał się w Aso w serwisie o cenę głowicy do silnika 1,8 i powiedzieli mu że nie ma rozróżnienia na te z kl7 tylko jest jeden rodzaj głowicy(popytajcie w serwisie) |
|
|
|
 |
sumlik
Model Samochodu: spark
Poziom: 1
|
Wysłany: 2015-03-10, 11:07
|
|
|
Wszystkie koncerny niestety uciekają z Europy |
|
|
|
 |
JohnnyBeGood
Model Samochodu: Cruze 1.8 LTZ HB LPG MY 2013
Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 20 Gru 2013 Posty: 411 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2015-03-15, 19:59
|
|
|
hennd napisał/a: | Panowie tak jeździcie po oplach | .
Jeździmy raczej po GM, a nie po oplach. Niebawem sam wymienię i z oczywistych względów na opla - warunek: cruze w rozliczeniu. |
_________________ JohnnyBeGood |
|
|
|
 |
chevy_power
Model Samochodu: Chevrolet Aveo, Chevrolet Cruze
Pomógł: 19 razy Wiek: 37 Dołączył: 01 Lis 2010 Posty: 756 Skąd: Kraków
Poziom: 24
|
Wysłany: 2015-03-16, 10:10
|
|
|
JohnnyBeGood napisał/a: | Niebawem sam wymienię i z oczywistych względów na opla - warunek: cruze w rozliczeniu. |
A ja w przyszłym roku powiększam flotę o Cruza |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Pomógł: 219 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
|
Wysłany: 2015-03-19, 09:31 GM ucieka z Rosji
|
|
|
Dosvjedanja GM radnoj
Opel porzuca Rosję. Koncern ucieka... Do końca roku zakończy się w Rosji sprzedaż aut Opla.
Według komunikatu GM koncern do końca roku zakończy sprzedaż w Rosji aut marki Opel
i potem będzie tam sprzedawać tylko luksusowe auta marki Cadillac oraz produkowane w USA wybrane modele aut marki Chevrolet: Corvette, Camaro i Tahoe.
Od połowy roku bezterminowo produkcję wstrzyma fabryka GM w Sankt Petersburgu.
W tym roku amerykański koncern zakończy też umowę z koncernem GAZ o montażu wybranych popularnych modeli aut Chevrolet przez tę rosyjską firmę...
Wstrzymanie produkcji w zakładach w St. Petersburgu może uderzyć w fabrykę Opla w Gliwicach, która wysyłała do Rosji zestawy do montażu aut Opel Astra.
Read more: http://wyborcza.biz/bizne...l#ixzz3UomqwYba |
|
|
 |
MrFabulous

Model Samochodu: Evanda CDX, Epica LT, Malibu LTZ
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Sie 2013 Posty: 211 Skąd: Tashkent, UZB
Poziom: 13
|
Wysłany: 2015-03-19, 09:46
|
|
|
Очень грустная новость.
Bo dlaczego niby Rosjanie mieliby mieć lepiej od nas, tak przynajmniej będzie sprawiedliwie. |
_________________ Evanda
Epica
 |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

|
Wysłany: 2015-03-19, 11:41
|
|
|
Zastanawiam się tylko co w takiej sytuacji z Ukrainą
Nie wyleciała w pierwszym wyjściu Chevroleta z Europy (Unia Europejska + Turcja),
nie wyleciała w obecnym (Rosja),
Nie chce mi się wierzyć, że te patałachy z GM zostawiły by teraz taka "wyspę" dla dostaw Cruzaków i Orlanderów z Korei pośrodku Wschodu i Zachodu,
bo chyba musieli by tego dokonywać zrzutami spadochronowymi |
|
|
 |
Julek35
Julia Artz

Model Samochodu: Cruze
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 30 Maj 2013 Posty: 53 Skąd: Rostow
Poziom: 6
|
Wysłany: 2015-03-19, 14:16
|
|
|
MrFabulous napisał/a: | Очень грустная новость. |
ДА И Х...Й С НИМИ......будут солить свои железки. |
_________________ Спасибо тебе, Боже, что я не бандеровец! |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

|
Wysłany: 2015-03-19, 23:16
|
|
|
Hahaha, wczoraj na wieść o wyjściu GM-a z Rosji, akcje rosyjskiego AvtoGaza podskoczyły o 5,5%
Rosja to był bardzo dobry rynek zbytu dla GM-a, nawet Astre III tam wciąż sprzedawali
"GM works in mysterious way's..." |
|
|
 |
JohnnyBeGood
Model Samochodu: Cruze 1.8 LTZ HB LPG MY 2013
Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 20 Gru 2013 Posty: 411 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2015-03-21, 20:36
|
|
|
Najpierw UE, teraz Rosja. A kiedy czas na Amerykę? Wygląda na to, że GM zostanie niebawem tylko w Chinach. Nowy Zarząd wziął się zatem ostro za robotę. Redukują koszty, więc na koniec będą musieli chyba już tylko siebie zwolnić i zgasić światło w biurowcu. |
_________________ JohnnyBeGood |
|
|
|
 |
Regulus
Model Samochodu: brak
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Kwi 2014 Posty: 140 Skąd: z tamtąd
Poziom: 10
|
Wysłany: 2015-03-22, 17:24
|