Przesunięty przez: C77 2015-01-21, 13:59 |
KAMPANIA NAPRAWCZA CRUZE, ORLANDO 1.8 MY2013 - PRAWA PÓŁOŚ |
Autor |
Wiadomość |
blackbox112
:)
Model Samochodu: Cruze 1.8 LS+
Poziom: 7
|
Wysłany: 2014-09-24, 09:18
|
|
|
A ja wczoraj dostałem list polecony z tą jakże niewesołą nowiną.
Co lepsze mojego vin-u na liście nie ma
Teraz pytanie do Was zanim jakąś aferę wykręcę - czy jak info wysłał mi salon w którym auto kupiłem na w/w wymianę półosi mogę się udać do innego aso?
Sprostowanie: kupiony AutoPolSerwis a chciałbym robić w Auto Żoliborz (po prostu tu mam bliżej). |
|
|
|
 |
kemoiz
Model Samochodu: Cruze 1.8 HB LT+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Paź 2013 Posty: 355 Skąd: warszawa
Poziom: 17
|
Wysłany: 2014-09-24, 10:31
|
|
|
Możesz gdzie chcesz tylko tak jak sp59 wcześniej napisał, będą chcieli najpierw Cie wziąć na weryfikację. Ja nie dostałem listu ale dziś byłem i również do wymiany (wiedziałem już wcześniej, że będzie do wymiany). |
|
|
|
 |
blackbox112
:)
Model Samochodu: Cruze 1.8 LS+
Poziom: 7
|
Wysłany: 2014-09-24, 10:37
|
|
|
Na szczęście tu mam blisko więc mogę jechać tam nawet 5 razy. I tak mam kilka rzeczy zgłosić w ramach gwarancji łącznie z tym stukającym zawieszeniem. Zobaczymy jakie będą efekty |
|
|
|
 |
wszim

Model Samochodu: chevrolet orlando 1,8 LPG
Pomógł: 19 razy Dołączył: 02 Wrz 2013 Posty: 394 Skąd: Nowy Sącz
Poziom: 18
|
Wysłany: 2014-09-24, 21:18
|
|
|
Jeden z naszych kolegów który w orlando miał wymienianą półoś w poprzedniej edycji akcji serwisowej "półoś" teraz znów miał wezwanie, pojechał i ponownie mu wymienili.
Podobno wada jest tym razem w innym miejscu. Niezły szajs. |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
nanoku

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 kombi LTZ
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Gru 2013 Posty: 133 Skąd: Wrocław
Poziom: 10
|
Wysłany: 2014-09-24, 23:27
|
|
|
Ja po diagnozie dzisiaj. Czekam 4 dni aż ściągną część i jadę jednak na wymianę. |
|
|
|
 |
grabers
grabers
Model Samochodu: Chevrolet Cruze HB LT 2013r, 1.8 LPG+Pb
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 17 Wrz 2013 Posty: 18 Skąd: Chrzanów
Poziom: 2
|
Wysłany: 2014-09-26, 18:11
|
|
|
Do mnie nie przysłali żadnego listu dotychczas. Auto kupione we wrześniu 2013. Pierwszą listę sprawdzałem i tam nie widniał mój Vin. O kolejnych listach nic nie wiedziałem. 13 września na przeglądzie dowiedzialem się w salonie Wawrosza w Oświęcimiu, że półoś do wymiany. Jetem umówiony na 29 września. |
|
|
|
 |
sp59
Model Samochodu: Cruze HB LS+
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2013 Posty: 37 Skąd: Piekło
Poziom: 4
|
Wysłany: 2014-09-27, 00:24
|
|
|
Dzisiaj wymieniałem, jak pisałem wcześniej odmówiłem wizyty na weryfikację.
ASO musiało zamawiać w ciemno i dopiero dzisiaj podczas mojej wizyty stwierdzili, że faktycznie trzeba wymieniać, co zrobili - sprawnie poszło 60min i po temacie. Nie musiałem czekać, aż przyjdzie, bo półośka już na mnie czekała
Nie chcą zamawiać na podstawie VIN, chcą zobaczyć i dopiero zamawiać dla pewniaków.
Dziwne to, skoro mi zamówili po VIN i jak się okazało półoś do wymiany.
Dziwna polityka ASO w tej sprawie jest.
Tak przy okazji.
Bardzo się zdziwiłem jak podjechałem do ASO Kozłowski w Szczecinie i nie zobaczyłem żadnego napisu Chevrolet, nie było też żadnego Chevy na salonie.
Jak się okazało, diler nie czekał na 2015 ale już wyszedł ze sprzedaży Chevy.
Podobno tak jest i w innych miejscach.
Po info wycofania się z EU sprzedaż i zainteresowanie natychmiast spadło, więc sobie odpuścili.
Serwisować dalej będą bo to salon min. Opla. |
|
|
|
 |
tazz82
Model Samochodu: Chevrolet Orlando 1.8LPG
|
Wysłany: 2014-10-03, 16:27
|
|
|
icetracker napisał/a: | jaco33 napisał/a: | tazz82 - możesz podać, jaki model i z którego jest roku ? ja mam 2011 i zastanawiam się, czy profilaktycznie nie zaatakować ASO - mam gwarancję do grudnia. |
tazz82 napisał/a: | Widzę że co raz więcej użytkowników Orlando dostaje pismo do serwisu, co również spotkało i mnie w dniu wczorajszym. Jestem umówiony na przyszły tydzień na weryfikacje półosi oraz na usunięcie usterki ze skrzynią biegów ( problem z wrzuceniem pierwszego biegu), podobno jest to problem znany i usuwany na gwarancji. |
Hej,
widze ze zamiesciles informacje na temat problemu z pierwszym biegiem. czy moglbys dac znac co takiego stanowilo problem - bylem w dwoch serwisach - w Mikolowie i w Chorzowie ale podobno tak ma byc:) prosilbym Cie o wiadomosc |
Jestem już po wizycie w serwisie i u mnie w samochodzie został wymieniony synchronizator biegów oraz elementy sprzęgła (chyba docisk) odpowiedzialne za 2 bieg które uległy uszkodzeniu, mechanicy nie byli w stanie stwierdzić w którym momencie to powstało czy w fabryce czy w pod czas użytkowania.
Dodatkowo wymieniona została półoś zgodnie z akcją serwisową
Przy okazji udało się uwolnić fotelik od dziecka z mocowania isofix
Ogólnie jestem bardzo zadowolony, biegi wchodzą teraz tak jak należy.
Obsługa klienta na 5-tke.
Pozdrawiam
Grzegorz |
|
|
|
 |
olke
olke
Model Samochodu: Orlando 2.0D 96kW
Pomógł: 8 razy Dołączył: 22 Lis 2012 Posty: 35 Skąd: Krakow
Poziom: 4
|
|
|
|
 |
kubab
Model Samochodu: Był Orlando...
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lis 2012 Posty: 49 Skąd: mazowieckie
Poziom: 5
|
Wysłany: 2014-10-09, 09:23
|
|
|
Ciekawe dlaczego UOKiK nie może opublikować dokumentu "pdf", który umożliwi wyszukiwanie numerów, tylko jest to skan "graficzny"... W efekcie albo muszę pamiętać numer dealera, albo przejrzeć 46 stron. Bez sensu. |
|
|
|
 |
Krzysiek_81

Model Samochodu: Orlando 1.8 LT+ LPG
Pomógł: 21 razy Wiek: 42 Dołączył: 07 Kwi 2013 Posty: 436 Skąd: Legionowo
Poziom: 19
|
|
|
|
 |
nanoku

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 kombi LTZ
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Gru 2013 Posty: 133 Skąd: Wrocław
Poziom: 10
|
Wysłany: 2014-10-11, 15:24
|
|
|
u mnie po weryfikacji mieli dzwonić po 4 dniach aby wymianę zrobić. Minęło 14 więc chyba pora się upomnieć |
|
|
|
 |
wszim

Model Samochodu: chevrolet orlando 1,8 LPG
Pomógł: 19 razy Dołączył: 02 Wrz 2013 Posty: 394 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 2014-10-11, 22:03
|
|
|
Genialnie uchwyciłeś. Ja od siebie dodam że jeżeli ktoś nic nie umie, jest beznadziejny, nikt go nie chce, do niczego się nie nadaje a równocześnie jest urodzonym megalomanem, wtedy zostaje państwowym urzędnikiem. |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
evien
Model Samochodu: Cruze Kombi 1.8 LTZ
|
Wysłany: 2014-10-30, 12:05 KAMPANIA NAPRAWCZA PRAWA PÓŁOŚ
|
|
|
Witam wszystkich,
Słuchajcie zarejestrowałems ie na stronce mychevrolet.eu/PL i w zakładce kampanie naprawcze widnieje mi jak byk informacja że mój chevy jest objęty bezpłatną kampanią naprawczą.
Czy ktoś wie o co chodzi i jak to teraz załatwiać? |
_________________ Lukas |
|
|
|
 |
rafic

Model Samochodu: Cruze 1.8 LT+ Premium [Finlandia]
Pomógł: 16 razy Dołączył: 17 Wrz 2013 Posty: 414 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 2014-10-30, 13:35
|
|
|
A pisze coś więcej na stronie? Z jakiego tytułu ta akcja naprawcza?
Ale najlepiej to chyba po prostu zadzwonić do ASO i powiedzieć im o tym to sprawdzą czy faktycznie jest objęty kampanią serwisową i umówić się na wizytę. |
|
|
|
 |
|