Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Nie mog? doda? gazu
Autor Wiadomość
poster87 

Model Samochodu: Epica
Dołączył: 02 Cze 2015
Posty: 3
Skąd: Rzeszów
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2015-06-02, 16:10   Nie mogę dodać gazu

Witam i proszę o pomoc !! !

W mojej Epice `07 2.5 Automat podczas jazdy przestaje działać pedał gazu, jedzie tylko na niskich obrotach a raczej się toczy. Po zatrzymaniu i ponownym uruchomieniu problem znika do następnego razu .

Czy ktoś wie o co to może chodzić co tam się psuje ?

Z góry dzięki i Pozdrawiam.
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-06-02, 17:34   

Prawdopodobnie masz problem z czujnikiem położenia pedału przyspieszenia. Podłącz auto pod kompa i sprawdź jakie błędy wyskakują.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
poster87 

Model Samochodu: Epica
Dołączył: 02 Cze 2015
Posty: 3
Skąd: Rzeszów
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2015-06-03, 20:23   

gdzie znajduje się ten czujnik i ile mniej wiecej kosztuje ?
z tego co wyczytałem z googla to chodzi o potencjometr za pedałem gazu ?

np. taki ?

http://allegro.pl/epica-2...5336919771.html
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-06-04, 09:54   

Chodzi o takie coś, ale musisz sprawdzić czy u Ciebie jest taki sam, no i wcześniej musisz podłączyć auto pod kompa żeby się upewnić że to to jest walnięte. Czujnik jest przy pedale gazu.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
poster87 

Model Samochodu: Epica
Dołączył: 02 Cze 2015
Posty: 3
Skąd: Rzeszów
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2015-06-04, 18:46   

Jeszcze raz ja :) zrobiłem badanie komputerem i wyskoczył mi taki błąd

Kod usterki p0606
Sterownik przeniesienia napędu
- Sterownik uszkodzony

czy to nadal będzie ten czujnik czy też znowu ten sterownik ? i gdzie on się znajduje ?
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-06-05, 05:10   

przy takim błędzie wyglada że to jednak nie czujnik. Odnośnie tego błędu znalazłem takie coś klik
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
Komierowski 
Chepica

Model Samochodu: Chevrolet Epica
Pomógł: 12 razy
Wiek: 77
Dołączył: 22 Cze 2012
Posty: 389
Skąd: Szwecja Lund
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 17/45
 37%
Wysłany: 2015-06-24, 15:17   

W zeszlym roku mialem taki sam objaw,silnik nie reagowal na pedal gazu.Szybko robisz rachunek sumienia .CO JA TAKIEGO ZROBILEM? Oczywiscie zapalila sie lampka Check Engine.Pojecalem sobie bardzo zrywnie na zimnym silniku a byla to zima. Szybka analiza myslowa jak duzo gazu na niedogrzanym silniku to polecialo duzo paliwa i nie zostalo spalone i odrazu zareagowala na to lambda sonda gdyz sie zmienil stosunek paliwa do powietrza i to dawalo trucie juz atmosfery i dlatego lampka sie zapalila.Noga z gazu i jechalem na wolnych obrotach diesel ma moment olbrzymi nie bylo problemu,miasto i automat. po 15 minutach temperatura wskazywala na nagrzanie silnika.Automatycznie wrocil gaz i turbo.Lampka nie zgasla.POjechalem do mojej firmy i sam zmienilem filtr paliwa i nastepnie podlaczylem samochod pod kompa tez byl kod dosc dziwny.Wykasowalem i wszystko wrocilo do normy.Wczesniej czyslilem klemy na baterri i je odczepilem od akumulatora.Potem zamontowalem lampka sie nie zaplila,ale w sytuacji pod bramkowejsie zaswiecila i powod byl jeden nie wykasowanie bledu po odczepieniun akumulatora.
Niestetyu trzeba to robic.Dzisiaj mam wlasny takowy przyrzad i jak baterie odczepiam odrazu wykasowuje blad.Nie ma juz problemu.
_________________
Chepica215
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: