Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Alarm fabryczny w Cruze
Autor Wiadomość
kemoiz

Model Samochodu: Cruze 1.8 HB LT+
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 16 Paź 2013
Posty: 355
Skąd: warszawa
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 24/41
 58%
Wysłany: 2015-02-04, 17:36   



Ciekawe ile liczą sobie za taką wymianę :D
Po otwarciu scyzoryka łapiesz w tym zagłębieniu po trzpieniu klucza i część obudowy poniżej znaczka schodzi niemal bez użycia siły.
 
     
pool80 

Model Samochodu: Cruze 4d LT 1.8 mt5 KL7 BRC24.11
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 474
Skąd: polska
Poziom: 20
HP: 8/893
 1%
MP: 426/426
 100%
EXP: 8/52
 15%
Wysłany: 2015-02-04, 17:38   

a odpowie mi ktoś w wątku odnośnie wspomagania i oleju?
 
     
pool80 

Model Samochodu: Cruze 4d LT 1.8 mt5 KL7 BRC24.11
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 474
Skąd: polska
Poziom: 20
HP: 8/893
 1%
MP: 426/426
 100%
EXP: 8/52
 15%
Wysłany: 2015-02-04, 18:07   

Czyli wystarczy odpalić na sprawnych kluczykach i potem szybko na niezaprogramowanych.
 
     
tomaszeknce 

Model Samochodu: Chevrolet Cruz 1.6 2009 r.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 70
Skąd: Niepołomice
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 5/16
 31%
Wysłany: 2015-02-04, 19:25   

dziś sprawdziłem jak otworzyłem klapę bagażnika to nic się nie działo dopiero jak trzasłem to zaczął wyć, z maską otwarłem normalnie nic się nie działo dopiero ja zaczołem ruszać tym czujnikiem zaczęło wyć, mam pytanie jak pod maską złączyć ten czujnik aby myślał że cały czas jest zamknięta pokrywa silnika, od tego czujnika wychodzi kabelek wpięty na wsówkę, złączena krótko i zobaczę czy się będzie załączał
 
     
tomaszeknce 

Model Samochodu: Chevrolet Cruz 1.6 2009 r.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 70
Skąd: Niepołomice
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 5/16
 31%
Wysłany: 2015-02-17, 11:39   

usunąłem ten czujnik klapy maski i wszytko w porządku on był winowajcą włączającego się alarmu, mam pytanie ma ktoś informacje gdzie coś takiego mogę kupić i czy musi być identyczny czy można zastosować jakiś zamiennik bo i tak wszystkie tego typu czujnika pracują na takiej samej zasadzie.
 
     
bubek4070 
bubek4070

Model Samochodu: CAPTIVA
Pomógł: 2 razy
Wiek: 50
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 114
Skąd: południe PL
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 14/20
 70%
Wysłany: 2015-02-17, 16:25   

przyjedz do KRAKOWA dam ci za darmo
 
     
tomaszeknce 

Model Samochodu: Chevrolet Cruz 1.6 2009 r.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 70
Skąd: Niepołomice
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 5/16
 31%
Wysłany: 2015-02-19, 11:00   

bubek4070, poszła wiadomość na pw
 
     
tomaszeknce 

Model Samochodu: Chevrolet Cruz 1.6 2009 r.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 70
Skąd: Niepołomice
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 5/16
 31%
Wysłany: 2015-02-22, 11:57   

teraz nowe pytanie jak go zamontować ponieważ próbowałem odczepić te plastik od przodu ale po odkręceniu śrubki i zaczepów dalej jakby coś trzymało czy jest to przykręcane jakoś do pasa przedniego
 
     
pool80 

Model Samochodu: Cruze 4d LT 1.8 mt5 KL7 BRC24.11
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 474
Skąd: polska
Poziom: 20
HP: 8/893
 1%
MP: 426/426
 100%
EXP: 8/52
 15%
Wysłany: 2015-02-23, 23:04   

Proszę o szybką odpowiedź, bo auto stoi u elektryka.
U mnie po uzbrojeniu alarmu, dioda szybko miga, a po 30 sek miga powoli. Rocznik samochodu 2012. czy też tak macie? może są różne rodzaje tej elektryki. Może część osób tak ma. Bo gdzieś znalazłem w necie , że gość tak miał i wg niego wszystko było poprawnie. Czy u Was po otwarciu pokrywy silnika, wzbudza się alarm uprzednio uzbrojony?
Mechanik twierdzi, ze mam zwarcie, a czujnik już wymieniony i zwarcie nadal. Wiązka? centralka? Ale przede wszystkim, czy czasem "ten typ tak ma"?
 
     
rafic 


Model Samochodu: Cruze 1.8 LT+ Premium [Finlandia]
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 414
Skąd: Toruń
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 42/45
 93%
Wysłany: 2015-02-24, 00:28   

Powinna świecić cały czas. Jeśli miga szybko to znaczy, że coś masz otwarte czyli może jednak gdzieś Ci coś nie łapie.
 
     
zdzis.michal 
Zdzis

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Mar 2014
Posty: 350
Skąd: Gdańsk
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 19/41
 46%
Wysłany: 2015-02-24, 11:25   

Witam

Cytat:
U mnie po uzbrojeniu alarmu, dioda szybko miga, a po 30 sek miga powoli.


Dokładnie mam tak samo. Zresztą o tym powiedział mi sprzedawca. Tak naprawdę zaczyna działać po 30 s. Jeśli chcę od razu, dwa razy naciskam przycisk w kluczyku. Pomija wtedy szybkie miganie i od razu jest uzbrojony.

Pozdrawiam
 
     
pool80 

Model Samochodu: Cruze 4d LT 1.8 mt5 KL7 BRC24.11
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 474
Skąd: polska
Poziom: 20
HP: 8/893
 1%
MP: 426/426
 100%
EXP: 8/52
 15%
Wysłany: 2015-02-24, 14:37   

U mnie dokładnie tak samo tylko u mnie nie ma możliwości 2x przycisk dla przyspieszenia. U mnie czujnik sprawny wiązka też.
 
     
rafic 


Model Samochodu: Cruze 1.8 LT+ Premium [Finlandia]
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 414
Skąd: Toruń
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 42/45
 93%
Wysłany: 2015-02-24, 17:28   

No to ja nie wiem, co wam sprzedawcy wkręcają :-o skoro nawet byłem i sprawdziłem w swojej instrukcji obsługi (str. 33), że jeśli coś jest nie zamknięte to dioda szybko miga a jeśli wszystko jest pozamykane to dioda na desce świeci ciągłym światłem i tak jest właśnie też u mnie (RP 2012 MY2012).
 
     
pool80 

Model Samochodu: Cruze 4d LT 1.8 mt5 KL7 BRC24.11
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 474
Skąd: polska
Poziom: 20
HP: 8/893
 1%
MP: 426/426
 100%
EXP: 8/52
 15%
Wysłany: 2015-02-24, 17:30   

Wlasnie się dowiedziałem, że moduł tez jest sprawny. Czy ktoś posiada schemat do tego alarmu? Bo elektryk nie radzi sobie. Czujnik wiązka i moduł są ok. Co jeszcze :?:
 
     
pool80 

Model Samochodu: Cruze 4d LT 1.8 mt5 KL7 BRC24.11
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 474
Skąd: polska
Poziom: 20
HP: 8/893
 1%
MP: 426/426
 100%
EXP: 8/52
 15%
Wysłany: 2015-02-24, 17:34   

rafic, wiem, że powinien, ja tez czytałem instrukcje. ale w niej nieraz pisze o rzeczach których nie mamy. może jakaś seria tak działa ? Mi to też wygląda na błąd tylko gdzie. Błąd oprogramowania może być jeszcze tylko czego, jak moduł działa poprawnie.
Tak czy siak przydał by się schemat.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: