Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Alarm fabryczny w Cruze
Autor Wiadomość
szfen 


Model Samochodu: Cruze HB 1.7D brązowy, 110KM LT
Pomógł: 11 razy
Wiek: 45
Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 217
Skąd: Poznań
Poziom: 13
HP: 0/370
 0%
MP: 176/176
 100%
EXP: 23/30
 76%
Wysłany: 2014-02-22, 14:53   Wyłącznik czujnka ruchu alarmu

Czy macie w swoich Cruzach ten przycisk? Bo mi sprzedawca mówił, ze to jest ponadstandardowe wyposażenie. Prawda to?


_________________
Szymon, Poznań.
Cruze 1.7 HB diesel 110 KM
 
     
kemoiz

Model Samochodu: Cruze 1.8 HB LT+
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 16 Paź 2013
Posty: 355
Skąd: warszawa
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 24/41
 58%
Wysłany: 2014-02-22, 15:00   

Prawda. W Polsce żadna wersja w ostatnich latach nie otrzymywała czujników ruchu. W sumie to nawet nie będę wiedział kiedy mój wyje bo nie wiem jak sprawdzić jaki to sygnał... Szybę wybić? :P
 
     
szfen 


Model Samochodu: Cruze HB 1.7D brązowy, 110KM LT
Pomógł: 11 razy
Wiek: 45
Dołączył: 17 Lut 2014
Posty: 217
Skąd: Poznań
Poziom: 13
HP: 0/370
 0%
MP: 176/176
 100%
EXP: 23/30
 76%
Wysłany: 2014-02-22, 15:03   

Też zastanawialem się jak sprawdzić dźwięk swojego wycia alarmu, dzięki za podpowiedź.
Zamknę w aucie np. kota lub kanarka.
_________________
Szymon, Poznań.
Cruze 1.7 HB diesel 110 KM
 
     
kemoiz

Model Samochodu: Cruze 1.8 HB LT+
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 16 Paź 2013
Posty: 355
Skąd: warszawa
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 24/41
 58%
Wysłany: 2014-02-22, 15:05   

Czyli fińska wersja się dorobiła? To wystarczy, że zamkniesz auto z otwartą szybą i pomachasz ręką w środku.
 
     
krecik 

Model Samochodu: cruze
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lip 2013
Posty: 259
Skąd: katowice
Poziom: 15
HP: 0/488
 0%
MP: 233/233
 100%
EXP: 2/35
 5%
Wysłany: 2014-02-25, 18:19   

zostaw otwarta szybe i od srodka otwórz drzwi ja tak sprawdzałem dźwięk alarmu a ciekawe czy idzie zamotowac te czujnik to nie powinie się nazywać alarm to jest porazka
 
     
sobior 

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE LTZ+ 1,8
Dołączył: 11 Sty 2012
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 2/16
 12%
Wysłany: 2014-06-05, 23:07   

Tez tak sprawdzałem zeby go usłyszeć ;) Cos gdzieś jak zamawialem Cruze to czytałem ze niby miały być te czujniki ale przyszedł bez. I rzeczywiście ten alarm to pic na wodę. Trzeba mieć ubezpieczenie i sie śpi spokojnie ;)
_________________
 
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 39
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-06-09, 14:29   

krecik napisał/a:
to nie powinie się nazywać alarm to jest porazka


A do tego wszystkiego światła awaryjne nie mrugają w momencie wycia syreny
więc weź się człowieku domyśl, że to wyje Twoje auto na parkingu pod marketem :twisted:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
tomaszeknce 

Model Samochodu: Chevrolet Cruz 1.6 2009 r.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 70
Skąd: Niepołomice
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 5/16
 31%
Wysłany: 2015-01-31, 19:48   Problem z alarmem

Witam,
Mam oto taki problem z załączającym się ciągle alarmem jest to fabryczna alarm, odczytałem z migającego światełka z kontrolki że to klapa silnika (3 mignięcia), mam pytanie na jakiej zasadzie działa alarm na masce, gdzie jest tam zamontowany jakiś czujnik czy to jest podpięte do tego małego czujnika otwarcia maski.
Pozdrawiam.
 
     
pool80 

Model Samochodu: Cruze 4d LT 1.8 mt5 KL7 BRC24.11
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 474
Skąd: polska
Poziom: 20
HP: 8/893
 1%
MP: 426/426
 100%
EXP: 8/52
 15%
Wysłany: 2015-02-01, 22:17   

mi ten czujnik wymieniali, ponoć nawet nie wiem czemu, jak zamykam auto to miga mi na czerwono dioda,. tak ma być?
 
     
tomaszeknce 

Model Samochodu: Chevrolet Cruz 1.6 2009 r.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 70
Skąd: Niepołomice
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 5/16
 31%
Wysłany: 2015-02-03, 12:45   

a z jakiego powodu został wymieniona alarm się załączał, czytałem że alarm w masce jest podpięty do czujnika otwarcia maski, tak samo jest u nas
 
     
pool80 

Model Samochodu: Cruze 4d LT 1.8 mt5 KL7 BRC24.11
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 474
Skąd: polska
Poziom: 20
HP: 8/893
 1%
MP: 426/426
 100%
EXP: 8/52
 15%
Wysłany: 2015-02-03, 19:44   

nie wiem czemu wymieniali, może właśnie dioda sygnalizowała nieprawidłowo zamknięte.
Ponawiam pytanie, bo w instrukcji pisze że mam zdaje się błąd. Jak pozamykam auto 1x kłódka, to dioda mi szybko miga. Chyba nie tak ma być. Zdaje się że kiedyś wolniej migała po zamknięciu. Proszę o info, bo nie wiem czy zgłaszać...
 
     
rafic 


Model Samochodu: Cruze 1.8 LT+ Premium [Finlandia]
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 414
Skąd: Toruń
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 42/45
 93%
Wysłany: 2015-02-03, 21:33   

Jeśli miga szybko to znaczy, że coś masz niedomknięte. Jeśli wszystko by było ok to powinna świecić ciągłym światłem przez 30s a później migać, ale powoli.
 
     
tomaszeknce 

Model Samochodu: Chevrolet Cruz 1.6 2009 r.
Pomógł: 1 raz
Wiek: 34
Dołączył: 05 Paź 2014
Posty: 70
Skąd: Niepołomice
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 5/16
 31%
Wysłany: 2015-02-04, 09:58   

a czy w moim wypadku może być powodem np. zepsute otwieranie bagażnika ponieważ otwiera się tylko za pomocą przyciska z pilota, to też może powodować włączanie alarmu
 
     
pool80 

Model Samochodu: Cruze 4d LT 1.8 mt5 KL7 BRC24.11
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 474
Skąd: polska
Poziom: 20
HP: 8/893
 1%
MP: 426/426
 100%
EXP: 8/52
 15%
Wysłany: 2015-02-04, 10:08   

bardzo prawdopodobnetomaszeknce, , co do migania u mnie to wszystko mam podomykane. czyżby jednak nie wymienili stycznika pokrywy silnika? ide do auta... :->
 
     
zdzis.michal 
Zdzis

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 26 Mar 2014
Posty: 350
Skąd: Gdańsk
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 19/41
 46%
Wysłany: 2015-02-04, 12:30   

Witam

Cytat:
Jeśli wszystko by było ok to powinna świecić ciągłym światłem przez 30s a później migać, ale powoli.


Przy drugim kliknięciu kluczyka od razu przechodzi w stan gotowości bez 30 s wyczekiwania.

Pozdrawiam

Zdzisław
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: