Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Alarm fabryczny w Cruze
Autor Wiadomość
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 50
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-01-16, 19:47   

KAI napisał/a:
gambitek napisał/a:
fabryczny a co do czujników to jako tako ich nie widze ale na wlaczonym alarmie jak probuje wejsc do niego to wyje.wiec moze i sa

Ale wyje jak otwierasz drzwi tak?
Musiałbyś zostawić okno otwarte lub zostać w środku i załączyć - i wtedy zacząć się ruszać.
Czujniki ruchu a czujniki otwarcia drzwi to 2 różne sprawy.


I czujniki są koło lampki sufitowej przedniej.

Jaka to wersja wyposazenia?
 
     
gambitek 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0 VCDI 150KM
Wiek: 37
Dołączył: 28 Lis 2012
Posty: 39
Skąd: z nienacka
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 1/13
 7%
Wysłany: 2013-01-16, 22:05   

siedziałem w środku na włączonym alarmie i nie wyje (chyba że za mało się bujałem w środku).więc cholera wie teraz.wersja 2.0 LT (średni wyświetlacz,klima itp)
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 50
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-01-17, 09:21   

gambitek napisał/a:
siedziałem w środku na włączonym alarmie i nie wyje (chyba że za mało się bujałem w środku).więc cholera wie teraz.wersja 2.0 LT (średni wyświetlacz,klima itp)


To niestety tylko elektryk, albo ASO. ALarm fabryczny wiec, teraz tylko gdybanie co jest powodem samozałaczania sie alarmu.
 
     
zzzz 


Model Samochodu: CRUZE 1.8 LT+ z LPG
Wiek: 62
Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 112
Skąd: Polska
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2013-04-02, 21:06   

xyz napisał/a:
Kolego krucyfiks, rację masz w tym, że autolarm przy aktywacji nie wydaje dźwięku ale za to możesz sobie ustawić zamykanie centralne z pilota sygnalizowane dźwiękiem klaksonu.


jak to się robi?
 
     
marekt81 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d LT+ 1.8 16v 141KM LPG
Pomógł: 3 razy
Wiek: 40
Dołączył: 07 Cze 2013
Posty: 44
Skąd: Brzeg
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 6/13
 46%
  Wysłany: 2013-07-03, 16:55   Alarm fabryczny w Cruze

Witam

Czy ktoś z was sprawdzał w jakiś sposób działanie autoalarmu fabrycznego. Cruze podobno ma alarm monitorujący wnętrze - niestety dzisiaj sprawdzałem jak to się ma w praktyce. Uchyliłem okno i uzbroiłem alarm 2xkłudka. Dioda pod szybą mryga, ale wsadzanie ręki do wnętrza i machanie nią nic nie daje. Posadziłem wiec żonę do środka, uzbroiłem alarm i nic żona wymachiwała rękami i także zero reakcji. Gdzie znajdują się czujniki od klapy silnika ?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 39
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-07-03, 17:10   

A czujki ruchu wewnątrz ma?
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
marekt81 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d LT+ 1.8 16v 141KM LPG
Pomógł: 3 razy
Wiek: 40
Dołączył: 07 Cze 2013
Posty: 44
Skąd: Brzeg
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 6/13
 46%
Wysłany: 2013-07-03, 17:17   

No skoro jest to opisane w instrukcji to chyba ma ...
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 39
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-07-03, 17:25   

Heh, właśnie niekoniecznie :-)
O monitorowaniu wnętrza było kilka razy na forum, zobacz czy na suficie w okolicach lampki do czytania,
masz na obudowie sensory oraz przycisk do dezaktywacji monitorowania wnętrza.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
marekt81 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d LT+ 1.8 16v 141KM LPG
Pomógł: 3 razy
Wiek: 40
Dołączył: 07 Cze 2013
Posty: 44
Skąd: Brzeg
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 6/13
 46%
Wysłany: 2013-07-03, 22:36   

No faktycznie przyjrzałem się obrazkom w instrukcji i u mnie nie ma takich czujników. To teraz pytanie za 100pkt. które opcje alarmu działają poza tymi które monitorują wnętrze, a są opisane w instrukcji. Czy tylko otwarcie klap i drzwi ? Czy pochylenia auta też ?
_________________
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 39
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-07-03, 23:42   

Dobre pytanie, ale wątpię aby ktoś tutaj znał na nie odpowiedź.
Musisz przejść do dalszych testów praktycznych, tym razem na pochylenie ;-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
jatzoo

Model Samochodu: Cruze 1.6 LS+
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 21
Skąd: PL
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-07-05, 09:09   

Dla sedana 1.6 LS+ z 2009 tylko otwarcie klap i drzwi.
M.in. czujnik pochylenia i ruchu musiałem dokupić montując dodatkowy alarm.
 
     
krecik 

Model Samochodu: cruze
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lip 2013
Posty: 259
Skąd: katowice
Poziom: 15
HP: 0/488
 0%
MP: 233/233
 100%
EXP: 2/35
 5%
Wysłany: 2013-08-01, 22:47   

to jakis do dupy ten alarm moze wszystko wymontowac złodziej ityle
 
     
marekt81 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d LT+ 1.8 16v 141KM LPG
Pomógł: 3 razy
Wiek: 40
Dołączył: 07 Cze 2013
Posty: 44
Skąd: Brzeg
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 6/13
 46%
Wysłany: 2013-08-02, 08:53   

krecik napisał/a:
to jakis do dupy ten alarm moze wszystko wymontowac złodziej ityle


Dokładnie nie wysilili się, ja bym nawet dołożył te 300zł żeby było normalnie, a nie alarm z lat 80. Taki alarm to mój wujek miał w dużym fiacie w 86r.

jatzoo napisał/a:
M.in. czujnik pochylenia i ruchu musiałem dokupić montując dodatkowy alarm.


Montowałeś na własną ręke czy może w serwisie ? Jaki koszt ?
_________________
 
     
jatzoo

Model Samochodu: Cruze 1.6 LS+
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 21
Skąd: PL
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-08-02, 09:28   

marekt81 napisał/a:
Montowałeś na własną ręke czy może w serwisie ? Jaki koszt ?

Ręką znajomego elektryka ale za łaskawym błogosławieństwem ASO (aby nie stracić gwarancji kazali część prac robić u nich na placu). Co do kosztów to ciężko mi powiedzieć, elektryk robił po znajomości, a ja pojechałem po całości (kamery przód, tył, albatros gps, alarm dodatkowy z czujnikami o których pisałem powyżej, itp).
 
     
krecik 

Model Samochodu: cruze
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lip 2013
Posty: 259
Skąd: katowice
Poziom: 15
HP: 0/488
 0%
MP: 233/233
 100%
EXP: 2/35
 5%
Wysłany: 2013-10-10, 16:36   

a może jak rozbijesz szybe to też się wlączy alarm ?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: