Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Antena ......
Autor Wiadomość
iskat1973 

Model Samochodu: Chevrolet Nubira 1,8
Wiek: 46
Dołączył: 02 Sie 2010
Posty: 180
Skąd: Wawa
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 13/27
 48%
Wysłany: 2013-05-24, 08:55   Antena ......

Jak to jest u Was.....ja jeżdżę po mieście i b.czesto radio gubi ustawione stacje tj.szumi, pika jak przy programowaniu. Ogólnie lipa....... Czy sygnał antenowy można jakoś wzmocnić bo raczej nowej i kolejnej anteny nie potrzebuje .
Ps. Nawet 1prog.PR zanika często .....a i wydaje mi sie ze nie wyłapuje wszystkich stacji w zakresie ukf.
_________________
Taksówkarz z Warszawy
 
     
esjot
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2013-05-24, 09:15   

Jeśli antenę masz nadrukowaną na szybie (a pewnie tak jest) to ma ona wbudowany własny wzmacniacz antenowy - jest pod podsufitką
Szukaj jakiś problemów na stykach sygnału antenowego. Możliwe też, że gdzieś zgubiłeś masę na osłonach radia
 
     
zbyg

Model Samochodu: Lacetti 1,6 SX
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 50
Skąd: okolice Łodzi
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 12/13
 92%
Wysłany: 2014-07-10, 18:49   

Mam podobny problem, radio gubi sygnał, szumi i nie łapie wszystkich stacji.
_________________
Lanos 1,6 402 kkm LPG na urlopie
Lacetti SX 1,6 88kkm LPG
 
     
karpior

Model Samochodu: Lacetti 1.6 HB
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 07 Mar 2014
Posty: 78
Skąd: Krk
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 13/16
 81%
Wysłany: 2014-07-10, 23:31   

co prawda ja nie mam tego problemu, ale podłączę się bo tematyka podobna:
czy ktoś wie jak wzmacniacz antenowy w Lacetti jest zasilany? Bo przy okazji wymiany radia z fabrycznego na aftermarket, zmierzyłem czy na wejściu antenowym jest jakieś napięcie stałe ale miernik nic nie pokazał... A po wymianie radia stacje elegancko odbierają... Nawet lepiej niż na fabrycznym blaupunkcie...
 
     
esjot
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2014-07-11, 07:12   

Wzmacniacz zasilany jest osobnymi przewodami, a nie przewodem antenowym.
Na naszym forum jest podobny temat o antenie:

http://forum.chevrolet.org.pl/viewtopic.php?t=3215

może będzie pomocny :)
 
     
rutas81 
rutas81


Model Samochodu: Chevrolet Lacetti
Wiek: 38
Dołączył: 12 Wrz 2011
Posty: 21
Skąd: Swarzędz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2014-11-15, 16:22   

Witam, mam podobny problem. Oryginalne radio odbierało bez zarzutów, nawet daleko poza miastem. Natomiast Sony Xplod nie odbiera radia już tak dobrze. W mieście na większości stacji występują delikatne zakłócenia, natomiast poza miastem jest już tragedia. Zamontowałem wzmacniacz ale to nie pomogło, może tylko trochę głośniej odbiera. Proszę o pomoc, jeżeli wie ktoś jak rozwiązać problem. Może zamiast wzmacniacza zastosować separator?
 
     
karpior

Model Samochodu: Lacetti 1.6 HB
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 07 Mar 2014
Posty: 78
Skąd: Krk
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 13/16
 81%
Wysłany: 2014-11-24, 00:27   

ja po zmianie radia z fabrycznego blaupunkta cd (bez mp3) na nowego kenwooda zaobserwowałem wręcz lekką poprawę odbioru FM ;) bez żadnych wzmacniaczy, separatorów itd.
Może problemem jest jakaś przejściówka wtyczki antenowej? Może coś nie styka dobrze lub jest po prostu słabej jakości? Albo się poluzowała przy upychaniu radia?
 
     
rutas81 
rutas81


Model Samochodu: Chevrolet Lacetti
Wiek: 38
Dołączył: 12 Wrz 2011
Posty: 21
Skąd: Swarzędz
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2014-11-24, 14:19   

Wszystko jest niby połączone poprawnie. Pożycze jeszcze radio od brata i sprawdze jak będzie odbierało. Obawiam się, że coś nie tak może być z samym radiem ponieważ na oryginalnym odbiera idealnie.
 
     
jago42 
jago42

Model Samochodu: lacetti
Wiek: 53
Dołączył: 03 Lut 2014
Posty: 2
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2015-04-02, 16:45   

zbyg napisał/a:
Mam podobny problem, radio gubi sygnał, szumi i nie łapie wszystkich stacji.
Pozdrawiam Wszystkich Świątecznie! Ja mam podobny problem. Radio odbiera słabiej niż dawniej. Wzmacniacz wymieniony, zasilanie prawidłowe, kabel bez oporów a radio odbiera gorzej, pika itp. Rady Potrzebuję!
Pozdrawiam, Jacek!
_________________
Jacek
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: