CODE 84 |
Autor |
Wiadomość |
mario78
BLACK ROOF

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy Dołączył: 15 Sie 2011 Posty: 1104 Skąd: Białystok
Poziom: 29
|
Wysłany: 2014-09-03, 16:31
|
|
|
Dobrze że to błahostka i problem rozwiązany. Ja miałem inny problem z pływakiem na początku mi się zawieszał i wskaźnik pokazywał max 1/4 baku nawet jak był zalany pod korek a poniżej 1/4 pokazywał normalnie. |
|
|
|
 |
jesse
jesse
Model Samochodu: Chevrolet Orlando
Poziom: 7
|
Wysłany: 2014-09-24, 11:13
|
|
|
Mój przykład z CODE 84. Pojawiaj się sporadycznie czasami raz w tygodniu czasami codziennie rano po odpaleniu. Na początku myślałem że jest on powiązany ze stanem inspekcji oleju. Bo najpierw pojawił się Code 82 jak spadła inspekcja do 0% a później właśnie zaczął pojawiać sie Code 84. Wczoraj byłem w ASO na przeglądzie i oczywiście zgłosiłem to i Pan przy odbieraniu powiedział że podgrali nowy soft bo komputer stracił mapy sterowania turbiną jak i dlaczego nie umial powiedzieć. |
_________________ Chevrolet Orlando 2.0 VCDI Automat 2013r. |
|
|
|
 |
jesse
jesse
Model Samochodu: Chevrolet Orlando
|
Wysłany: 2014-10-17, 08:06
|
|
|
Niestety raz na jakiś czas(zdecydowanie rzadziej) znów pojawia mi się Code 84
znalazłem gdzieś na niemieckim forum takie info
(tłumaczone przez google.translate )
Kod błędu 84 dotarło do mnie, po prawie 1000 km. Czas: Podczas przyspieszania na najwyższych obrotach. Prowadził samochód w programie awaryjnym do max. 100 kilometrów na godzinę.Samochód był potem pięć tygodni w warsztacie. Poniższe eksperymenty zostały przeprowadzone naprawy:
Pierwsza aktualizacja oprogramowania
Druga wymiana turbosprężarki
Sprawdzone trzeci zawór recyrkulacji gazów spalinowych
Wszystko przyniósł nic!
Cóż, teraz sukces:
Wąż ssący przed turbo została ustalona z opaskami do chłodnicy.Błąd już nie występuje!
Objaśnienie:
Ze względu na wysokie temperatury i silny strumień powietrza tej rury jest zdeformowany.Rura przekrój zmniejsza się i praktycznie brak turbo wymaganego powietrza na kwerendy szczytowej wydajności. To najwyraźniej uznaje, czujnik i przełącza ostrożności w programie awaryjnym ...
Dlaczego piszę to wszystko?
W Brema są w około 70 Chevy! Orlando olej napędowy z tym samym kodem błędu i nie ma planu Chevy co to może być!
Mój warsztat wykonał świetną robotę tutaj!
I najwyraźniej przynosi samochód Chevroleta na rynek, który nigdy nie został przetestowany na pełnych obrotach - akt oskarżenia!
Teraz pytanie do Was o której rurze turbo on pisze???? o tej co dochodzi od filtra powietrza?? Pokazowo wrzuciłem fotke turbinu
http://www.fotosik.pl/pok...34fb8b1fcf.html |
_________________ Chevrolet Orlando 2.0 VCDI Automat 2013r. |
|
|
|
 |
endriu333
Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy Dołączył: 01 Mar 2012 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Poziom: 26
|
Wysłany: 2014-10-17, 09:04
|
|
|
według mnie o tej "chudej" widocznej z prawej strony (czarna guma) |
|
|
|
 |
byq84
Model Samochodu: Cruze 2.0 VCDI 163 KM
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Kwi 2014 Posty: 70 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2015-03-07, 14:12
|
|
|
Wyrzuca mi też kod 84, przypuszczam że jest on powiązanym z jakaś luźną rurka od IC, auto nie ma mocy i słychać jakby wiatr podczas przyśpieszania. W poniedziałek mechanik zobaczy co i jak, auto jest po wymianie kompletu sprzęgła, przypuszczam że któraś z rurek jest luźna. |
|
|
|
 |
C77
Ex-Wódz Org

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2010 Posty: 4978 Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
|
Wysłany: 2016-07-15, 11:23 Cruze code 84
|
|
|
Przy kodzie 84 należy koniecznie sprawdzić jakie są szczegółowe kody błędów po podłączeniu przez kompa.
Dla przykładu ostatnio w Cruze 1.6 wyskoczył kod 84,
ograniczenie mocy silnika,
szczegółowe błędy po przeprowadzeniu diagnostyki:
P2138 Throttle / Pedal Position Sensor Switch D / E Voltage Correlation
P2106 Throttle Actuator Control System - Forced Limited Power |
|
|
 |
|