Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Ob?uga dysku 500GB przez fabryczne radio.
Autor Wiadomość
Dot 


Model Samochodu: Spark 1.2 LT+
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Sie 2012
Posty: 242
Skąd: Kraków
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 18/33
 54%
Wysłany: 2013-05-10, 06:42   Obługa dysku 500GB przez fabryczne radio.

Pytanie. Czy nasze fabryczne radio obsłuży dysk 500GB i powiedzmy kilkadziesiąt folderów?
Mam taki zbędny dysk i się zastanawiam co z tym fantem zrobić ;)
_________________
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 43
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-05-10, 07:47   

Po pierwsze, trzeba by sprawdzić czy jest odpowiednie zasilanie z USB, z doświadczenia może nie działać, tak mam z stacjonarnym dvd, z pendrive czyta, a z dysku już nie i dzwoniłem do serwisu i niestety nie obsługuje. Jeżeli masz ten dysk w zew. kieszeni jako fabryczny to jest większa szansa niż jak oddzielnie kupisz kieszeń i dysk do niej wsadzisz.

A i jeszcze czy to dysk 2,5" czy 3,5" bo to będzie istotne.
_________________
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
 
     
sebek30091986 
sebek

Model Samochodu: Aveo 5D Base+A/C T255+Brc
Pomógł: 2 razy
Wiek: 33
Dołączył: 06 Maj 2012
Posty: 100
Skąd: Skierniewice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 0/20
 0%
Wysłany: 2013-05-10, 08:58   

Raczej nie z tego co wiem bo w moim fabrycznym obsługuje max4GB
 
     
Dot 


Model Samochodu: Spark 1.2 LT+
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Sie 2012
Posty: 242
Skąd: Kraków
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 18/33
 54%
Wysłany: 2013-05-11, 00:35   

XaRaDaS napisał/a:
A i jeszcze czy to dysk 2,5" czy 3,5" bo to będzie istotne.


3,5" jak będzie chwila jutro wieczorem to wezmę przetwornicę z dyskiem i zasilaczem i zobaczę czy pójdzie cokolwiek ;)
Dam znać jakie efekty.
_________________
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-05-11, 06:19   

sebek30091986 napisał/a:
Raczej nie z tego co wiem bo w moim fabrycznym obsługuje max4GB


W moim 8GB chdzi bez problemu (pendrive)
 
     
piotr1989 
Piotr-Iceman


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 141KM LPG BRC LT+PREMIUM
Pomógł: 4 razy
Wiek: 30
Dołączył: 27 Sty 2012
Posty: 83
Skąd: Bydgoszcz
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 2/19
 10%
Wysłany: 2013-05-11, 08:58   

Oj Chłopaki Chłopaki

Dyski Nie działają bo podłączałem moje 500GB dysk 2.5''

A pendrive to inna konstrukcja mniej skomplikowana ale teraz są i pendrive 128GB tylko cena :)
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-05-11, 09:06   

piotr1989 napisał/a:
Oj Chłopaki Chłopaki

Dyski Nie działają bo podłączałem moje 500GB dysk 2.5''

A pendrive to inna konstrukcja mniej skomplikowana ale teraz są i pendrive 128GB tylko cena :)


Mysle ze jest to kwestia formatu dysku. Tak mam z moim DVD, z standardowym formatem NTFS nie widzial go, po zmianie na FAT32 dziala bez zarzutu. Nie testowałem w aucie, ale zrobie to dzisiaj.
 
     
piotr1989 
Piotr-Iceman


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 141KM LPG BRC LT+PREMIUM
Pomógł: 4 razy
Wiek: 30
Dołączył: 27 Sty 2012
Posty: 83
Skąd: Bydgoszcz
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 2/19
 10%
Wysłany: 2013-05-11, 09:19   

To Ja Też Popróbuje Od Ciebie To By Kupił Navi Ale Wolnej Kasy Nie Ma A Tak Mi Się Podoba :(
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 43
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-05-11, 10:12   

etac_owiec napisał/a:
Mysle ze jest to kwestia formatu dysku. Tak mam z moim DVD, z standardowym formatem NTFS nie widzial go, po zmianie na FAT32 dziala bez zarzutu.


Coś z tym może być, nie pamiętam jaki system plików miałem jak sprawdzałem dysk z dvd, może też być kwestia niekompatybilności obudowy dysku.
_________________
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-05-11, 11:55   

XaRaDaS napisał/a:
etac_owiec napisał/a:
Mysle ze jest to kwestia formatu dysku. Tak mam z moim DVD, z standardowym formatem NTFS nie widzial go, po zmianie na FAT32 dziala bez zarzutu.


Coś z tym może być, nie pamiętam jaki system plików miałem jak sprawdzałem dysk z dvd, może też być kwestia niekompatybilności obudowy dysku.


No niestety, dysku nie ruszył 500GB, to za duzo na niego
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 40
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2013-05-11, 18:44   

Nie miałem z tym kłopotu jakoś.
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
Dot 


Model Samochodu: Spark 1.2 LT+
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Sie 2012
Posty: 242
Skąd: Kraków
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 18/33
 54%
Wysłany: 2013-05-12, 11:44   

etac_owiec napisał/a:
No niestety, dysku nie ruszył 500GB, to za duzo na niego


Sprawdzałeś w obu konfiguracjach?
_________________
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-05-12, 11:52   

Dot napisał/a:
etac_owiec napisał/a:
No niestety, dysku nie ruszył 500GB, to za duzo na niego


Sprawdzałeś w obu konfiguracjach?


Mam dwie partycje na nim FAT32 i NTFS. W BluRay chodzi tylko partycja FAT32
 
     
Dot 


Model Samochodu: Spark 1.2 LT+
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Sie 2012
Posty: 242
Skąd: Kraków
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 18/33
 54%
Wysłany: 2013-05-12, 18:11   

etac_owiec napisał/a:
Dot napisał/a:
etac_owiec napisał/a:
No niestety, dysku nie ruszył 500GB, to za duzo na niego


Sprawdzałeś w obu konfiguracjach?


Mam dwie partycje na nim FAT32 i NTFS. W BluRay chodzi tylko partycja FAT32


A może trzeba cały dysk sformatować?
_________________
 
     
Maniak 

Model Samochodu: Chevrolet Spark 1,2 LS+
Wiek: 36
Dołączył: 22 Lut 2012
Posty: 52
Skąd: Myślachowice
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 1/14
 7%
Wysłany: 2015-03-12, 16:35   

witam


powiedzcie mi jak podłączyliście pendrivy do radia w sparku jak tam jest z tego co widzę mini USB

pytałem się w sklepie i nie mają pendriva miniUSB

Proszę o pomoc
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: