Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-05-14, 07:29
Odblokowanie radia w Cruze
Autor Wiadomość
szuszer

Model Samochodu: CRUZE
Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 3
Skąd: Wadowice
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
  Wysłany: 2014-02-02, 22:04   Odblokowanie radia w Cruze

Witam. Kupiłem samochód w którym nie było radia. Po założeniu używanego nic się nie załącza.Czy jest ktoś w stanie mi to zrobić.
Byłem na dwóch serwisach które nie ogarnęły tematu, gdyż nie mają sprzętu,który wyczyści radio ze starego nr vin.
Proszę o pomoc,bo mi już ręce opadają.
 
     
bubek4070 
bubek4070

Model Samochodu: CAPTIVA
Pomógł: 2 razy
Wiek: 48
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 114
Skąd: południe PL
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 14/20
 70%
Wysłany: 2014-02-09, 20:49   

Wymień pamieć w radiu będzie ok
 
     
szuszer

Model Samochodu: CRUZE
Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 3
Skąd: Wadowice
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2014-02-10, 00:12   

tylko że nie posiadam starego radia
 
     
szuszer

Model Samochodu: CRUZE
Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 3
Skąd: Wadowice
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2014-02-19, 00:18   

Może chociaż ktoś wie ,w którym warsztacie by mi to o garneli
 
     
maro 

Model Samochodu: CRUZE 2009
Pomógł: 7 razy
Wiek: 38
Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 245
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 4/426
 1%
MP: 203/203
 100%
EXP: 21/33
 63%
Wysłany: 2014-03-18, 09:17   

Z tego co wiem to ASO mają problemy z odblokowaniem radia. Na forum Opla czytałem w przypadku insigni.
 
     
maro 

Model Samochodu: CRUZE 2009
Pomógł: 7 razy
Wiek: 38
Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 245
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 4/426
 1%
MP: 203/203
 100%
EXP: 21/33
 63%
Wysłany: 2014-05-26, 17:26   

szuszer, i jak wygląda sprawa obecnie? zrobiłeś już to?
Jest info że źle wylogowane/niewylogowane radio można wylogować na 3 sposoby:
1) bez ingerencji w elektronikę radia - ale trzeba znać jego kod, wylogowanie opel techem2
2) ingerencja w elektronikę - odczyt kodu , a potem pkt.1
3) ingerencja w elektronikę - wylogowanie radia
_________________
http://forum.chevrolet.org.pl/viewtopic.php?t=3692
 
     
maro 

Model Samochodu: CRUZE 2009
Pomógł: 7 razy
Wiek: 38
Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 245
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 4/426
 1%
MP: 203/203
 100%
EXP: 21/33
 63%
Wysłany: 2015-03-12, 20:30   

szuszer napisał/a:
Może chociaż ktoś wie ,w którym warsztacie by mi to ogarneli


Jest już możliwość zrobienia tego poza ASO <cwaniak>

http://ielektro.net/kod-d...0-odblokowanie/
_________________
http://forum.chevrolet.org.pl/viewtopic.php?t=3692
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-05-15, 08:43   odblokowanie radia Cruze Astra Insignia

szuszer napisał/a:
tylko że nie posiadam starego radia


Powiedz swoim elektronikom że w takiej patowej sytuacji (brak starego radia)
potrzebne jest programowanie pamięci w nowym radiu.
Trzeba zaprogramować EEPROM podmieniając Vin na Twój bez pierwszego znaku.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-05-29, 01:18   

Odblokowałem fabryczne radio.
Na pohybel GM i ich zabezpieczeniom! <lol>
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2015-05-29, 13:27   

C77 napisał/a:
Odblokowałem fabryczne radio


a pod jakiem względem było zablokowane?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-05-29, 23:19   

endriu333 napisał/a:
C77 napisał/a:
Odblokowałem fabryczne radio


a pod jakiem względem było zablokowane?


Pod względem standardowym "antykradzieżowym"
tzn. że pochodziło z innego Cruzaka
:arrow: http://www.forum.chevrole...opic.php?t=3454
Niestety nie wiem z jakiego bo nie robiłem programowania, więc nie ustaliłem jego VIN-u :sad:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-06-12, 02:24   

Usługa i trochę info w temacie przeprogramowania radia by GM:
http://www.ebay.co.uk/itm...a-/381180158488
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
  Wysłany: 2016-01-18, 13:03   Jak odblokowac radio CD400 Cruze Astra Insignia

Informacje na temat odblokowania radia w Cruze, Orlando, Aveo, Astra IV i Insignia
umieściłem w tym temacie :arrow: http://forum.chevrolet.or...p?p=56548#56548
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: