Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-05-17, 20:53
Nieoryginalna NAVI a fabryczne sterowanie
Autor Wiadomość
MiSiEk# 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Lip 2012
Posty: 55
Skąd: Radom
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 4/14
 28%
Wysłany: 2013-04-07, 17:19   Nieoryginalna NAVI a fabryczne sterowanie

Witam,
Mam pytanie czy ktoś montował jakiś konkretny model nioryginalnej nawigacji dla cruze'a. Chodzi mi głównie o serowanie z kierownicy i panel klimatyzacji półautomatycznej.
Teraz mam ten duży czarno biały LCD w cruzie i klime półautmat czyli mam zmiane temperatury, nawiewów itp. i te wszytko wyświetla się na LCD. Kwestia taka że chciałbym to mieć na ten nowej navi.
Na aukcjach pisza zazwyczaj że sterowanie w kierownicy jest ale co to obsługi klimy na lcd to już nic nie wiadomo. Na niektóych aukcjach jest jakieś zdjęci podlądowe że niby logo chevrolet i data, temperaruty i informacje z klimy np. tu:

http://i1060.photobucket..../cruze_idle.jpg

A w niektórych navi jest takie kiepskie menu jak w pierwszych chińskich odtwarzaczach mp4 :)

Na youtubie kilka filmów widziałem że działa sterownie z kierownicy i klima jak w fabrycznym radiu ale nigdzie nie jest podany model.

Na aukcjach też jedna wielka niewiadoma jak to z chińskimi produktami 100 aukcji, 100 sprzedawców i wszytkie te same zdjęcia :)

Ma ktoś doświadczenie lub wiedzę w temacie??
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-04-07, 18:02   Re: Nieoryginalna NAVI a fabryczne sterowanie

Mam podobny sprzęt od pól roku w swoim Cruze z automatyczna klima. Chcesz to ci go sprzedam razem z kamera cofania?

Co do funkcji to większość działa.
 
     
froncz 

Model Samochodu: Cruze 1.8
Pomógł: 2 razy
Wiek: 34
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 12
Skąd: Dania
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 2/8
 25%
Wysłany: 2013-05-26, 09:02   

Witam. Ja znalazłem coś innego. Wydaje się porządniejszy od tych z allegro. Może ktoś miał już styczność: http://audiocarshop.pl/pr...products_id=451

Procek dużo szybszy, więcej pamięci i lepsze menu, tylko nie wiadomo jak będzie się sprawowało w rzeczywistości.
_________________
Poprzednio Mitsubishi Galant 2.0 16v na jednym wałku - to były obroty... :)
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-05-26, 09:40   

froncz napisał/a:
Witam. Ja znalazłem coś innego. Wydaje się porządniejszy od tych z allegro. Może ktoś miał już styczność: http://audiocarshop.pl/pr...products_id=451

Procek dużo szybszy, więcej pamięci i lepsze menu, tylko nie wiadomo jak będzie się sprawowało w rzeczywistości.


Przeciez to tez Made in China, tylko nowszy model, na ali chodzi po 500-600$. Jak jest modul polaczenia do CAN to wszystko bedzie dzialac
 
     
backlit 


Model Samochodu: Cruze sedan 1.6 LS+ RM2013
Pomógł: 6 razy
Wiek: 38
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 122
Skąd: Silesia
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 2/22
 9%
Wysłany: 2013-05-26, 11:35   

Cena przesolona. No i oczywiście brak pewności jak to wszystko funkcjonuje. Tak nawiasem mówiąc cieszy mnie zawsze te wszechobecne HD - bardzo modny skrót który działa na wyobraźnie. Niedługo będzie się reklamować szampon do włosów HD (a jeszcze lepiej full HD) - a może już jest.....
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-05-26, 12:02   

froncz napisał/a:
Witam. Ja znalazłem coś innego. Wydaje się porządniejszy od tych z allegro. Może ktoś miał już styczność: http://audiocarshop.pl/pr...products_id=451

Procek dużo szybszy, więcej pamięci i lepsze menu, tylko nie wiadomo jak będzie się sprawowało w rzeczywistości.


Jak chcesz sie pobawic takim czyms nizszym kosztem to sprzedaje swoje za 850 zł.

Tez mozesz miec DVD, nawigacje, Divx, USB itp
 
     
froncz 

Model Samochodu: Cruze 1.8
Pomógł: 2 razy
Wiek: 34
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 12
Skąd: Dania
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 2/8
 25%
Wysłany: 2013-05-26, 15:46   

Jak navi u Ciebie chodzi? Czemu spzedajesz taka lipa? Wrzuć jakieś zdjęcia, jakieś info co to za producent i model, to pogadamy;) Pisałeś, że większość funkcji działa. A co nie działa?
_________________
Poprzednio Mitsubishi Galant 2.0 16v na jednym wałku - to były obroty... :)
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-05-26, 17:19   

froncz napisał/a:
Jak navi u Ciebie chodzi? Czemu spzedajesz taka lipa? Wrzuć jakieś zdjęcia, jakieś info co to za producent i model, to pogadamy;) Pisałeś, że większość funkcji działa. A co nie działa?


Sprzedaje bo samochod oddaje, a w nowym mam MyLink.

Jedynie co nie dziala to tuner TV. Reszta dziala jak w kazdym sprzecie Made in China. Jak lubisz sprzet typu MANTA to bedziesz zadowolony.

Tu masz linka wazenego przez jeszcze 3 godziny do allegro
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2013-05-26, 18:51   

ja od roku używam podobnego "chińczyka" i u mnie działa wszystko wraz z telewizją (fakt dokupiłem tuner cyfrowy) chińczyk jak to chińczyk raz na 2-3 tygodnie potrafi się zawiesić ;) ale wystarczy wyłączyć i włączyć i działa :)
 
     
froncz 

Model Samochodu: Cruze 1.8
Pomógł: 2 razy
Wiek: 34
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 12
Skąd: Dania
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 2/8
 25%
Wysłany: 2013-05-26, 20:59   

Jednak zrezygnuje. Znalazłem ten nowszy model na ebay. Nowy 1500 zł. Jak kupie to dam znać jak się sprawuje.
_________________
Poprzednio Mitsubishi Galant 2.0 16v na jednym wałku - to były obroty... :)
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-05-26, 21:06   

froncz napisał/a:
Jednak zrezygnuje. Znalazłem ten nowszy model na ebay. Nowy 1500 zł. Jak kupie to dam znać jak się sprawuje.


oki spoko, ja nadal sprzedaje na allegro , poza allegro mozna ponegocjowac, bo inaczej bedzie lezala w szafie.
 
     
froncz 

Model Samochodu: Cruze 1.8
Pomógł: 2 razy
Wiek: 34
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 12
Skąd: Dania
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 2/8
 25%
Wysłany: 2013-06-07, 10:16   

Mam pytanko zwiząne z montażem dedykowanego radia w Cruzie. Montowaliście te radia sami czy w jakimś serwisie? W serwisie w Lubinie jak dzwoniłem, to mogą zamontować nieoryginalną navi, ale cena robocizny do ustalenia na miejscu jak przyjadę z radiem. W Danii powiedzieli mi, że jeśli zrobię to sam to mogę stracić gwarancję, ponieważ ingerowałem w układ elektryczny. Tu nie montują nieoryginalnych części w serwisie. Czy po prostu powinienem zamontować ją sam a na przeglądy wyjmować i wkładać "stare" radio? (nie ukrywam, że to raczej ostatnia z opcji;) W Polsce będę prawdopodobnie w sierpniu i do tego czasu staram się ogarnąć temat navi. Pytałem też o oryginał w serwisie. W Polsce nie potrafią podać ceny a Tu navi+montaż to ponad 10 tys zł :-P
_________________
Poprzednio Mitsubishi Galant 2.0 16v na jednym wałku - to były obroty... :)
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-06-07, 10:52   

W Belgii też serwisy ASO nic aftermarketowego Tobie nie zamontują, tylko same oryginalne części :roll: Nie chcą zarobić na robociźnie :twisted:
Dopóki nic się nie stanie, nie wyskoczą jakieś problemy po jej zamontowaniu to przejmować się nie musisz, do tego stopnia aby ją demontować przed każdym przeglądem.
Gorzej jak coś się zacznie dziać, bo wtedy powiedzą Ci że to Twoja wina, tzn. nieoryginalnej Navi.
Ja nawet nie demontuje windowclosera przed przeglądam, więc sami muszą sobie go wyciągać aby podłączyć kompa :mrgreen:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
froncz 

Model Samochodu: Cruze 1.8
Pomógł: 2 razy
Wiek: 34
Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 12
Skąd: Dania
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 2/8
 25%
Wysłany: 2013-06-07, 11:15   

Więc dam zarobić rodakom w serwisie... ;-) Będzie taniej zapłacić za montaż, niż za np. nowy czujnik, który przestał działać z powodu "ingerencji w układ elektryczny";) Jak będę w Polsce i zamontuję(ą) navi to się pochwalę jak poszło.
_________________
Poprzednio Mitsubishi Galant 2.0 16v na jednym wałku - to były obroty... :)
 
     
MiSiEk# 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Lip 2012
Posty: 55
Skąd: Radom
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 4/14
 28%
Wysłany: 2013-06-07, 12:52   

Sama przekładka to szybka robota w weekend zakłądam u siebie, doszkoliłem się przez strony zaganiczne filmy na YT itp. Więcej roboty jest jak chce jeszcze kamere wrzucić bo trzbea ciągnać kabel :)
Jak masz sedana to wszytko zrobisz na "podwórku". Natomiast jak hatchback'a to musisz mieć kanał (bo robota jest od spodu) żeby podpiąć się pod światło wsteczne bo jest nie wyciągnalne tj. przykręcone do zderzaka.
Będę montował to zrobie mini tutorial może się komuś przyda...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: