Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z pr?dko?ciomierzem
Autor Wiadomość
Rafał 

Model Samochodu: Cruze
Wiek: 43
Dołączył: 23 Sty 2013
Posty: 4
Skąd: Kraków
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
  Wysłany: 2013-09-26, 21:21   Problemy z prędkościomierzem

Przy drugim przeglądzie gwarancyjnym (w Euromarket Kraków) zgłosiłem problem spalenia dwóch żarówek w lewej przedniej lampie w ciągu tygodnia i błędne wskazania czujnika temperatury powietrza (18stopni przy rzeczywistej temp. 28 stopni). Przy odbiorze auta poinformowano mnie, że zrobili format komputera i „wgrali sterowniki” czy coś takiego. Niestety pojawił się problem wahającej się wskazówki prędkościomierza przy prędkości od 120km/h. Najbardziej jest to widoczne w przedziale 140-160km/h (więcej nie wyciskałem). Wahanie można określić na ok. 4km/h: wskazówka „podciąga” do przodu o ok.4km/h i po chwili opada, po chwili znów do przodu i po chwili znów opada… i tak cały czas (jadąc ze stałą prędkością).
Zgłosiłem problem. Przy ponownym odbiorze poinformowano mnie, że poprzednia usługa wykonana została „niekompletnie”, że wgrali tylko „podstawowy” system bez aktualizacji , co rzekomo uczyniono teraz. Niestety problem nie ustąpił.
Ktoś ma pomysł, co z tematem zrobić? Co może być przyczyną? I dlaczego zepsuli mi system komputerowy w ASO !! !!!??????
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2013-09-26, 21:41   

A jak jedziesz na tempomacie to tez są te wahania?
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
Rafał 

Model Samochodu: Cruze
Wiek: 43
Dołączył: 23 Sty 2013
Posty: 4
Skąd: Kraków
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2013-09-26, 21:47   

nie mam tempomatu.
Szlag mnie jasny trafia, bo wszystko było dobrze dopóki nie wzięli sią za komputer... i zepsuli!
 
     
pwalczak
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2013-09-27, 05:54   

Spróbuj kolego podjechać do Marimexu na Zakopiańskiej.
Jak dla mnie sprawiają dużo lepsze wrażenie pod względem kompetencji serwisu.
I przynajmniej w moim wypadku serwis jest dużo tańszy w Marimexie.
W Euromarkecie chcieli mnie kiedyś skasować podwójnie za robotę, ale zrobiłem awanturę i na końcu Prawcownik stwierdził, że musiało mu się kliknąć dwa razy na koszty robocizny, ale przepraszam nie usłyszałem.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: