Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Problem - Samoczynne za??czanie ?wiate? po zamkni?ciu auta
Autor Wiadomość
Daniel666 
Cruze 1.6

Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 75
Skąd: Tarnowiec
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 10/16
 62%
  Wysłany: 2012-09-22, 21:25   

Witam! Tak. jesteśmy z Tobą hehe , nie jesteś odosobniony z tym tematem. Miałem to samo i ujawniło się po 3 tygodniach i to w dodatku jak miałem do pracy jechać..ale miałem nerwa łooo matko! po jakimś czasie znowu.Kolega miał to samo obydwoje byliśmy w salonie jeszcze na gwarancji i nam naprawili.Z tego co tam mówiono to że jest to wina złego wpięcia alarmu który oni zakładali.Co tam dokładnie robili to nie wiem ale mówili że przepieli alarm i jest ok.Teraz jak mam zostawione na pozycji świateł "z podśietloną konsolą czyli max w prawo" to nic sie nie dziej już prawie rok bedzie. Co do rozładowania akumulatora, sprawa wygląda tak żę sie rozładowuje bo jak występowało to zwarcie , bynajmniej u mnie, świeciły sie wszystkie światła zew. noi wiadomo że po jakimś czasie zejdzie aku do "0".

Pozdrawiam!!!
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 40
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2012-09-22, 21:40   

Nie macie ustawienia AUTO????????? :shock:
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-09-22, 21:42   

widmod napisał/a:
khuri_khan odpowiadam. Dlaczego nie na auto.... Jechałem w nocy i chciałem mieć podświetlone przyciski od radia itd Czyli chciałem mieć podświetloną konsole by w ciemnościach wiedzieć gdzie jest jaki guzik. Dlatego miałem przełacznik na znaczku światła mijania. No przecież to ustawienie na miłość boską do czegoś jest w aucie!!!
Problem jest wtedy jak po jeździe zapomnę to przestawić wtedy mam po paru dniach po akumulatorze.

Akumulator normalnie jest sprawny bo jak mam na auto wtedy nic się nie dzieje.
Jeśli zaś ktoś napisze mi po co mieć przełacznik na światłach mijania to ja pytam po co go w takim razie zrobili ?

Prosiłbym Was nie dopisywać innych wątków do tego tematu czyli klima itd. Chcę wyjaśnić sprawę. Jak myślićie że u Was jest ok to zostawcie przełacznik na tych światłach mijania i zobaczymy...jak to jest.

Sprawa jest poważna bo ja chcę wiedzieć jak to w końcu z innymi Cruzami jest by mi ciemnoty nie wciskano że tak ma być i to moja wina. Jeśli to jest normalne, że po tym przełaczeniu akumulator pada to ja sobie daruję ten przełacznik i bedę miał go cały czas na auto. Jadąc zaś autem w ciemnościach zapalę lampkę przy lusterku i guzik znajdę. Dla mnie to kicha z tym przełacznikiem. Wy zaś tego nie sprawdzicie jeśli tego nie spróbujecie. Zapomnieć zaś dać przełacznik ponownie na auto po jeżdzie każdemu może się zdarzyć.



Przeciez jak masz AUTO to w nocy sie podswietla deska automatycznie. A skoro nie chcesz miec na AUTO, to dla mnie jest proste ze musisz pamietac o wylaczaniu swiatel.

Wedlug mnie to raczej zbieg okolicznosci, bo przeciez w Cruze jak nic nie jest pokombinowane w elektryce to powienien zadzialac modul ktory wylacza pobor napiecia z wszystkich elemnentów. Sprobuj zostawic wlaczone radio po wyjeciu kluczyka to zobaczysz ze sie samo wylaczy i tak powinno byc z innymi elementami pobierajacymi prad.
 
     
widmod 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 53
Skąd: Kraków
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 2/14
 14%
Wysłany: 2012-09-22, 21:55   

Ja mam wersje basic a wy LS. Nie wiem ale mi się na auto nic samo nie podświetla. To po co jest przełaczenie na mijania światła? Przecież tego co Ty mi piszesz w serwisie mi nie mówiono. Gostek z serwisu mi nawet polecił dać przełacznik na światła mijania i tak jeździć. Dlaczego? Właśnie chcę to już do końca wyjaśnić

Daniell666 dzięki wy wiecie o co mi chodzi. Jutro mi alarm mają sprawdzić własnie.

Kuri Khan jak masz wersję basic to masz tylko 3 ustawienia świateł nie 4. Ja nie mogę wyłaczyć całkowicie świateł niestety. Chyba, że dam na postojowe to mi mniej prądu leci

Mi gwarancja się już skończyła bo byłem chyba jednym z pierwszych co mieli Cruza w Krakowie.
_________________
Cruze 1.6 Base + Pakiet bezpieczeństwo+ czujniki parkowania, Lakier Carbon
 
     
Daniel666 
Cruze 1.6

Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 75
Skąd: Tarnowiec
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 10/16
 62%
Wysłany: 2012-09-23, 21:36   

co do kwestii alarmu to miałem na myśli alarm montowany w aso jaki to rodzaj nie wiem ale był jakiś tylko jeden także bez wyboru. Odnośnie AUTO ja mam tez wersje BASE i nie mam pozycji Auto wię jak pojade do Niemiec to też musze pierdzielać na światłach heeh!!

Widmond--trzymam kciuki za rozwiązanie sprawy i musisz się pocieszać tym że miałeś w Krakowie jednego z pierwszych Cruzaków hehe!

Pozdro!!!
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 40
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2012-09-23, 22:20   

Kuri Khan jak masz wersję basic to masz tylko 3 ustawienia świateł nie 4. Ja nie mogę wyłaczyć całkowicie świateł niestety. Chyba, że dam na postojowe to mi mniej prądu leci

Mi gwarancja się już skończyła bo byłem chyba jednym z pierwszych co mieli Cruza w Krakowie.[/quote]

Nie przekręcaj mojego nicka!!! :twisted:
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
sobior 

Model Samochodu: Chevrolet CRUZE LTZ+ 1,8
Dołączył: 11 Sty 2012
Posty: 67
Skąd: Warszawa
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 2/16
 12%
Wysłany: 2012-10-04, 19:44   

etac_owiec napisał/a:
No to od dzisiaj mam juz pelna funkcje czujnika zmierzchu. Pelna automatyka, wiec zamowilem juz na ebay DRL.

Jak to sie stalo nie wiem, wiem tylko ze zamieniłem radio z wyswietlaczem na radio z nawigacja. I tu nagle zauwazylem ze swiatla mi nie swieca mimo wlaczonej stacyjki, polozylem instrukcje na czujnik i wtedy swiatla sie zaswieciły.

Hurrra.


A nie miałeś przypadkiem włączonych halogenów ?? I jak położyłeś instrukcje to zmieniły się halogeny na mijania ?

Ja zauważyłem u siebie że światła mijania i czujnik działają super, w momencie kiedy mam pokrętło na auto i włącze halogeny to wtedy świeca się tylko żarówki postojowe i halogeny i jak wjadę do tunelu, garażu lub zrobi się ciemno lub też zasłonie czujnik to światła się zmieniają z halogenów na mijania ;)

Wiem, że to nie jest rozwiązanie, ale tak to działa u mnie ;)

Pozdrawiam

[ Dodano: |4 Paź 2012|, o 20:46 ]
Może Chevrolet specjalnie tak to sobie wymyślił, żebyśmy używali halogenów jako świateł do jazdy dziennej ;) i mając pokrętło na Auto światła się automatycznie zmienią w odpowiednim czasie ;)
_________________
 
 
     
karsi 

Model Samochodu: Nie posiadam
Dołączył: 06 Maj 2012
Posty: 3
Skąd: Warszawa
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2012-10-31, 23:30   To nienormalna sytuacja

Witam,
mam 1.8 LT+ 5d i od samego początku nie zmieniam włącznika świateł z tej pozycji - wiem podczas dnia powinno się tak robić, ale ja wolę mieć pełne podświetlenie i generalnie w każdym użytkowanym przeze mnie wozie tak robię.
Mam autko już rok i nic nigdy mi się przez to nie rozładowało - polecam reklamować!!!
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-11-21, 00:26   

etac_owiec napisał/a:
Wedlug mnie to raczej zbieg okolicznosci, bo przeciez w Cruze jak nic nie jest pokombinowane w elektryce to powienien zadzialac modul ktory wylacza pobor napiecia z wszystkich elemnentów.


Powinien zadziałać po jakiś 10 minutach, ale są wyjątki, których nie obejmuje, np. światła pozycyjne.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
foton5 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6l, 113KM, 2009
Wiek: 54
Dołączył: 06 Gru 2012
Posty: 3
Skąd: Ełk
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2012-12-10, 13:54   

CRUZE wersja podstawowa.

Macie dalej problemy z cudownym wzbudzaniem się świateł w pozycji mijania?
U mnie problem stały od prawie 3 lat, a gwarancja do lutego:) Dźwięki po rozruchu pojedyncze, podwójne, potrójne. ASO rozkłada ręce.
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-12-10, 19:12   

foton5 napisał/a:
CRUZE wersja podstawowa.

Macie dalej problemy z cudownym wzbudzaniem się świateł w pozycji mijania?
U mnie problem stały od prawie 3 lat, a gwarancja do lutego:) Dźwięki po rozruchu pojedyncze, podwójne, potrójne. ASO rozkłada ręce.



Temat rozwiazali koledzy z Niemiec, ale niestety polega na mechanicznym rozcieciu instalacji i wstawienie modułu z 5 przekaźników (dotyczy pojazdow z czujnikiem zmierzchu)
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-12-10, 19:49   

Heh, mam wrażenie, że foton5 pytało o coś innego :mrgreen:
tj. o samoczynne wzbudzanie się świateł w wyniku błędnego podłączenia przez ASO alarmu 8-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-12-10, 19:55   

C77 napisał/a:
Heh, mam wrażenie, że foton5 pytało o coś innego :mrgreen:
tj. o samoczynne wzbudzanie się świateł w wyniku błędnego podłączenia przez ASO alarmu 8-)



Ale efekt koncowy ten sam, trzeba ciac kable, bo softu w BCM Chevrolet nie zmieni.
 
     
foton5 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6l, 113KM, 2009
Wiek: 54
Dołączył: 06 Gru 2012
Posty: 3
Skąd: Ełk
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2012-12-11, 08:09   

Tak, chodzi o samoczynne wzbudzanie świateł.
Mój pojazd wczoraj pojechał rozładowany na lawecie. Kolejny raz. Wcześniej ASO robiło różne rzeczy - z wymianą akumulatora i samego przełącznika świateł włącznie ale problem jest nadal. A za każdym razem zarzekają się, że już jest OK. Uparłem się i jeżdżę na pozycji światła nocne - przynajmniej do końca gwarancji. No i niestety, czasem rano rozładowany. Ciekawe, co tym razem się zmieni.
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2012-12-11, 11:14   

według mnie temat był już wałkowany i to była wina ASO a konkretnie źle podłaczony alarm, który powodował takie "akcje"...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: