Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Szyba kierowcy
Autor Wiadomość
orzech 

Model Samochodu: Lacetti 1.6 2006
Pomógł: 2 razy
Wiek: 35
Dołączył: 19 Gru 2012
Posty: 183
Skąd: Olkusz
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 16/27
 59%
Wysłany: 2013-03-08, 10:07   Szyba kierowcy

Przednia szyby od strony kierowcy działa tylko jak przyciskam przycisk. Jak puszczam przestaje. Nie powinna czasem działać automatycznie tzn jak się przytrzyma dłużej to schodzi na sam dół bądź do góry?
 
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-03-08, 10:15   Re: Szyba kierowcy

orzech napisał/a:
Przednia szyby od strony kierowcy działa tylko jak przyciskam przycisk. Jak puszczam przestaje. Nie powinna czasem działać automatycznie tzn jak się przytrzyma dłużej to schodzi na sam dół bądź do góry?



Przycisk ma dwa stopnie, pierwszy to przesuwanie, a drugi to pelne otwarcie. Na przycisku jest to opisane jako AUTO
 
     
orzech 

Model Samochodu: Lacetti 1.6 2006
Pomógł: 2 razy
Wiek: 35
Dołączył: 19 Gru 2012
Posty: 183
Skąd: Olkusz
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 16/27
 59%
Wysłany: 2013-03-08, 10:44   

No to mnie zaskoczyłeś :) Muszę sprawdzić, bo jakoś tego nie kojarz, choć napis "auto" faktycznie jest.

[ Dodano: 2013-03-09, 14:16 ]
No to u mnie ma jeden stopień, tzn naciskam i opada lub wznosi ale nie auto :shock:
_________________
 
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 43
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-03-09, 19:43   

orzech napisał/a:
No to mnie zaskoczyłeś :) Muszę sprawdzić, bo jakoś tego nie kojarz, choć napis "auto" faktycznie jest.

[ Dodano: 2013-03-09, 14:16 ]
No to u mnie ma jeden stopień, tzn naciskam i opada lub wznosi ale nie auto :shock:


Ja też nie mam auto, tylko tryb ręczny, że tak powiem. Żeby opuścić lub podnieść muszę trzymać przycisk cały czas.
 
     
Lacetti2005 

Model Samochodu: Lacetti
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 88
Skąd: Wrocław
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 7/19
 36%
Wysłany: 2013-03-09, 21:32   

Jest tak ::
Jak włączysz silnik i pierwszy raz naciśniesz/ tylko naciśniesz i puścisz/ opuszczanie szyby to ona zejdzie do samego dołu. Każde następne naciśniecie działa na opuszczanie szyby lub podnoszenie tylko jak trzymasz. Jak puścisz to szyba się zatrzymuje.
_________________
Lacetti 1,8
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 43
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-03-09, 22:38   

Lacetti2005 napisał/a:
Jest tak ::
Jak włączysz silnik i pierwszy raz naciśniesz/ tylko naciśniesz i puścisz/ opuszczanie szyby to ona zejdzie do samego dołu. Każde następne naciśniecie działa na opuszczanie szyby lub podnoszenie tylko jak trzymasz. Jak puścisz to szyba się zatrzymuje.


Już nie raz na różne sposoby kombinowałem, chyba nie mam tego auto, co mnie wkurza, bo do roboty jak jadę i wyjeżdżam to muszę kartę odbić, żeby bramkę otworzyć i trzymam jak ten głupek przycisk.
 
     
Lacetti2005 

Model Samochodu: Lacetti
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 88
Skąd: Wrocław
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 7/19
 36%
Wysłany: 2013-03-09, 23:24   

bo do roboty jak jadę i wyjeżdżam to muszę kartę odbić, żeby bramkę otworzyć i trzymam jak ten głupek przycisk




Pytanie :: Czy wcześniej nie naciskałeś klawisza szyby ??
Dopiero w pracy pierwszy raz ??
_________________
Lacetti 1,8
 
     
user_02 
---

Model Samochodu: brak
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 945
Skąd: Śląsk
Poziom: 27
HP: 35/1795
 2%
MP: 857/857
 100%
EXP: 28/83
 33%
Wysłany: 2013-03-09, 23:25   

XaRaDaS napisał/a:
Lacetti2005 napisał/a:
Jest tak ::
Jak włączysz silnik i pierwszy raz naciśniesz/ tylko naciśniesz i puścisz/ opuszczanie szyby to ona zejdzie do samego dołu. Każde następne naciśniecie działa na opuszczanie szyby lub podnoszenie tylko jak trzymasz. Jak puścisz to szyba się zatrzymuje.


Już nie raz na różne sposoby kombinowałem, chyba nie mam tego auto, co mnie wkurza, bo do roboty jak jadę i wyjeżdżam to muszę kartę odbić, żeby bramkę otworzyć i trzymam jak ten głupek przycisk.


W "naszej" wersji już tak jest. Ale jakby założyć panel z "wyższej" wersji :idea: :?:
_________________
Tworzymy nową przyszłość :)
 
     
Lacetti2005 

Model Samochodu: Lacetti
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 88
Skąd: Wrocław
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 7/19
 36%
Wysłany: 2013-03-09, 23:41   

Ja mam wersję CDX Platinum chyba z tego powodu działa taki system otwierania szyby.
Myślałem że każda wersja tak ma.
_________________
Lacetti 1,8
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: