Porysowane szyby |
Autor |
Wiadomość |
Maniak
Model Samochodu: Chevrolet Spark 1,2 LS+
Wiek: 40 Dołączył: 22 Lut 2012 Posty: 52 Skąd: Myślachowice
Poziom: 6
|
Wysłany: 2013-03-07, 21:16 Porysowane szyby
|
|
|
Witam
Chciałem się zapytać można coś zrobić jak ma się rysy na szybie przedniej i na zewnątrz i w środku
(ryski są dosyć widoczne szczególnie pod słońce) daje w dupę skrobanie szyb w zimę i inne zabiegi
chodzi mi o to czy są może jakieś preparaty do usuwania rysek z szyb albo czy gdzieś można oddać autko na polerkę
(jak ktoś zna adres proszę napisać-z góry dziękuję) ? |
|
|
|
 |
esjot [Usunięty]
Poziom: 32
|
Wysłany: 2013-03-07, 21:22
|
|
|
Samemu raczej nie dasz rady. Wszystkie dostępne środki-kosmetyki jedynie idealnie wyczyszczą szybę, ale nie usuną rys.
Jedynie polerka przy użyciu tlenku ceru. Da się, ale przydałoby się chociaż trochę doświadczenia. Radzę poszukać kogoś od szyb w Twojej okolicy i jemu to zlecić |
|
|
|
 |
Dot

Model Samochodu: Spark 1.2 LT+
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Sie 2012 Posty: 242 Skąd: Kraków
Poziom: 14
|
Wysłany: 2013-03-07, 21:24
|
|
|
Jedynie polerka wchodzi w grę.
http://www.kurodetailing.pl/
Napisz do chłopaków - znają się na rzeczy.
Pozdrawiam! |
|
 |
XaRaDaS

Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Paź 2012 Posty: 898 Skąd: WX
Poziom: 26
|
Wysłany: 2013-03-07, 21:39
|
|
|
Maniak, nie radzę samemu tego robić bez doświadczenia, możesz tylko sobie dodatkowo zaszkodzić, szyby lepiej zlecić profesjonalnej firmie, która usunie Ci te ryski, a potem najlepiej zabezpieczać szybę przed rysowaniem. |
_________________ Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem... |
|
|
|
 |
marcinenergy
Model Samochodu: CRUZE LS+ VCDI 150KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lis 2012 Posty: 28 Skąd: Bydgoszcz
Poziom: 4
|
Wysłany: 2013-03-11, 17:51
|
|
|
Mam znajomości w chyba największej firmie która robi szyby w Polsce - mają pełno punktów w całej Polsce, robią również szyby czołowe na zamówienie do pojazdów kolejowych i nie tylko. Rozmawiałem kiedyś z kierownikiem serwisu na temat polerowania szyb. Mają również w swojej ofercie taką opcję ale szyba nigdy nie będzie jak nowa - dwa w miejscach gdzie rysy będą głębsze powstaną delikatne jakby soczewki na szybie które będą załamywały światło nie tak jak byśmy chcieli. |
_________________ CRUZE LS+ 2.0 VCDI 150KM |
|
|
|
 |
|