Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2016-06-20, 19:39
Problemy z synchronizacja zegara z RDS
Autor Wiadomość
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
  Wysłany: 2011-07-10, 00:19   Problemy z synchronizacja zegara z RDS

A czy zauważył ktoś samoczynne przestawianie się godziny na radiu wstecz o jakieś 30 minut? :shock:
Radio na RDS wciąż i czasem pokazuje spóźniony czas a po pewnym czasie (10-30min) pokazuje właściwy :twisted:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2016-08-04, 19:07, w całości zmieniany 2 razy  
 
     
Nostromo 
Nostromo

Model Samochodu: Chevrolet Cruze LS+ 2.0 VCDI
Dołączył: 01 Lis 2010
Posty: 61
Skąd: Dolnyśląsk
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 10/14
 71%
Wysłany: 2011-07-11, 08:25   

Kolego sprawdź w ustawieniach czy nie masz synchronizacji zegara z RDS. Ja to wyłączyłem bo u mnie też czasami szopki pokazywał
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2011-07-14, 11:57   

Wyłączyłem synchronizację zegara z RDS, posmortim czy nie będzie więcej szopek ;-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
mike333 

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 19
Skąd: Warszawa
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2012-05-29, 19:26   

miał ktoś z Was może porblem z zawieszeniem się zegarka elektronicznego?

dziś w trasie zauważyłem, że zegarek późni mi się o 30 minut, a jeszcze ze 2 godziny wcześniej był ok. Wyłączyłem i włączyłem radio - nic. Wyłączyłem auto i jeszcze raz zapaliłem i nic. (dodam, że pozostały wyświetlacz był ok. Zmieniałem stacje, nawiew i wszystko się wyświetlało prawidłowo). Dopiero, gdy wyłączyłem klimę, zegar sam automatycznie przeskoczył na właściwą/aktualną godzinę.

dodatkowo zauważyłem dziś, że kawałek ok 4cm górnej uszczelki przedniej szyby jest odklejony. (auto mam od nowości)
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2012-05-29, 19:35   

mike333 napisał/a:
miał ktoś z Was może porblem z zawieszeniem się zegarka elektronicznego?

dziś w trasie zauważyłem, że zegarek późni mi się o 30 minut, a jeszcze ze 2 godziny wcześniej był ok. Wyłączyłem i włączyłem radio - nic. Wyłączyłem auto i jeszcze raz zapaliłem i nic. (dodam, że pozostały wyświetlacz był ok. Zmieniałem stacje, nawiew i wszystko się wyświetlało prawidłowo). Dopiero, gdy wyłączyłem klimę, zegar sam automatycznie przeskoczył na właściwą/aktualną godzinę.


Wyłącz synchronizację z RDS to wszystko wróci do normy i zegar nie będzie robił "szopek" ;-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2013-02-12, 22:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 50
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-05-29, 19:42   

C77 napisał/a:
mike333 napisał/a:
miał ktoś z Was może porblem z zawieszeniem się zegarka elektronicznego?

dziś w trasie zauważyłem, że zegarek późni mi się o 30 minut, a jeszcze ze 2 godziny wcześniej był ok. Wyłączyłem i włączyłem radio - nic. Wyłączyłem auto i jeszcze raz zapaliłem i nic. (dodam, że pozostały wyświetlacz był ok. Zmieniałem stacje, nawiew i wszystko się wyświetlało prawidłowo). Dopiero, gdy wyłączyłem klimę, zegar sam automatycznie przeskoczył na właściwą/aktualną godzinę.


Wyłącz synchronizację z RDS to wszystko wróci do normy i zegar nie będzie robił "szopek" ;-)


Raczej funkcje sterowania zegarka funkcja RDS. Ta funkcja nie zawsze dziala prawidlowo. Kiedys mowiono ze to tylko w Polsce jest taki problem ale miesiac temu milalem ten problem z Insignia w Hiszpanii.
 
     
mike333 

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 19
Skąd: Warszawa
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2012-05-29, 19:46   

ok. dzięki!
 
     
KAI 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 8 razy
Wiek: 40
Dołączył: 29 Paź 2012
Posty: 362
Skąd: Kraków
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 31/41
 75%
Wysłany: 2013-02-12, 21:56   

etac_owiec napisał/a:

Raczej funkcje sterowania zegarka funkcja RDS. Ta funkcja nie zawsze dziala prawidlowo.

Mi też zegarek wariuje czasem. Jak to się wyłącza?

RDS wyłączyłem w ustawieniach audio-opcje RDS ale nie pomogło.
Komunikaty TP też mam wyłączone.
_________________
KAI
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-02-12, 22:00   

Wyłącz synchronizacje zegara z RDS.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
KAI 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 8 razy
Wiek: 40
Dołączył: 29 Paź 2012
Posty: 362
Skąd: Kraków
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 31/41
 75%
Wysłany: 2013-02-12, 22:05   

Wg instrukcji są tylko takie opcje:


I z tego co pamiętam to tak to właśnie wygląda.
Szukałem czegoś w stylu synchronizacja / zegar ale nie znalazłem.
_________________
KAI
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 38
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1219/10164
 12%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-02-12, 22:09   

Nie opcje RDS ale Zegara :)

Tam powinno być - synchronizacja zegara/czasu z rds.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
KAI 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 8 razy
Wiek: 40
Dołączył: 29 Paź 2012
Posty: 362
Skąd: Kraków
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 31/41
 75%
Wysłany: 2013-02-12, 22:10   

OK. Dzięki.
Jutro rano spróbuję :)
_________________
KAI
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 50
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 139/3484
 4%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-02-13, 09:14   

KAI napisał/a:
OK. Dzięki.
Jutro rano spróbuję :)


Niestety ta funkcja nie dziala poprawnie, ale nie tylko w Cruze i nie tylko w Polsce. Pewne stacje nadaja falszywy sygnał.
 
     
KAI 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 8 razy
Wiek: 40
Dołączył: 29 Paź 2012
Posty: 362
Skąd: Kraków
Poziom: 17
HP: 6/630
 1%
MP: 301/301
 100%
EXP: 31/41
 75%
Wysłany: 2013-02-13, 20:11   

Dzięki Panowie. Udało mi się to wyłączyć.

Eeeech - dlaczego nie ma o tym ani słowa w instrukcji?

Pozdr :)
_________________
KAI
 
     
Kas 
Cruze 1.8 LPG, LS+

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 07 Wrz 2013
Posty: 36
Skąd: Gdańsk
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 9/11
 81%
Wysłany: 2013-10-16, 15:57   Reset wyświetlanej godziny

Witam,

mam dziwną przypadłość radia w Cruze LS+. W ciągu dwóch miesięcy zdarzyło mi się trzy razy, że godzina zmieniła mi sie z "aktualnej" na jakąś losową. Np. z 8:30 na 11:40 lub z 15:20 na 07:40. Godzine musiałem ustawiać ręcznie. Zmiana miała miejsce podczas jazdy:)

znajomy w Cruzie wersja LT ma dokładnie to samo.

Koledzy forumowicze, jakieś sugestie co może być nie tak?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: