Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Komputer nie wyswietla zasiegu
Autor Wiadomość
stoper 

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 2
Skąd: Katowice
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2013-11-26, 10:59   Komputer nie wyswietla zasiegu

Witam,

od 2 tygodni jestem właścicielem Cruze 2.0 VCDI 150 km rocznik 2010 1 rej. 2011.
Auto dynamiczne, jestem zadowolony.
Jedyny problem jaki zauważyłem to komputer pokładowy nie pokazuje zasięgu - zamiast tego pokazuje "----". Czy ktoś może spotkał się z podobnym problemem?

Pan z ASO stwierdził że to jest ok i tak ma być (auto jest jeszcze na gwarancji).

Dziękuję za odpowiedź.
pozdrawiam

Krzysiek
 
     
Krzysiek_81 


Model Samochodu: Orlando 1.8 LT+ LPG
Pomógł: 21 razy
Wiek: 39
Dołączył: 07 Kwi 2013
Posty: 436
Skąd: Legionowo
Poziom: 19
HP: 7/798
 1%
MP: 381/381
 100%
EXP: 19/49
 38%
Wysłany: 2013-11-26, 11:02   

Jedyna wartość, która może się wyświetlać jako "----" to chwilowe spalanie, jeśli samochód się nie porusza. Pan z ASO chciał chyba zająć się liczeniem pieniędzy a może myślał o weekendzie, stąd takie informacje. Reklamuj.
_________________
Pozdrawiam, Krzysiek

 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2013-11-26, 15:45   

Krzysiek_81 napisał/a:
Jedyna wartość, która może się wyświetlać jako "----" to chwilowe spalanie, jeśli samochód się nie porusza. Pan z ASO chciał chyba zająć się liczeniem pieniędzy a może myślał o weekendzie, stąd takie informacje. Reklamuj.


Dokładnie. Nękaj ASO póki jest jeszcze gwarancja.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
stoper 

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 18 Lis 2013
Posty: 2
Skąd: Katowice
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2013-12-05, 10:24   Dziękuję

Hey,

update byłem w ASO - MM Cars Katowice.
Najpierw zaczęli coś sciemniać że może w tym modelu nie było - na co odpowiedziałem "nie wiem nie znam się może nie było, dajcie mi to na piśmie to zapytam chevroleta" wtedy jakoś wróciła im chęć i po 2 godzinach naprawili ;)

Dzięki wszystkim za pomoc.

pozdrawiam
 
     
byq84

Model Samochodu: Cruze 2.0 VCDI 163 KM
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Kwi 2014
Posty: 70
Skąd: Bydgoszcz
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 5/16
 31%
Wysłany: 2014-04-27, 15:10   

Pamiętasz jaka była przyczyna? U mnie jest ten sam objaw.
 
     
gucioo46 

Model Samochodu: Cruze LT
Dołączył: 29 Wrz 2015
Posty: 11
Skąd: Kalisz
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 1/8
 12%
  Wysłany: 2015-09-29, 19:05   

No właśnie czy ktoś miał taki problem i wie jak to naprawic zasieg pokazuje ---- srednie spalanie pokazuje ----- nawet licznik dzienny nie działa ciągle pokazuje 0.0km :-o jedyne co działa u mnie z komputera pokładowego to spalanie chwilowe.... prosze o pomoc
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-09-29, 20:11   

Zdejmij klemę z akumulatora na 15 min, po ponownym podłączeniu powinno wrócić do normy.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
gucioo46 

Model Samochodu: Cruze LT
Dołączył: 29 Wrz 2015
Posty: 11
Skąd: Kalisz
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 1/8
 12%
Wysłany: 2015-10-04, 15:00   

DZIEKI! jestem w szoku ale pomogło wszystko juz działa :-D
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: