Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2015-05-17, 21:23
Navi 600 - powiadomienia g?osowe
Autor Wiadomość
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-04-09, 19:23   

bartasct napisał/a:
Witam.Mam pytanie.Kiedy pojawiła się dotykowa NAVI w cruzie??Ja mam rok modelowy 2013 i mam zwykłą.


Juz jest i nazywa sie MyLink i a mapy masz miec w komorce i sam decydujesz kiedy je odswiezasz (BringGo)
 
     
bartasct 

Model Samochodu: Cruze 1.4T
Dołączył: 29 Sty 2013
Posty: 40
Skąd: Jastrzębie
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 2/13
 15%
Wysłany: 2013-04-09, 19:46   

Tzn ,że od tego roku jest MYlink tak??Jak Ja mam rok modeolwy 2013 a produkcji 2012 to mam mieć jeszcze starszą??
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-04-09, 19:52   

bartasct napisał/a:
Tzn ,że od tego roku jest MYlink tak??Jak Ja mam rok modeolwy 2013 a produkcji 2012 to mam mieć jeszcze starszą??


Jak tak wybrałeś to masz to co wybrales. Trzeba było wybrac bez nawigacji jak to wtedy sprzedawali, a teraz mozna dolozyc BrinGo.

www.bringgo.com
 
     
bartasct 

Model Samochodu: Cruze 1.4T
Dołączył: 29 Sty 2013
Posty: 40
Skąd: Jastrzębie
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 2/13
 15%
Wysłany: 2013-04-09, 19:58   

Widze ,że się nie dogadamy.NIe bardzo wiem w którym momęcie miałem do wyboru rodzaj nawigacji.
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-04-09, 20:01   

bartasct napisał/a:
Widze ,że się nie dogadamy.NIe bardzo wiem w którym momęcie miałem do wyboru rodzaj nawigacji.


Zamawiajac MY2013 nawet w 2012 miales do wyboru stara konsola i NAVI600, albo MyLink sprzedawany jako opcja bez nawigacji, ale juz wtedy było wiadomo ze ten system mial miec tez nawigacje
 
     
bartasct 

Model Samochodu: Cruze 1.4T
Dołączył: 29 Sty 2013
Posty: 40
Skąd: Jastrzębie
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 2/13
 15%
Wysłany: 2013-04-09, 20:04   

Ok tzn ,że pan Andrzej który sprzedawał Mi samochód nie poinformował Mnie o takim wyborze.Dzięki za info.
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-04-09, 20:13   

bartasct napisał/a:
Ok tzn ,że pan Andrzej który sprzedawał Mi samochód nie poinformował Mnie o takim wyborze.Dzięki za info.


Komus musieli wcisnac te wersje przejsciowe :)

Ja na swojego Aveo, czekalem az beda dostepne z MyLink, nawet jesli ceny bez były lepsze.
 
     
rexxo 

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Wrz 2012
Posty: 28
Skąd: Godów śląskie
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 1/11
 9%
Wysłany: 2013-07-08, 11:35   

Wgrywanie punktów POI. W samochodzie z naszej nawigacji NAVI/600 importujemy na pendrive punkty poi te które są w naszej nawigacji oryginalne .Na
pendrive powstaje wtenczas katalog MY POI i teraz do tego katalogu wklejamy poi stąd: http://www.poipoint.pl/pobierz_punkt_poi.php i to cała procedura.
 
     
nucha2 

Model Samochodu: Cruze 1.4T LT+ WTCC
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 04 Lip 2013
Posty: 76
Skąd: Bełchatów
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 11/16
 68%
Wysłany: 2014-02-24, 08:30   

rexxo napisał/a:
Wgrywanie punktów POI. W samochodzie z naszej nawigacji NAVI/600 importujemy na pendrive punkty poi te które są w naszej nawigacji oryginalne .Na
pendrive powstaje wtenczas katalog MY POI i teraz do tego katalogu wklejamy poi stąd: http://www.poipoint.pl/pobierz_punkt_poi.php i to cała procedura.


witam. jaki plik z punktami musze ściągnąć z tej strony http://www.poipoint.pl/po...y%20stacjonarne Opel ASC, Opel POI, NaVigon czy jeszcze coś innego?
 
     
markmk

Model Samochodu: Cruze 2.0TD Kombi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Gru 2012
Posty: 18
Skąd: Chorzów
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2014-02-24, 09:15   

Szczerze mówiąc nie pamiętam. Ja ściągałem rok temu, nie pamiętam który plik, ale musiałem go jeszcze poedytować w excelu, aby był odpowiedni format POI. Stwórz sobie jakieś POI w samochodzie, wyeksportuj, zobacz jakie kolumny czemu odpowiadają i tak samo poukładaj kolumny ściągnięte ze strony.
 
     
nucha2 

Model Samochodu: Cruze 1.4T LT+ WTCC
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 04 Lip 2013
Posty: 76
Skąd: Bełchatów
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 11/16
 68%
Wysłany: 2014-02-24, 09:57   

jeszcze pytanie, w jakim systemie plików sformatować pena? FAT, FAT32 czy NTFS?
 
     
markmk

Model Samochodu: Cruze 2.0TD Kombi
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Gru 2012
Posty: 18
Skąd: Chorzów
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2014-02-24, 18:00   

Wydaje mi się, że FAT32. Coś mi świta w głowie, że można też sformatować USB w samochodzie, ale nie jestem przekonany na 100%.
 
     
nucha2 

Model Samochodu: Cruze 1.4T LT+ WTCC
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 04 Lip 2013
Posty: 76
Skąd: Bełchatów
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 11/16
 68%
Wysłany: 2014-02-25, 13:15   

fotoradary zaimportowane tylko teraz powstaje kolejne pytanie. Co zrobić zeby na mapie były widoczne te punkty? Jak wezmę sobie wcisnę "pokaż na mapie" to mi pokazuje ten punkt ale nie ma żadnej ikony, nawet gwiazdki. Nie zależy mi na powiadomieniu głosowym - chyba że tak też już można ustalić - ale na tym że jak będę jechał to mi się jakas ikona pojawi.
 
     
comtv 


Model Samochodu: Orlando LT+, 1.8+LPG
Pomógł: 11 razy
Wiek: 51
Dołączył: 08 Mar 2012
Posty: 101
Skąd: Katowice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 1/20
 5%
Wysłany: 2014-02-25, 13:23   

Trzeba dodać fotoradary do jakiejś kategorii żeby się wyświetlały, ja dodałem do Ogólne. Niestety ikonki widać tylko na dość sporym przybliżeniu mapy. Komunikatów głosowych w Navi 600 nie da się przypisać, takie rzeczy to tylko w Navi 900
 
     
nucha2 

Model Samochodu: Cruze 1.4T LT+ WTCC
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 04 Lip 2013
Posty: 76
Skąd: Bełchatów
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 11/16
 68%
Wysłany: 2014-02-25, 13:41   

comtv napisał/a:
Trzeba dodać fotoradary do jakiejś kategorii żeby się wyświetlały, ja dodałem do Ogólne. Niestety ikonki widać tylko na dość sporym przybliżeniu mapy. Komunikatów głosowych w Navi 600 nie da się przypisać, takie rzeczy to tylko w Navi 900

a możesz mi pomóc jak dodać do jakiejś kategorii? Tak krok po kroku bo siedze w aucie i nie mogę sobie z tym poradzić.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: