Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-14, 16:57
Włącznik świateł z AUTO w Cruze
Autor Wiadomość
rafic 


Model Samochodu: Cruze 1.8 LT+ Premium [Finlandia]
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 414
Skąd: Toruń
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 42/45
 93%
Wysłany: 2015-08-19, 16:26   

LT+premium będzie miał. A można rozpoznać to właśnie po tym włączniku. Jeśli fabrycznie miał włącznik bez opcji auto to znaczy, że czujnika brak.
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-09-14, 15:18   Włącznik świateł Cruze

krecik napisał/a:
a ile kosztuje przelacznik auto


Używki oryginału chodzą między 60-150 PLN,
nowy oryginał potrafi nawet do 4 stów dochodzić :shock:
http://dochevroleta.pl/pl...e,-orlando/2609
możesz jeszcze kupić chiński zamiennik na ali i ebayu za jakieś 100-130 PLN
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
wszim 


Model Samochodu: chevrolet orlando 1,8 LPG
Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Wrz 2013
Posty: 394
Skąd: Nowy Sącz
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 22/45
 48%
Wysłany: 2015-09-14, 22:28   

Te zamienniki sa bardzo dobrej jakości. Nawet poniżej 100zł.
http://www.ebay.pl/itm/Ne...=item1e97eacb7e
_________________
Pozdrawiam
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-09-18, 11:39   

Można też kupić używany oryginał z Astry IV i tylko podmienić płytkę z podświetleniem <ok> (brak bipolarnych diod)



BTW. chyba nikomu już nie podoba się oplowskie podświetlenie tego przełącznika,
nawet właściciele opli robią jego podmiankę na inny kolor

A mnie chodzi po głowie zmiana podświetlenia przycisku tylnych p. mgielnych na czerwone a przednich na białe :-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2015-09-18, 11:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
wszim 


Model Samochodu: chevrolet orlando 1,8 LPG
Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Wrz 2013
Posty: 394
Skąd: Nowy Sącz
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 22/45
 48%
Wysłany: 2015-09-18, 23:07   

<mysli> a to nie głupie. Mnie się ciągle mylą te podobne do siebie ikonki.
_________________
Pozdrawiam
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-09-21, 18:46   Włącznik świateł Cruze halogeny

Mnie też często, rozpoznaje w dzień po tym co pojawi się na blacie,
myslę że nawet jedna czerwona załatwiłaby sprawę, druga od przednich może zostać w oryginale.

W międzyczasie podrzuciłem ten pomysł koledze który powyżej zmienił oryginalne podświetlenie w astrowskim włączniku, tak wyszło:

_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
rafic 


Model Samochodu: Cruze 1.8 LT+ Premium [Finlandia]
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 17 Wrz 2013
Posty: 414
Skąd: Toruń
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 42/45
 93%
Wysłany: 2015-09-22, 00:18   

wszim napisał/a:
Mnie się ciągle mylą te podobne do siebie ikonki.


Ja nie wiem Panowie jak Wy to robicie, że wam się to myli. Przecież to logiczne, że ten u góry to przednie a ten na dole to tylne światła przeciwmgłowe. I w sumie to nie wiem czy chciałbym robić taką choinkę na tym przełączniku. W chevi ten niebieski kolor podświetlenia jest bardzo fajny i elegancko wygląda w nocy. No chyba, że ma się opla z tym czerwonym odpustem :twisted:
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
  Wysłany: 2015-09-22, 12:30   

rafic, jeśli np. używam auta lub tych świateł sporadycznie to po prostu zwyczajnie zapominam
który przycisk jest od których p.mgielnych, nie zaprzątam sobie tym pamięci :-)
Co do logiki.... tylne lampy p. mgielne są wyżej niż przednie, a przyciski odwrotnie :-P

Projektanci z GM Daewoo zrobili bardzo mądre i ładne rozróżnienie kolorystyczne czerwono świecących w nocy wyłączników na panelach radia i klimy, awaryjnych
więc to byłaby jedynie fajna kontynuacja tego trendu <spoko>






Mała symulacja:

_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2015-09-22, 12:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
wszim 


Model Samochodu: chevrolet orlando 1,8 LPG
Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Wrz 2013
Posty: 394
Skąd: Nowy Sącz
Poziom: 18
HP: 7/711
 1%
MP: 339/339
 100%
EXP: 22/45
 48%
Wysłany: 2015-09-25, 22:49   

Znasz sposób rozbierania tego przełącznika?
_________________
Pozdrawiam
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-09-28, 12:56   

Jasne, wszystko jest na 8 zatrzaskach.
Najpierw odciągasz te 6 po obwodzie, na końcu 2 w środku.
Kemoiz kiedyś pokazywał fotkę z zaznaczonymi zatrzaskami.

Przy podmiance trzeba będzie jeszcze sprawdzić jak tam jest z rezystorami, dla zbalansowanego, równomiernego świecenia obu przycisków.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
mariuszg008 
mariuszg008


Model Samochodu: Cruze 1.6 LS+ 2011
Dołączył: 20 Lis 2015
Posty: 3
Skąd: Starachowice
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2015-11-20, 15:45   

Witam użytkowników.
Dziś właśnie przeszczepiłem zwykły włącznik na taki z trybem AUTO
i potwierdzam taka podmiana jest sensowna bo wreszcie można wyłączyć światła przy uruchomionym silniku.
 
     
wasciu 

Model Samochodu: Cruze
Wiek: 32
Dołączył: 08 Kwi 2015
Posty: 36
Skąd: Polska
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 9/11
 81%
Wysłany: 2015-12-29, 21:10   

Panowie - a takie pytanie: mam przełącznik AUTO, niby spoko, ale w Polskim prawie czujnik światła nie jest potrzebny, bo trzeba jeździć na dziennych cały czas. Więc w praktyce mam ustawione światła na drogowe bez przerwy. Z drugiej strony tryb auto, poza samym zapalaniem/gaszeniem świateł w zależności od pory dnia oferuje np podświetlenie dojścia do auta po otwarciu zamka z kluczyka albo przed zapłonem zapala tylko światła postojowe. Jeśli mamy non stop światła w ustawieniu drogowych to nawet jeśli ustawimy to w komputerze na panelu środkowym, to nic nam drogi nie oświetli.

Tak więc... można jakoś przeprogramować tryb auto tak, żeby korzystać z "benefitów" auto, ale świecić drogowymi przez cały dzień ?
_________________
-------------------
Chevy Cruze LT 2010 VCDi 2.0
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-12-29, 22:01   

Ha ha ha!!! :-D

wasciu, czy Ty masz Cruza sprowadzonego z zagranicy? :-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
wasciu 

Model Samochodu: Cruze
Wiek: 32
Dołączył: 08 Kwi 2015
Posty: 36
Skąd: Polska
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 9/11
 81%
Wysłany: 2015-12-29, 22:20   

Tak, mam Włocha ;)

Z bajerów przypomniało mi się jeszcze że w trybie "dziennym" panel środkowy świeci się trochę jaśniej. Jak jeżdże na trybie świateł drogowych to zawsze mam go lekko przyciemnionego, jakby była noc

Może w ASO mi to za drobną opłatą przeprogramują ?
_________________
-------------------
Chevy Cruze LT 2010 VCDi 2.0
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-12-29, 22:27   

wasciu, Ty chcesz po prostu aktywować tzw. Skandynawię :mrgreen:
(czyli automatyczne zapalenie świateł mijania w porze dziennej)

czyli coś co fabrycznie mają aktywowane wszystkie Cruzaki idące na rynek PL,

oraz za dezaktywację czego wielu na forum było skłonnych oddać w ASO nawet 200 PLN :mrgreen:
lub pisać listy, apele i organizowac protesty do GM Poland że ona w ogóle jest i nie można jej wyłączyć :lol:

Oczywiście że możesz aktywować tą funkcję w ASO,
skasują pewnie tyle samo co innych za jej dezaktywację :mrgreen:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: