Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Brak nawigacji w Cruzie
Autor Wiadomość
Maloney

Model Samochodu: Cruze LS
Dołączył: 25 Lip 2016
Posty: 2
Skąd: Poznań
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2016-07-25, 15:32   Brak nawigacji w Cruzie

Na początku chciałbym się przywitać, jestem tutaj nowy, korzystałem już z wielu porad na tym forum ale dopiero teraz postanowiłem stworzyć konto, ponieważ nie znalazłem odpowiedniego rozwiązania dla siebie.

Posiadam Cruze 2011 sedan 2.0 167km , z systemem navi 600 (tak mi się wydaje). Przy zakupie samochodu nie dostałem karty micro sd na której podejrzewam, że znajdowała się nawigacja. Mianowicie mam problem, że nie internecie nie mogę znaleźć mapy do navi 600 na karte microsd. Czy posiadacie jakieś sprawdzone źródła z których mógłbym zakupić mapę?

Poniżej zdjęcia nawigacji, zaznaczę również, że jestem totalnie zielony jeżeli chodzi o elektronikę.




Link

Link
 
 
     
Arek21 
Arek

Model Samochodu: Cruze 1,4T LPG;Astra J 1,4T LPG
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 23 Mar 2013
Posty: 57
Skąd: szczecin
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 6/14
 42%
Wysłany: 2016-07-25, 19:03   

To mi nie wygląda na NAVI 600. Kartę kupisz w ASO lub zdarzają się na allegro. Najlepiej znajdź kogoś kto ma chevi lub opla i na chwilę wypożycz. Jak będziesz w szczecinie to zapraszam
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-07-26, 10:18   

Hello, serdecznie witamy na forum :-)

System Navi który posiadasz to na pewno nie jest oryginalne NAVI600,
więc brak sensu kupowania oryginalnych map.

To najprawdopodobniej jakiś "chińczyk"
http://forum.chevrolet.or...?t=1639&start=0
Trzeba zidentyfikować radio i jaka tam jest nawigacja.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2016-07-26, 10:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Maloney

Model Samochodu: Cruze LS
Dołączył: 25 Lip 2016
Posty: 2
Skąd: Poznań
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2016-07-26, 12:14   

Dziękuje za szybkie odpowiedzi!

Skontaktowałem się z poprzednim właścicielem w celu nabycia jakiejkolwiek informacji na temat nawigacji. Okazało się że wie trochę więcej ode mnie lecz nie za dużo.
Powiedział mi że posiada kartę która była z nawigacją. Niestety przy zakupie posiadała ona tylko mapę Dani i jakiś innych Państw ale nie Polski więc postanowił sobie "dograć" mapę Polski ale zrobił to jakoś nieudolnie i wyskakiwał mu komunikat o licencji. Kartę ma mi podesłać więc pewnie będę coś więcej wiedział pod koniec tygodnia.

Uzyskałem od niego również taki informację, że mapa jaka znajdowała się na karcie to navione? albo naviteq nie wiedział która nazwa jest poprawna. Czy to coś pomaga?

Pozdrawiam
 
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-07-26, 12:54   

Navitel ;-)

Wygląda na to że Twoje radio (Navi) to aftermarketowy RoadRover (chińczyk)
czyli potrzebne mapy to Navitel dla WinCE 6

Coś mi świta że Mario78 ma takiego :wink:

_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2016-07-27, 10:08   

Skoro ten chinczyk jest na WinCe to nic nie stoi na przeszkodzie aby używać automapy która jest super w Polsce a i w europie daje nieźle rade....ja w swoim chinczyku uzywM właśnie automapy europa i pracuje stabilnie....
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-07-29, 20:35   

endriu333, tak z ciekawości jaką miałeś pierwotnie navi zainstalowaną w swoim kitajcu?
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2016-07-29, 21:04   

Ojejku mam ja na półce w garażu...to był ten jednobarwny szeroki ekran....
 
     
lolex 

Model Samochodu: CRUZE 2.0 163 HP
Wiek: 25
Dołączył: 21 Sie 2016
Posty: 51
Skąd: Gdańsk
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2016-09-09, 22:20   

ooo ! mam identiko radio!
Podłączam się do pytania
 
     
Split 

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 28 Sie 2016
Posty: 11
Skąd: Bydgoszcz
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 1/8
 12%
Wysłany: 2016-09-13, 22:33   

Czy komuś udało się zainstalować nawigacje na karcie SD?
 
     
lolex 

Model Samochodu: CRUZE 2.0 163 HP
Wiek: 25
Dołączył: 21 Sie 2016
Posty: 51
Skąd: Gdańsk
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2016-09-14, 09:32   

jeszcze się w to nie bawiłem
 
     
Split 

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 28 Sie 2016
Posty: 11
Skąd: Bydgoszcz
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 1/8
 12%
Wysłany: 2016-09-14, 18:22   

Zainstalowałem AutoMape na karcie SD i wszystko ładnie śmiga.
 
     
lolex 

Model Samochodu: CRUZE 2.0 163 HP
Wiek: 25
Dołączył: 21 Sie 2016
Posty: 51
Skąd: Gdańsk
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2016-09-14, 21:56   

Split napisał/a:
Zainstalowałem AutoMape na karcie SD i wszystko ładnie śmiga.

skąd ściągałeś?
 
     
Split 

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 28 Sie 2016
Posty: 11
Skąd: Bydgoszcz
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 1/8
 12%
Wysłany: 2016-09-15, 07:49   

Pobrałem z oficjalnej strony automapy.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: