Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-15, 15:56
Navi, GPS,DVD,DVBT-2 do Cruze
Autor Wiadomość
zbynior 

Model Samochodu: cruze 2.0vdci lt+
Wiek: 39
Dołączył: 20 Paź 2012
Posty: 6
Skąd: warszawa
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2014-08-27, 14:52   

Hej,
czy jest już jakiś posiadać takiego cuda u siebie, bo widziałem już na allegro w przystępnej cenie:) tylko jak to działa i czy fakt jest że w miarę nie wiesza się i działa poprawnie jak opisują.

pozdr i dzieki za odpowiedz
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-08-27, 19:26   

zbynior, rzuć linkiem do tej aukcji z allegro.

Generalnie platforma S100 jest chyba wciąż najbardziej wydajną wśród chińszczyzny,
czyli w praktyce najmniej się wiesza i najszybciej chodzi,
dlatego o innych można śmiało zapomnieć, jeśli nie chcesz jej sprzedawać za moment na forumowej giełdzie :-)

Jeśli się w to pchać to ją śmiało wybierać a będziesz najmniej niezadowolony :mrgreen:
tzn. najbardziej zadowolony, co nie jest jednak równoważne ze 100% zadowoleniem.
P.S. w necie jest kupa filmików obrazujących działanie oraz wszystkie plusy i minusy tych magnetoli.

Z minusów to każda ma jakieś pierdółki mniej lub bardziej upierdliwe, do których trzeba się przyzwyczaić i zaakceptować.
A to dźwięk działających kierunkowskazów i wszelkiego "pikania", "dzwonków" jest do bani, w porównaniu do OEM-u
a to nie wyświetla temp. zew, z automatu a nie z polecenia przestawia się na globalne MENU zamiast trzymać standardowe logo ustawień jak w OEM gdy navi wyłączona,
ekrany też są różne, dotykowe lub nie, jak trafisz z matrycą błyszczącą miast matowej to nic przy słońcu za szybą nie zobaczysz,
dodatkowo żadna nie ma fizycznej zmieniarki płyt, czyli wszystko trzeba zgrać na dvd, aby nie bawić się w ciągłą żonglerkę nimi itd. itp duperele które można przeboleć jeśli ktoś uparty,
ale jak trafisz na jakąś b. starą wersję w której aby mieć możliwość zmian ustawień auta/temp zew. itp. trzeba zachować podłączony oryginalny display, to raczej twoje zadowolenie spadnie mocno.

Rzecz jasna magnetola zwiększa bardzo użyteczność fabrycznego systemu i nie mam zamiaru tego negować,
ale też sobie nie myśl że to jakiś raj na ziemi i nie ma się do czego przyczepić, (szczególnie w starszych wersjach) bo wszystko ma plusy i minusy,
piszę żebyś nie miał rozczarowań, bo znam takich którzy wymienili już nawet 6 razy dane magnetole w ciągu 3 lat użytkowania Cruzaka.

Znam też takich którzy doświadczyli pożarów w swoich Cruzakach Holden/Chevy po montażu chińskich magnetoli,
ale o tym nie będę pisał bo to nieliczne przypadki i aby nie odstraszyć potencjalnych użytkowników to po 2013 nie jest mi znany taki przypadek :mrgreen: :twisted:

Jeśli sam nie znajdziesz poglądowych filmików to pisz tu a rzucę Ci pomocniczymi linkami :-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2014-08-28, 10:38   

ja mam takiego chińczyka od 2011 roku i oprócz tego, że raz w miesiącu powiedzmy, że się zawiesi ( wystarczy go wyłączyć i włączyć) to nic się nie dzieje a daje dużo frajdy mimo wszystko.... minus to tak jak napisał kolega wyżej - brak temperatury widocznej domyślnie i dźwięki kierunków (u mnie raz są ciche raz głośne - jak chcą :)
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-12-11, 22:24   Navi WITSON W2-C045 w Cruze

Filmowe sprawozdanie z działania Witsona WITSON W2-C045 od mojego znajomka z D2,
na pewno przyda się wielu zainteresowanym tematem zmiany cruzakowej magnitoli na coś alternatywnego :wink:

_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-01-20, 21:18   Cruze Android DVD/Navi

No właśnie OS Android, czy ktoś już ma magnetole/radio w Cruze na Androidzie?
Zetknął się w praktyce?

W sieci jest dużo filmików i wygląda to dość obiecująco :-)
żeby nie napisać rewelacyjnie szczególnie 4.2 vs CE


_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
Ostatnio zmieniony przez C77 2015-01-20, 21:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-01-21, 15:30   Android 4.2.2

I jeszcze jeden filmik z Androidem do Cruze - swoją drogą super instrukcja montażu <ok>



Ach! się napaliłem! :mrgreen:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
  Wysłany: 2015-01-22, 12:42   

Radio na Androidzie u znajomka w poliftowcu <zakochany> <zakochany> <zakochany> <serce> <aniołek>




Jeszcze niech dolar spadnie! :mrgreen:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
pool80 

Model Samochodu: Cruze 4d LT 1.8 mt5 KL7 BRC24.11
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 474
Skąd: polska
Poziom: 20
HP: 17/893
 2%
MP: 426/426
 100%
EXP: 8/52
 15%
Wysłany: 2015-01-22, 17:19   

Na androidzie na pewno fajnie to będzie działać. Zastanawiam się nad jakością w tych zestawach transportu, przetwornika CA i wzmocnienia dźwięku. Oryginalne CD300 ma słabszy tor od mojego najtańszego 10cio letniego JVC 40W kupionego w MM. same głośniki tez można by zmienić, z tym że obawiam się że przy kiepskim radio, nie ma to sensu. I jeszcze kwestia wyszklenia szyby na widok tak pięknego kolorowego panelu...
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2015-01-22, 17:33   

Bez przesady cruze to nie "szkoda" gdzie jest zapotrzebowanie na części...kto by kupił taki panel...chyba tylko głupiec a tacy nie są właścicielami cruzakow ;)
inna kwestia jest ze w Polskiej dystrybucji nie ma takich,zestawów na androidzie...tylko chiny zostają...
 
     
pool80 

Model Samochodu: Cruze 4d LT 1.8 mt5 KL7 BRC24.11
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Cze 2014
Posty: 474
Skąd: polska
Poziom: 20
HP: 17/893
 2%
MP: 426/426
 100%
EXP: 8/52
 15%
Wysłany: 2015-01-22, 17:38   

endriu333 napisał/a:
tylko chiny zostają...
:-/
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2015-01-22, 18:18   

Moim zdaniem nawet przy niekorzystnych wiatrach i wpadce z cłem na granicy,
i tak się to wciąż będzie opłacać porównując z ceną zakupu u importera w kraju czyli + jakieś 40-50% do ceny na Ali.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
dudus

Model Samochodu: cruz 1.6 LT+Premium
Dołączył: 01 Kwi 2012
Posty: 32
Skąd: bielsko-biala
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 5/11
 45%
Wysłany: 2015-02-07, 16:53   

A co sadzicie o takiej stacji
http://allegro.pl/ShowIte...isited#delivery
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2015-02-09, 15:33   

dudus napisał/a:
A co sadzicie o takiej stacji

http://allegro.pl/ShowIte...isited#delivery


no ja właśnie z tej firmy mam swoją nawigację tylko starszą generację - do dziś chodzi - sama firma też raczej ok - na przesyłkę czekałem długo bo akurat ściągali i w sumie nie była to ich wina....a tutaj widzę że zegar jest w miarę ok (prędkość procesora) autmapa będzie raczej hulała ;)
 
     
Dist 

Model Samochodu: Cruze
Dołączył: 17 Kwi 2015
Posty: 23
Skąd: Polska
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 5/9
 55%
Wysłany: 2015-04-18, 18:49   

miał ktoś do czynienia z chińczykiem na androidzie?
np. takim:

http://www.aliexpress.com...2294245642.html
 
     
e.sobi 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8/metan 2012
Wiek: 47
Dołączył: 03 Maj 2015
Posty: 1
Skąd: Reykjavik
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
  Wysłany: 2015-05-03, 22:34   Navi do Cruza

Witam wszystkich

Mam nietypowe pytanko,posiadam radio z navi platforma S100 bazujaca na Wince,problem jest taki ze karta sd z navi dziwnym sposobem wyparowala z auta,czy jest ktos w stanie powiedziec mi jak i gdzie dostac kopie tej navi skonfigurowanej do tego modelu,próbowałem sam sciągnąć mapkę ale nie działa,próbowałem również kontaktu ze sklepem gdzie nabyłem radio :-x ale nikt mi nie odpowiada,a przyzwyczaiłem sie juz do tego sprzętu.
Bardzo proszę o pomoc :-o

POZDRAWIAM
_________________
seba72
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: