Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-09-24, 13:07
HELP: T300 Problemy, usterki i takie tam ró?ne
Autor Wiadomość
tomekrus 

Model Samochodu: Aveo T300 4d 1,2 86KM LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 36
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 131
Skąd: WY
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 11/22
 50%
Wysłany: 2012-09-09, 20:51   HELP: T300 Problemy, usterki i takie tam różne

Wzorem innych modeli zakładam wątek w którym moglibyśmy opisywać nasze perypetie z aveo t300

no więc zaczynam - niby pierdola ale przy uruchamianiu auta włącza mi się samoczynnie ogrzewanie tylnej szyby

i jeszcze pytanko - czy macie podświetlone przyciski otwierania szyb w drzwiach?
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 209/3484
 6%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-09-10, 09:05   Re: T300 Problemy, usterki i takie tam różne

no więc zaczynam - niby pierdola ale przy uruchamianiu auta włącza mi się samoczynnie ogrzewanie tylnej szyby


W ustawieniach pojazdu powinna byc funkcja automatycznego odszraniana szyby i trzeba ja wylaczyc
 
     
Maniekwawa 
Maniek

Model Samochodu: Aveo 1.4 T300 LT+ 4d
Wiek: 35
Dołączył: 04 Cze 2012
Posty: 51
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2012-09-10, 13:09   

Jeżeli włączyłeś ogrzewanie tylnej szyby i nie poczekałeś aż samo zgaśnie ,tylko np,zgasiłeś auto. To ogrzewanie będzie się uruchamiało za każdym razem.
Przy uruchomieniu jak się zapali ogrzewanie poczekaj aż samo zgaśnie.
Nie będzie już się samo włączało miałem to samo :-)

co do podświetlenia przycisków szyb u mnie nie ma a szkoda ;-(
 
     
szog

Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.4 LT+
Dołączył: 25 Sie 2012
Posty: 4
Skąd: PL
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 3/9
 33%
Wysłany: 2012-09-10, 14:41   

Witajcie!
Dzięki, że piszecie o podświetlaniu szyb, bo ja właśnie nad tym się zastanawiałem - też mi tego brakuje i zastanawiałem się, czy to nie jakaś wada egzemplarza. Dziś już miałem nawet dzwonić do dealera w tej sprawie.
Ja mam za to inną drobnostkę - czy udało się Wam może zgrać przez BT listę kontaktów z telefonu? U mnie niestety bardzo długo wyświetlał się tylko pasek postępu importu ale bez rezultatów. Dodam, że telefon jest na Androidzie.
Pozdrawiam.
 
     
tomekrus 

Model Samochodu: Aveo T300 4d 1,2 86KM LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 36
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 131
Skąd: WY
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 11/22
 50%
Wysłany: 2012-09-10, 15:17   

zgrywanie kontaktów potrafi się zawiesić, wtedy spróbować trzeba jeszcze raz
u mnie na androidzie tez był problem za pierwszym razem, potem poszło
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 209/3484
 6%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-09-10, 15:19   

Maniekwawa napisał/a:
Jeżeli włączyłeś ogrzewanie tylnej szyby i nie poczekałeś aż samo zgaśnie ,tylko np,zgasiłeś auto. To ogrzewanie będzie się uruchamiało za każdym razem.
Przy uruchomieniu jak się zapali ogrzewanie poczekaj aż samo zgaśnie.
Nie będzie już się samo włączało miałem to samo :-)

co do podświetlenia przycisków szyb u mnie nie ma a szkoda ;-(



W instrukcji nie ma słowa o tym, wiec myslalem ze bedzie tak jak w Cruze. Gdzie ustawia sie w MENU wyswietlacza.
 
     
sebastian264 


Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.6 115KM
Pomógł: 2 razy
Wiek: 27
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 144
Skąd: okolice Sochaczewa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-09-10, 19:41   

Niestety ale księgowi oszczędzali nie tylko na podświetleniu przycisków otwierania szyb. Brakuje jeszcze podświetlenia schowka, lampka oświetlenia kabiny również nie rozpieszcza.
Oprócz tego miałem problemy z przednim zawieszeniu dokładnie stabilizatorami. Padły po 24tys km. Wymienione oczywiście na gwarancji. Na te nowe jest podobno 40tys km gwarancji.
_________________
Chevrolet Cruze LS plus 2.0 VCDI 125KM (rodzice)
Chevrolet Aveo LTZ 1.6 115KM (mój)
 
 
     
tomekrus 

Model Samochodu: Aveo T300 4d 1,2 86KM LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 36
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 131
Skąd: WY
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 11/22
 50%
Wysłany: 2012-09-10, 20:05   

o tych łacznikach fabrycznych nawet tutaj jest temat ze padają

niemniej jednak nie wydaje się jednak by aveo miało być awaryjnym autem

z rzeczy irytujących - na nierównościach trzeszczy mi mi ta okrągła kratka nawiewu (po stronie kierowcy) - niezmiernie irytujące

o spryskiwaczach szyby przedniej juz przy predkości 50 km/h tez można zapomnieć
 
     
sebastian264 


Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.6 115KM
Pomógł: 2 razy
Wiek: 27
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 144
Skąd: okolice Sochaczewa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-09-10, 21:48   

Choroby wieku dziecięcego więc mozna mu to wybaczyc. Każdy nowy model samochodu ma jakieś usterki bądź wady.
_________________
Chevrolet Cruze LS plus 2.0 VCDI 125KM (rodzice)
Chevrolet Aveo LTZ 1.6 115KM (mój)
 
 
     
Maniekwawa 
Maniek

Model Samochodu: Aveo 1.4 T300 LT+ 4d
Wiek: 35
Dołączył: 04 Cze 2012
Posty: 51
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2012-09-10, 23:20   

ja w moim aveo zauważyłem problem z tylnymi drzwiami i klapą, trzeba nimi mocno trzasnąć aby się zamknęły. Może to tylko kwestia regulacji zawiasów.
Jak będę na pierwszym przeglądzie to im to zgłoszę.

[ Dodano: |10 Wrz 2012|, o 23:23 ]
jeszcze z takich ciekawostek.
Kupiłem lampi ledowe do podświetlenia tablicy.
Zamontowałem i było fajnie, następnego dnia autko pokazywało błąd oświetlenia tablicy, po zmianie na Oryginał zniknęło :-)

Może jakieś słabe Ledy kupiłem?
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 209/3484
 6%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-09-11, 01:35   

Maniekwawa napisał/a:
ja w moim aveo zauważyłem problem z tylnymi drzwiami i klapą, trzeba nimi mocno trzasnąć aby się zamknęły. Może to tylko kwestia regulacji zawiasów.
Jak będę na pierwszym przeglądzie to im to zgłoszę.

[ Dodano: |10 Wrz 2012|, o 23:23 ]
jeszcze z takich ciekawostek.
Kupiłem lampi ledowe do podświetlenia tablicy.
Zamontowałem i było fajnie, następnego dnia autko pokazywało błąd oświetlenia tablicy, po zmianie na Oryginał zniknęło :-)

Może jakieś słabe Ledy kupiłem?


- w sprawie klapy to po prostu wkrec pol obrotu, moze caly takie kołki/odbojniki gumowe ktore sa w klapie i sprawa powinna sie zakonczyc
- co do ledów to nie kazde sie nadaja, na aukcjach opisane sa jak wolne od bledów CAN, najczesciej sa to diody typu SMED.
 
     
sebek30091986 
sebek

Model Samochodu: Aveo 5D Base+A/C T255+Brc
Pomógł: 2 razy
Wiek: 32
Dołączył: 06 Maj 2012
Posty: 100
Skąd: Skierniewice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 0/20
 0%
Wysłany: 2012-09-18, 20:51   

Niestety kolego Maniek w twoim aucie jest tzw szyna Can cyfrowy przesył danych jakiekolwiek podłączenie do danego obwodu zmieniające jego oporność wyłącza dany obwód elektryczny zakłóca transmisje danych między sterownikiem a odbiornikiem dlatego nie kupiłem tego modelu w salonie w tym roku w moim jest analog mogę robić wszystko co chcę i dlatego wybierając model aveo w salonie wybrałem T255 a nie T300
 
     
tomekrus 

Model Samochodu: Aveo T300 4d 1,2 86KM LT
Pomógł: 2 razy
Wiek: 36
Dołączył: 13 Sie 2012
Posty: 131
Skąd: WY
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 11/22
 50%
Wysłany: 2012-09-18, 21:37   

sebek30091986 napisał/a:
Niestety kolego Maniek w twoim aucie jest tzw szyna Can cyfrowy przesył danych jakiekolwiek podłączenie do danego obwodu zmieniające jego oporność wyłącza dany obwód elektryczny zakłóca transmisje danych między sterownikiem a odbiornikiem dlatego nie kupiłem tego modelu w salonie w tym roku w moim jest analog mogę robić wszystko co chcę i dlatego wybierając model aveo w salonie wybrałem T255 a nie T300


ale chyba głównym kryterium wyboru pomiędzy T255 a T300 nie była szyna CAN? :)
_________________
 
     
sebek30091986 
sebek

Model Samochodu: Aveo 5D Base+A/C T255+Brc
Pomógł: 2 razy
Wiek: 32
Dołączył: 06 Maj 2012
Posty: 100
Skąd: Skierniewice
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 0/20
 0%
Wysłany: 2012-09-18, 21:44   

Niestety tak i gro innych rzeczy które mogę sam modyfikować
 
     
sebastian264 


Model Samochodu: Chevrolet Aveo 1.6 115KM
Pomógł: 2 razy
Wiek: 27
Dołączył: 27 Mar 2010
Posty: 144
Skąd: okolice Sochaczewa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-09-19, 20:45   

Każdy wybiera to co mu sie podoba, ale na wszystko znajdzie się sposób. Są przecież diody które są wyposażone w jakieś urządzonka które oszukują komputer. Z resztą co można przerabiać i modyfikować w nowym aucie skoro i tak gwarancja jest.
_________________
Chevrolet Cruze LS plus 2.0 VCDI 125KM (rodzice)
Chevrolet Aveo LTZ 1.6 115KM (mój)
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: