Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: nieaktualne
2013-02-16, 09:51
Nawigacja w Captivie
Autor Wiadomość
Grucha 

Model Samochodu: Captiva
Dołączył: 05 Maj 2012
Posty: 1
Skąd: Radom
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2012-05-05, 13:29   Nawigacja w Captivie

Witam

Zakupiłem nową Captivę z fabrycznie montowaną nawigacją.
Działanie navi jest koszmarne...
Czy znacie jakiś sposób aby bez zmiany sprzętu wymienić oprogramowanie na np. Automapę?

pozdrawiam
 
     
ŁukaszK 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1.4T 140KM LT+ WTCC
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 144
Skąd: RKR
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-06-07, 20:34   

Na dniach każde ASO powinno dostać kartę z uaktualnioną nawigacją do Captivy, za której pomocą serwis będzie bezpłatnie wgrywał najnowszą wersję nawi w razie zażalenia klienta na nieprawidłową pracę.
_________________
Nowe Aveo 1,3d 95KM LTZ 5d - for sale!

 
 
     
Mad 
Mad

Model Samochodu: Captiva
Wiek: 44
Dołączył: 23 Cze 2011
Posty: 5
Skąd: Gdańsk
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 4/9
 44%
Wysłany: 2012-06-28, 10:49   

zgadza się właśnie do mnie zadzwonili z ASO i poinformowali że mogę udać się do nich na darmową aktualizację . zobaczymy czy będzie lepsza niż poprzednia
_________________
Captiva 2.2d LTZ 4WD 2011
 
     
ŁukaszK 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1.4T 140KM LT+ WTCC
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 144
Skąd: RKR
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-06-28, 17:57   

Powinno być lepiej. Nowy soft zawiera mapę od nowego dostawcy. Od teraz mapy będą produkcji Navtech-a.
_________________
Nowe Aveo 1,3d 95KM LTZ 5d - for sale!

 
 
     
meowth 
=^..^=

Model Samochodu: ORLANDO
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 25 Sty 2012
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 14/25
 56%
Wysłany: 2012-06-29, 10:21   

Navtech czy Navteq a może to to samo?
Ja w moim O mam Navteq i pare razy wysterowała mnie w drogi leśne, bez względu na typ trasy. Dodatkowo pierwsza karta SD, którą miałem wieszała system na pewnym adresie. Dostałem drugą kartę z mniej aktualną mapą ale za to nie zawiesiła się na wybieraniu celu - nie wiem co lepsze...
ŁukaszK, nie wiesz czy jakies upgrady tych map będą wspierane z ASO? (chodzi o Navi 600)
 
     
ŁukaszK 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 5d 1.4T 140KM LT+ WTCC
Pomógł: 1 raz
Wiek: 33
Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 144
Skąd: RKR
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 2/25
 8%
Wysłany: 2012-06-29, 20:40   

Navteq oczywiście. Co do innych systemów nawigacji póki co nic nie wiadomo, ale zobaczymy. Na nawi w Captivie skarżyło się wielu klientów, więc pewnie stąd ta kampania.
_________________
Nowe Aveo 1,3d 95KM LTZ 5d - for sale!

 
 
     
kadafi123 

Model Samochodu: Captiva
Dołączył: 02 Sty 2013
Posty: 1
Skąd: Warszawa
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2013-01-02, 19:59   

Innymi słowy nowszej jak ta z końca roku nie ma? Ta aktualizacja to pożal się Boże, szukam w sieci, może ktoś wrzuca Automapę albo chociaż mapy nowsze, bo te z tego roku nie obejmują nawet A2 do warszawy...
 
     
Slawek 

Model Samochodu: Captiva
Wiek: 41
Dołączył: 12 Lut 2013
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2013-02-12, 08:05   

Witam
Marzy Ci sie do Warszawy jak ciagle nie ma odcinka Poznan-granica z Niemcami a to juz pare lat od oddania. Szukalem troche na temat i do systemu mozna sie dostac w ten sposob
http://www.youtube.com/watch?v=iz-ymeyFAfE

Automape mozna zainstalowac na karcie SD. Mozna odpalic panel sterowania i menadzerze urzadzen widac karte i inne dyski ale nie wiem jak dostac sie do ich zawartosci
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 43
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-02-12, 09:06   

Slawek napisał/a:
Witam
Marzy Ci sie do Warszawy jak ciagle nie ma odcinka Poznan-granica z Niemcami a to juz pare lat od oddania. Szukalem troche na temat i do systemu mozna sie dostac w ten sposob
http://www.youtube.com/watch?v=iz-ymeyFAfE

Automape mozna zainstalowac na karcie SD. Mozna odpalic panel sterowania i menadzerze urzadzen widac karte i inne dyski ale nie wiem jak dostac sie do ich zawartosci


Czy w Orlando jest podobnie, bo szukam właśnie jak się dostać do systemu. Znajomy ma Orlando, ale navi ma jeszcze na pokrętła nie dotyk. W ASO nie chcieli powiedzieć czy można, ale jeden sprzedawca w porozumieniu z serwisantem napomknął, że da się, tylko jak ??
 
     
Slawek 

Model Samochodu: Captiva
Wiek: 41
Dołączył: 12 Lut 2013
Posty: 8
Skąd: Warszawa
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2013-02-12, 14:31   

Niestety nie wiem, ale generalnie wszystkie te systemy opieraja sie na windows ce. Poprobuj roznych kombinacji klawiszy.
w Captivie dosc czesto zdarza mi sie ze po uruchomieniu mam caly bialy ekran, pomaga tylko restart - przytrzymanie klawiszy menu i trip
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 43
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-02-12, 14:35   

Slawek napisał/a:
Niestety nie wiem, ale generalnie wszystkie te systemy opieraja sie na windows ce. Poprobuj roznych kombinacji klawiszy.
w Captivie dosc czesto zdarza mi sie ze po uruchomieniu mam caly bialy ekran, pomaga tylko restart - przytrzymanie klawiszy menu i trip


Tak też mi się zdawało, że muszą być na windowsie CE i musi się udać odblokować, tylko pozostaje pytanie jak :D nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym, ale tak jak piszesz, trzeba będzie kombinować z przyciskami, albo z kartą pamięci, bo niby na niej są jakieś pliki wymagane. Jak będę u znajomego to zobaczymy czy się uda odpalić czystego windowsa i czy pójdzie np. automapa :D
 
     
pesiu89 

Model Samochodu: captiva
Wiek: 39
Dołączył: 23 Lip 2014
Posty: 3
Skąd: Zakopane
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 2/9
 22%
Wysłany: 2014-07-23, 21:16   

Witam.Mam captive prosze mi powiedzieć jak moge zaktualizowac nawigacje w samochodzie? Czy jest mozliwośc na karte microSD wrzucic automape i uruchomic ja?
 
     
lamer 

Model Samochodu: CAPTIVA 2013LTZ, 2.2D, automat
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 12 Paź 2013
Posty: 112
Skąd: Zachód
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 12/20
 60%
Wysłany: 2014-08-25, 18:08   

Czy od 2013 roku pojawiła się jakaś nowa mapa do fabrycznej navi?
 
     
wowkagps 

Model Samochodu: bmw320
Wiek: 48
Dołączył: 27 Paź 2015
Posty: 1
Skąd: Bialystok
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 0/9
 0%
Wysłany: 2015-10-27, 19:16   

https://www.youtube.com/watch?v=f7IYRTAo4is
_________________
gps-bialystok.pl
 
     
bubek4070 
bubek4070

Model Samochodu: CAPTIVA
Pomógł: 2 razy
Wiek: 48
Dołączył: 24 Mar 2013
Posty: 114
Skąd: południe PL
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 14/20
 70%
Wysłany: 2015-10-28, 15:50   

Dzwoniłem dzisiaj do serwisu w sprawie aktualizacji mapy powiedziano mi 600 zł,a czy ktoś z kolegów wie jak wgrać mape IGO dzieki za odpowiedz
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: