Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-15, 16:10
Wzmacniacz do seryjnego radia w Cruze + subwoofer
Autor Wiadomość
kamix 

Model Samochodu: Cruze LS+ Premium 2.0 VCDi (163KM)
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 141
Skąd: Pułtusk
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 21/22
 95%
Wysłany: 2012-06-04, 19:20   

etac_owiec napisał/a:
no to ja zaszalalem. W zwiazku z wkurzajacym ciagle niskim poziomie nagłosnienia w moim autku, zafundowałem mu wzmacniacz i nowe głosniki na przód. Teraz muzyczka gra juz na poziomie skali od 4 , slucham na 11, a nie jak wczesniej od 20. BTW wiecie ze marka DIORA jest znowu na rynku i robi calkiem na poziomie glosniki?


A jaki masz wzmacniacz? Jakie głośniki? Gdzie zamontowałeś? Zamiast fabrycznych?
I jak podłączyłeś do fabrycznego radia?
 
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-06-04, 21:40   

A jaki masz wzmacniacz?

Z klasy budżetowej nie ma dużego wyboru. Nazywają go SOLING SK-4060 z wejściem HI INPUT.

Jakie głośniki?

Przejrzałem kilkanaście rodzajów, typów i w klasie budżetowej zdecydowałem się na zakup zestawu marki DIORA GDS 1607. Parametry maja podobne do klasy o poziom wyższej, a w Auchan były po 139 PLN. Jako jedyne miały 91dB. Taka wartość maja głośniki 2 krotnie droższe.

Gdzie zamontowałeś? Zamiast fabrycznych?

Głośniki poszły (a dokładnie pójdą, bo ramki do Cruze'a to rzadkość w sklepie i na necie i będą dopiero w środę) w miejsca fabryczne

I jak podłączyłeś do fabrycznego radia?

Na słupku A jest złącze X200, rozciąłem je i wstawiłem w obejście wskazany wcześniej wzmacniacz łącząc z gniazdem HI INPUT

Wszystko zrobiłem sam. Mam swoich ludzi w serwisie wiec nie mam obaw o gwarancje.

Jedyny minus tej całej konfiguracji to ze teraz sygnały systemowe jak kierunkowskaz, sygnał otwarcia drzwi itp tez są mocniejsze bo są realizowane przez standardowe głośniki.
Teraz muszę odłożyć trochę kaski na maty tłumiące, bo w porównaniu z zdjęciami z US widać ze auta do EU nawet wytłumienia w drzwiach nie mają.
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 49
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2012-06-18, 11:50   

Ja wykonałem upgrade swojego sprzętu:
- wzmacniacz 4 kanałowy z wejściem HIGH INPUT - 220 PLN
- głośniki przód odseparowane 165 mm DIORA - 139 PLN
- głośniki tylne dwudrożne 170 mm PIONEER - 119 PLN
- zestaw kabli montażowych 160 PLN

+ 2 dni własnej pracy (wejście w oryginalna instalacje itp).

Efekt zgodnie z oczekiwaniami, bez widocznych zmian dla ASO (jesli nie zajrzą do bagażnika :-P ) Taniej się chyba nie da, chyba ze na używkach z allegro.

Następne koszty to wyciszenie drzwi, bo obecnie bardzo rezonują.
 
     
piotr1989 
Piotr-Iceman


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 141KM LPG BRC LT+PREMIUM
Pomógł: 4 razy
Wiek: 31
Dołączył: 27 Sty 2012
Posty: 83
Skąd: Bydgoszcz
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 2/19
 10%
  Wysłany: 2012-06-29, 01:15   

Założony Wzmacniacz JBL GTO 4000 600W + Elipsy w półkę (AUDION) + Skrzynia w bagażniku INFINITY 400W

OJ Teraz Słychać Mojego Cruzika Długo Długo Zanim Pojawi Się Na Horyzoncie :)
 
     
lukaszwojtakows

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Wrz 2010
Posty: 68
Skąd: Leszczyny
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 3/16
 18%
Wysłany: 2014-01-17, 20:08   

Panowie, czy w fabrycznym sprzęcie w wersji BASE jest wyjście RCA na wzmacniacz? mam wzmacniacz 6 kanałowy + skrzynie więc zastanawiam się nad podłączeniem. Ma ktoś instrukcję jak wyciągnąć radio fabryczne ?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1422/10164
 14%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2014-01-17, 22:49   

lukaszwojtakows napisał/a:
Ma ktoś instrukcję jak wyciągnąć radio fabryczne ?


No problemo :-)
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Sobol 


Model Samochodu: Cruze 1.8 LT 4D LPG
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 01 Wrz 2013
Posty: 140
Skąd: Biała Podlaska
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 20/22
 90%
Wysłany: 2014-03-06, 22:42   

http://www.youtube.com/wa...ure=c4-overview

Ciekawa opcja do naszych aut :D Tylko gdzie to kupić hmm
_________________
 
     
Karlos 


Model Samochodu: Cruze LT+ 1.8 LPG
Pomógł: 5 razy
Wiek: 41
Dołączył: 29 Sie 2013
Posty: 185
Skąd: Białystok
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 18/27
 66%
Wysłany: 2014-03-07, 21:46   

http://www.kicker.com/content/SCRU11 - cena 699$
A tu dealers: http://www.kicker.com/international_distributor
_________________
1.8 16V LPG
 
     
Sobol 


Model Samochodu: Cruze 1.8 LT 4D LPG
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 01 Wrz 2013
Posty: 140
Skąd: Biała Podlaska
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 20/22
 90%
Wysłany: 2014-03-07, 23:16   

Tyko że w Polsce nie do kupienia trzeba sprowadzać.
_________________
 
     
Karlos 


Model Samochodu: Cruze LT+ 1.8 LPG
Pomógł: 5 razy
Wiek: 41
Dołączył: 29 Sie 2013
Posty: 185
Skąd: Białystok
Poziom: 12
HP: 0/319
 0%
MP: 152/152
 100%
EXP: 18/27
 66%
Wysłany: 2014-03-11, 19:39   

W dobie portali aukcyjnych i milionów sklepów internetowy świat staje się globalną galerią handlową. Nie ma co się ograniczać do naszego kraju.
_________________
1.8 16V LPG
 
     
esjot
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2014-03-11, 22:04   

Karlos napisał/a:
cena 699$

Tak sobie myślę, że za podobne pieniądze niejedna firma zajmująca się CarAudio coś by zaproponowała i to razem z montażem...
 
     
robciok 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze LS+ Premium 195KM
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 18 Sty 2015
Posty: 61
Skąd: Polskowola
Poziom: 6
HP: 0/104
 0%
MP: 49/49
 100%
EXP: 10/14
 71%
Wysłany: 2015-01-18, 15:08   Wzmacniacz do seryjnego radia w cruzie + nowe nagłosnienie

Witam wszystkich serdecznie :-)

Od nowego roku stałem się posiadaczem cruza 2.0 VCDi LS+ Premium, i idąc za większością użytkowników, chciałbym poprawić jakość dźwięku. Dużo czytałem forum, jednak nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi na moje pytania tak więc liczę na Waszą pomoc.
Chciałbym do seryjnego radia CD400 ( nie jestem pewien czy dobrze zidentyfikowałem, ale posiadam w podłokietniku złącze aux i jack) podłączyć wzmacniacz, wymienić 4 głośniki w drzwiach i tweetery.

No i teraz napisze jak bym chciał aby to wyglądało, nie posiadam dostatecznej wiedzy, tak więc możliwe, że może nie da się tego tak zrobić :-D
Chciałbym bezpośrednio od radia wziąć sygnał dla 4 głosników i przez rca podłaczyć do wzmacniacza a podłączenie głośników przez istniejące okablowanie.

No i moje problemy:

Czy istnieje taka przedłóżka kostki iso, która ma wyprowadzone gniazda rca.
Chciałbym aby dźwięk kierunkowskazów był słyszalny tylko przez tweetery.
Jak podłączyć wzmacniacz aby włączał się razem z radiem.

Póki co to tyle, jeśli uda nam się to rozwiązać to pojawią się kolejne pytania o sprzęt :)
 
     
tapsik 

Model Samochodu: cruze 2.0 vcdi
Wiek: 34
Dołączył: 15 Paź 2015
Posty: 18
Skąd: Szczecin
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2015-12-01, 11:37   

robciok napisał/a:
Czy istnieje taka przedłóżka kostki iso, która ma wyprowadzone gniazda rca.
istnieje http://www.pac-audio.com/...6&CategoryID=28 do kupienia na Amazonie, nie jest to tania impreza ale myse, że warto. Nie trzeba ciąć ani niszczyć oryginalnej instalacji a w razie czego szybko można wrócić do serii.
 
     
tapsik 

Model Samochodu: cruze 2.0 vcdi
Wiek: 34
Dołączył: 15 Paź 2015
Posty: 18
Skąd: Szczecin
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2016-04-11, 08:46   

Mam kolejne pytanie. Da sie cos zrobić z dzwiękiem kierunkowskazów? Przy mocniejszym podkręceniu wzmacniacza, muzyka jest wręcz zagłuszana dzwiękim kierunków.
 
     
Witek 


Model Samochodu: Summer Cruze
Dołączył: 26 Lip 2014
Posty: 11
Skąd: Siemianowice Śląskie
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 1/8
 12%
Wysłany: 2016-04-15, 22:23   

Ja mam wzmak podłączony pod tylne kanały :) i dzwięku kierunków nie słychać :)
_________________
https://www.facebook.com/summerchevi/
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: