Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-14, 11:45
Ubytek oleju
Autor Wiadomość
mwadon 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze LT+
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 29 Cze 2011
Posty: 165
Skąd: Jawiszowice
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 23/25
 92%
Wysłany: 2012-02-23, 22:58   

No to w takim razie ten dodatek jest tylko przy silniku diesel'a. Ja mam benzynkę i pod tym przyciskiem mogę tylko zmienić jednostkę w jakiej mam wyświetlać przebieg, spalanie, itp.
 
     
Vintage 

Model Samochodu: Cruze 2.O VCDI LT+ Premium MY 2012
Dołączył: 03 Sty 2011
Posty: 45
Skąd: warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 7/13
 53%
Wysłany: 2012-02-23, 23:34   

mwadon, jak masz LT + Premium to powinno być w MY2012, na pokrętle, tylko musisz menu wcisnąć i tam poprzerzucać i pokazuje.
_________________
Vintage,
 
     
mwadon 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze LT+
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 29 Cze 2011
Posty: 165
Skąd: Jawiszowice
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 23/25
 92%
Wysłany: 2012-02-24, 12:10   

Vintage napisał/a:
mwadon, jak masz LT + Premium to powinno być w MY2012, na pokrętle, tylko musisz menu wcisnąć i tam poprzerzucać i pokazuje.


Mam MY2011 benzynkę a Ty diesla, więc jest różnica. Wciskając MENU mogę tylko zmienić jednostkę, tak jak pisałem wyżej. Nic nie daje żadne kręcenie.

Może niech wypowie się ktoś, kto ma taką samą wersję jak ja (LT+ z pakietem PREMIUM 1,8).
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 41
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2012-02-25, 07:16   

Mała dolewka - do 200 ml jest uzasadniona.
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
SanDiego 
1.6 LS PLUS (2009)


Model Samochodu: Chevrolet Cruze
Pomógł: 6 razy
Wiek: 31
Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 529
Skąd: Olsztyn
Poziom: 21
HP: 9/996
 1%
MP: 475/475
 100%
EXP: 11/56
 19%
Wysłany: 2012-02-25, 12:16   

ja mam LS+ z 2009 i tez tylko jednostki
_________________
Poprzednio Opel Astra F 1,4 60 KM 8V
 
     
mwadon 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze LT+
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 29 Cze 2011
Posty: 165
Skąd: Jawiszowice
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 23/25
 92%
Wysłany: 2012-02-25, 12:39   

Czyli w starszych benzynkach tego nie ma, a w dieslu starszym niż MY2012?
 
     
vera 
mgr ;-)


Model Samochodu: Chevrolet Cruze
Wiek: 35
Dołączył: 23 Wrz 2011
Posty: 107
Skąd: Legnica
Poziom: 9
HP: 0/193
 0%
MP: 92/92
 100%
EXP: 7/20
 35%
Wysłany: 2012-02-26, 22:48   

2.0 150km nie ma - tylko jednostki przerzuca.
_________________
_______________________________________
Chevy Cruze 2.0 150KM 2010r 02 07 LS+ premium / GCW / 16394km /
 
 
     
kamix 

Model Samochodu: Cruze LS+ Premium 2.0 VCDi (163KM)
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 141
Skąd: Pułtusk
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 21/22
 95%
Wysłany: 2012-02-26, 23:19   

Czyli tylko diesle od rocznika modelowego 2011 mają opcję podglądu stanu oleju.
 
 
     
mwadon 


Model Samochodu: Chevrolet Cruze LT+
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 29 Cze 2011
Posty: 165
Skąd: Jawiszowice
Poziom: 11
HP: 0/272
 0%
MP: 130/130
 100%
EXP: 23/25
 92%
Wysłany: 2012-02-27, 07:50   

A tak z ciekawości jeszcze zapytam. Co te procenty oznaczają? Stan pomiędzy MIN a MAX, czy stan zużycia oleju?
 
     
kamix 

Model Samochodu: Cruze LS+ Premium 2.0 VCDi (163KM)
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 141
Skąd: Pułtusk
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 21/22
 95%
Wysłany: 2012-02-27, 18:23   

Raczej chodzi o zużycie oleju, a nie jego stan.
 
 
     
mike333 

Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 19
Skąd: Warszawa
Poziom: 3
HP: 0/44
 0%
MP: 21/21
 100%
EXP: 1/9
 11%
Wysłany: 2012-02-27, 18:30   

ale sądząc po wpisie, że trzeba wskaźnik resetować po wymianie oleju, jest to raczej jedynie jakiś algorytm o prawdopodobnym stanie oleju niżeli jego faktycznym stanie.
 
     
kamix 

Model Samochodu: Cruze LS+ Premium 2.0 VCDi (163KM)
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 141
Skąd: Pułtusk
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 21/22
 95%
Wysłany: 2012-02-28, 20:45   

mike333 napisał/a:
ale sądząc po wpisie, że trzeba wskaźnik resetować po wymianie oleju, jest to raczej jedynie jakiś algorytm o prawdopodobnym stanie oleju niżeli jego faktycznym stanie.


Możliwe, że tak. Choć skoro auto rozpoznaje, że wlany jest olej 5W30 a nie 5W40 to znaczy że jednak jakiś czujnik oleju potrafi ocenić jego pewne właściwości.
 
 
     
JMLPARTS 
Części Chevrolet


Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 87
Skąd: Łódź
Poziom: 8
HP: 0/159
 0%
MP: 76/76
 100%
EXP: 6/19
 31%
Wysłany: 2012-02-28, 20:54   

http://www.jmlparts.pl/cr...leju-p-538.html

[ Dodano: 2012-02-28, 21:00 ]
tylko ten czujnik jest od benzyny
:-)
_________________
Części Chevrolet tel. 509 542 101
 
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-02-28, 21:52   

kamix napisał/a:
Choć skoro auto rozpoznaje, że wlany jest olej 5W30 a nie 5W40 to znaczy że jednak jakiś czujnik oleju potrafi ocenić jego pewne właściwości.


Jaki to czujnik w Cruze rozpoznaje klasyfikację lepkościową oleju?
 
     
kamix 

Model Samochodu: Cruze LS+ Premium 2.0 VCDi (163KM)
Pomógł: 4 razy
Wiek: 34
Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 141
Skąd: Pułtusk
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 21/22
 95%
Wysłany: 2012-03-01, 15:06   

Marco napisał/a:
kamix napisał/a:
Choć skoro auto rozpoznaje, że wlany jest olej 5W30 a nie 5W40 to znaczy że jednak jakiś czujnik oleju potrafi ocenić jego pewne właściwości.


Jaki to czujnik w Cruze rozpoznaje klasyfikację lepkościową oleju?


Skoro niektórym użytkownikom wyskakuje błąd po wlaniu 5W30 (podczas gdy zalecany jest 5W40) to wydaje mi się, że jest taka możliwość.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: