Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-14, 22:54
Koło dojazdowe do Cruze
Autor Wiadomość
Harakiri 

Model Samochodu: Lacetti 1.8 LPG CDX
Pomógł: 2 razy
Wiek: 26
Dołączył: 26 Mar 2013
Posty: 68
Skąd: Dzierżoniów
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 3/16
 18%
Wysłany: 2013-06-16, 20:12   

Ja kupiłem jakiś czas temu zestaw naprawczy w Tesco za 30 zł :shock: Ktoś kiedyś korzystał z takiego ?
 
     
ANCZI

Model Samochodu: Chevrolet cruze
Dołączył: 16 Cze 2013
Posty: 51
Skąd: Bełchatów
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2013-06-16, 20:16   

To zapasowe sobie na razie daruje, a skupie się na zimowych oponkach :-) A propo tesco to tam raczej jednorazowy zestaw bym sie bardziej spodziewała ;)
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-06-16, 20:16   

Harakiri napisał/a:
Ja kupiłem jakiś czas temu zestaw naprawczy w Tesco za 30 zł :shock: Ktoś kiedyś korzystał z takiego ?


Mnie tylko kiedys opniarz powiedzial ze opona po zastosowaniu jakiegokoliwiek srodka powoduje ze opona nie nadaje sie juz do naprawy. Wiec woze to bo dali, ale nie mam zamiaru uzywac.
 
     
esjot
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2013-06-16, 20:22   

Harakiri napisał/a:
Ktoś kiedyś korzystał z takiego ?


Nie z tesco ale inny tani. Niestety rozdarłem oponę i pomogła tylko wymiana na zapasowe. Próbowałem wlać preparat bo nie widziałem rozdarcia (było od wewnętrznej strony). Cała piana wylała się na asfalt :-(

Ale to doświadczenie niczego mnie nie nauczyło :twisted: . Obecnie po założeniu gazu w miescu koła nie wożę dojazdówki tylko kupiłem zestaw naprawczy z kompresorem
 
     
esjot
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2013-06-16, 20:24   

etac_owiec napisał/a:
Mnie tylko kiedys opniarz powiedzial ze opona po zastosowaniu jakiegokoliwiek srodka powoduje ze opona nie nadaje sie juz do naprawy


Nie jest to prawda. Mój znajomy gumiarz powiedział, że to się da umyć. Natomiast większość nie chce się babrać...
 
     
etac 
Prezes CTP

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 38 razy
Wiek: 48
Dołączył: 03 Maj 2011
Posty: 1794
Skąd: SBE
Poziom: 35
HP: 174/3484
 5%
MP: 1663/1663
 100%
EXP: 58/130
 44%
Wysłany: 2013-06-16, 20:25   

esjot napisał/a:
etac_owiec napisał/a:
Mnie tylko kiedys opniarz powiedzial ze opona po zastosowaniu jakiegokoliwiek srodka powoduje ze opona nie nadaje sie juz do naprawy


Nie jest to prawda. Mój znajomy gumiarz powiedział, że to się da umyć. Natomiast większość nie chce się babrać...


Pewnie tak jest.
 
     
ANCZI

Model Samochodu: Chevrolet cruze
Dołączył: 16 Cze 2013
Posty: 51
Skąd: Bełchatów
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2013-06-16, 20:45   

W ogóle to uważam że wszystko w aucie powinno być gratis od producenta, tak jak kiedyś a teraz to jak sobie nie kupisz czy dokupisz to kiła mogiła jak ci auto stanie.. :-/ Dobrej nocy
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-06-16, 22:33   

A u mnie w Cruze jest i fabryczny pełnowymiarowy zapas, i podnośnik, i klucz też jest :mrgreen:
I tak było od początku, a Ty po prostu w złym czasie kupiłeś auto :mrgreen:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
ANCZI

Model Samochodu: Chevrolet cruze
Dołączył: 16 Cze 2013
Posty: 51
Skąd: Bełchatów
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2013-06-17, 06:47   

Mnie poprostu oszukali, bo w momencie ogladania auta itp wszystko było i pani powiedziała ze wszystko w standardzie, a jak z salonu wyjechaliśmy to dopiero po tygodniu zauwazylismy ze niczego nie ma oprócz gasnicy :-/
 
     
backlit 


Model Samochodu: Cruze sedan 1.6 LS+ RM2013
Pomógł: 6 razy
Wiek: 37
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 122
Skąd: Silesia
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 2/22
 9%
Wysłany: 2013-06-17, 07:38   

Ja byłem świadomy, że w nowym oprócz pseudo zestawu naprawczego nic nie ma. Po przygodzie parę lat temu z dojazdem na lotnisko (rozcięta opona na resztkach kołpaku na autostradzie przy prędkości powyżej 130 km/h) zawsze mam pełnowymiarowe koło zapasowe (tak wiem ucieka 10 cm wysokości bagażnika). Parę dni po zakupie auta zainwestowałem w stalową felgę (nowa), oponę (używka w bardzo dobrym stanie) + podnośnik (nie z Chin). Do 300 PLN da się zmieścić. Zawsze można kupić „dojazdówkę” jak komuś szkoda każdego litra miejsca w bagażniku - ale z tego co się zorientowałem drogo chodzą. No i maksymalna prędkość jazdy nie powinna być wyższa niż 80 km/h – są sytuacje , że to za mało jak się człowiek spieszy a nie ma czasu na szukanie wulkanizacji.
 
     
ANCZI

Model Samochodu: Chevrolet cruze
Dołączył: 16 Cze 2013
Posty: 51
Skąd: Bełchatów
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2013-06-17, 07:53   

No drogie sa zapasówki kolega pokazał uzywana za kolo 300zł a normalnie 500zł kosztuja, narazie mnie nie stac na taki zakup bo jeszcze zimowki musze kupic.
 
     
esjot
[Usunięty]

Poziom: 32
HP: 82/2753
 3%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 67/111
 60%
Wysłany: 2013-06-17, 08:15   

ANCZI napisał/a:
No drogie sa zapasówki kolega pokazał uzywana za kolo 300zł a normalnie 500zł kosztuja, narazie mnie nie stac na taki zakup bo jeszcze zimowki musze kupic.

To może poradzę najtańszą opcję jaką czasami ludzie stosują:
Latem jako koło zapasowe wozi się jedno koło zimowe. Zimą wozi się jako zapasowe jedno koło letnie. Warunek - 2 kpl kół
 
     
ANCZI

Model Samochodu: Chevrolet cruze
Dołączył: 16 Cze 2013
Posty: 51
Skąd: Bełchatów
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2013-06-17, 08:18   

Właśnie o tym myślałam :)
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2013-06-17, 09:42   

ANCZI, a co za nadwozie w ogóle posiadasz? bo nigdzie tego nie napisałaś? :roll:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
ANCZI

Model Samochodu: Chevrolet cruze
Dołączył: 16 Cze 2013
Posty: 51
Skąd: Bełchatów
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 13/13
 100%
Wysłany: 2013-06-17, 09:49   

A co to ma do rzeczy?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: