Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-15, 09:02
Interfejs diagnostyczny dla Cruze - Jaki wybrać?
Autor Wiadomość
kamix 

Model Samochodu: Cruze LS+ Premium 2.0 VCDi (163KM)
Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 141
Skąd: Pułtusk
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 21/22
 95%
Wysłany: 2011-08-07, 16:21   Interfejs diagnostyczny dla Cruze - Jaki wybrać?

Możecie polecić jakieś interfejsy diagnostyczne?

Zależy mi na ogólnej diagnostyce auta, sprawdzaniu błędów i ich kasowaniu.

Poprosze o jakieś nazwy, linki, itp.
 
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-08-08, 05:11   

kamix, przedział cenowy takich fejsów waha się od 50zł do kilku tysięcy zł więc musisz pierw się określić jaką kwotę chcesz na to przeznaczyć.

Najtańszym i najbardziej obecnie popularnym jest ELM327 lecz nie jest on przeznaczony do ogólnej i rozbudowanej diagnostyki a tylko do podstawowej i nic więcej po za odczytem błędów i parametrów silnika się nim nie zrobi.
 
     
kamix 

Model Samochodu: Cruze LS+ Premium 2.0 VCDi (163KM)
Pomógł: 4 razy
Wiek: 33
Dołączył: 06 Paź 2010
Posty: 141
Skąd: Pułtusk
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 21/22
 95%
Wysłany: 2011-08-08, 18:36   

No powiedzmy coś do 200 zł
 
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2011-08-13, 08:41   

kamix, z tego co teraz widzę to nie ma za bardzo wyboru jeśli chodzi o Cruze więc proponował bym Ci zacząć od przetestowania właśnie tego ELM327 za nie wielkie pieniądze (40-60pln allegro).

Sprzęt z prawdziwego zdarzenia którym można zrobić już wszystko wygląda tak > KLIK
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 39
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2012-01-06, 16:10   Odczyt z komputera w Cruze - w warunkach domowych

Mam pytanie czy ktoś podłączał już Cruze'a pod komputer w warunkach domowych ?
Interesuje mnie kabel i oprogramowanie.
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-01-06, 16:18   

huri_khan napisał/a:
Mam pytanie czy ktoś podłączał już Cruze'a pod komputer w warunkach domowych ?
Interesuje mnie kabel i oprogramowanie.


Podstawowy i okrojony odczyt > KLIK

Profesjonalny i pełny odczyt wraz z modyfikacjami > KLIK
 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 39
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2012-01-06, 16:23   

Marco, ale czy miałeś okazję testować ?

Już wiele razy spotkałem się z opiniami że ELM327 nie zawsze daje rade.
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-01-06, 16:26   

huri_khan napisał/a:
Marco, ale czy miałeś okazję testować ?


Tak sam posiadam takowe dwa w wersji przewodowej i bluetooth. Działa wszystko bez problemu.

huri_khan napisał/a:
Już wiele razy spotkałem się z opiniami że ELM327 nie zawsze daje rade.


Wszystko zależy do czego potrzebujesz. Tak jak wspominałem już że to jest tylko do odczytu błędów oraz ich kasowania oraz nie których parametrów silnika. Nic po za tym się tym więcej nie zrobi.
 
     
Kubusiek 

Model Samochodu: Cruze 1.8 Ls plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 244
Skąd: Krak
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 20/33
 60%
Wysłany: 2012-12-02, 21:52   

http://allegro.pl/interfe...2795595535.html co o tym myslicie ? w sumie potrzebna rzecz :) i nie taka droga :roll:
_________________
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-12-03, 15:07   

A czym się różni ten ELM327 który pokazujesz za 375zł od tego KLIK za 38,90zł ? bo ja osobiście poza inną naklejką nic więcej nie widzę :roll: zarówno tym droższym jak i tańszym nic więcej poza odczytem podstawowych parametrów i skasowaniem błędów więcej nie zrobisz.

 
     
Kubusiek 

Model Samochodu: Cruze 1.8 Ls plus
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 244
Skąd: Krak
Poziom: 14
HP: 0/426
 0%
MP: 203/203
 100%
EXP: 20/33
 60%
Wysłany: 2012-12-03, 18:08   

Autor twierdzi ze reszta to podrobki ;) kij wie
_________________
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-12-03, 18:12   

To ja za takiej podróbki właśnie korzystam od dawna (wersja USB i bluetooth) i nie widzę w nich najmniejszego problemu. Zresztą są tu też na forum koledzy którzy takowy używają.

Swoją drogą to jakoś te opisy na Allegro typu najnowszy, najlepszy, oryginalny, hit, mega, super, itp mnie nie przekonują ;-)
 
     
SanDiego 
1.6 LS PLUS (2009)


Model Samochodu: Chevrolet Cruze
Pomógł: 6 razy
Wiek: 30
Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 529
Skąd: Olsztyn
Poziom: 21
HP: 9/996
 1%
MP: 475/475
 100%
EXP: 11/56
 19%
Wysłany: 2012-12-03, 20:01   

Gdzie to się podłącza? :) w którym miejscu w Cruze
_________________
Poprzednio Opel Astra F 1,4 60 KM 8V
 
     
nieaktualne 

Model Samochodu: Sprzedany
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1458
Skąd: EPA
Poziom: 32
HP: 110/2753
 4%
MP: 1314/1314
 100%
EXP: 74/111
 66%
Wysłany: 2012-12-03, 20:07   

SanDiego napisał/a:
Gdzie to się podłącza? :) w którym miejscu w Cruze


 
     
huri_khan 

Model Samochodu: Cruze
Pomógł: 7 razy
Wiek: 39
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 581
Skąd: Bytom
Poziom: 22
HP: 11/1106
 1%
MP: 528/528
 100%
EXP: 7/59
 11%
Wysłany: 2012-12-04, 15:21   

del

[Sam jesteś del]
_________________
Zdjęcia zamieszczone przeze mnie na forum można rozpowszechniać na warunkach licencji CC-BY
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: