Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-15, 09:02
Interfejs diagnostyczny dla Cruze - Jaki wybrać?
Autor Wiadomość
Dragen

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LT 2010
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 78
Skąd: Rz
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 13/16
 81%
Wysłany: 2016-03-16, 21:16   

C77 napisał/a:
Można, najlepiej w wersji 1.60.


OP-COM to program, a jakie mam użyć oprogramowanie?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-03-18, 13:38   

Dragen, tu masz do wyboru do koloru
z oprogramowaniem czy bez
http://www.aliexpress.com...ext=op-com+1.59
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Robbo 

Model Samochodu: Chevrolet Orlando
Dołączył: 09 Wrz 2014
Posty: 41
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 3/13
 23%
Wysłany: 2016-03-19, 13:55   

A czy w Polsce jest jakiś pośrednik przedstawiciel :-o
 
     
Dragen

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LT 2010
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 78
Skąd: Rz
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 13/16
 81%
Wysłany: 2016-03-19, 17:30   

Brat posiada Op-coma 1.59 do tego oprogramowanie
VAUX-COM_120309a+131223d , lecz niestety tam nie mam możliwości wybrania chevroleta cruze ;/ próbowałem sprawdzić błędy pod Astra j czy Insignia i innymi modelami lecz dalej nici .

Jakie polecacie oprogramowanie do op-coma aby wykryło Cruze .

Z góry dzieki wielkie
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-03-19, 19:20   

Oprogramowanie masz OK, jaki procek?

Próbuj wchodzić przez Insignie ze swojego rocznika modelowego.

Cytat:
A czy w Polsce jest jakiś pośrednik przedstawiciel


http://www.op-com.pl/index.php?mod=sklep
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Dragen

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LT 2010
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 78
Skąd: Rz
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 13/16
 81%
Wysłany: 2016-03-19, 20:55   

Jak wchodzę przez Insignie to nie łączy mi się ze wszystkimi modułami .

Oprogramowanie raczej ok, próbowałem na VAUX-COM_120309a jak i na OP-COM.CHINA.08-2010 jak podłączałem ople to bez problemu się łączy ze wszystkimi modułami .





Z tego co wiem jest to op-com który nie ma chińskiego pic jak i płyty głównej :)


A czy przez "PCMSCAN" jestem wstanie coś zrobić ?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-03-19, 21:11   

Czip PIC18F458 jest OK, patcha na 1.60 zrobiłeś?
Nie wiem co robisz źle, ale Cruzak powinien Ci wyskoczyć.



Spróbuj jeszcze wejść przez Astrę J.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Dragen

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LT 2010
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 78
Skąd: Rz
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 13/16
 81%
Wysłany: 2016-03-19, 21:44   

Ajj ale ze mnie zamot , soft mam 1,45 musze go zaktualizować .

Macie może jakąś instrukcję jak to zrobić ?:)
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-03-20, 20:06   

Oj kolego...... :neutral:

Kiedyś ktoś wystawi mi rachunek za moje wszystkie dobre uczynki :-P

http://rutube.ru/video/f2...3f8bcdbd1b3694/

_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Dragen

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LT 2010
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 78
Skąd: Rz
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 13/16
 81%
Wysłany: 2016-03-20, 22:10   

Na zlocie jak się spotkamy to na pewno się odwdzięcze .

Udało mi sie wgrać FW 1,59, ukazała mi się zakładka Cruze lecz dalej nie mogę odczytać .

Gdy wybieram np. mój silnik to wyskakuje mi coś takiego :



Czy brakuje jakiegoś pliku ? Jak się łącze z innymi modułami to też tak jest .

Muszę zrobić update do wersji 1.60 ?
Jak sprawdzam błędy w silniku to mam błąd U0122-00 czyli utrata komunikacji z modułem sterującym ?

Tego błędu nie da się usunąć ;/
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-03-22, 14:36   OP-COM Cruze

Patch FW 1.60

i dalej:

:arrow: folder Vaux-com :arrow: OCFlash.exe :arrow: Load Firmware
:arrow: FW160.hex :arrow: VAUX-COM exe. :arrow: Settings :arrow: Test Interface



:arrow: 4x Żywiec Marcowe lub Książęce Czerwony Lager :wink:
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Dragen

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LT 2010
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 78
Skąd: Rz
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 13/16
 81%
Wysłany: 2016-03-22, 17:39   

Hehhe dziękie Wielkie :) wieczorkiem to sprawdzę :)

Podaj adres na pw to CI wyślę ;d
 
     
Dragen

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LT 2010
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 78
Skąd: Rz
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 13/16
 81%
Wysłany: 2016-03-23, 19:00   Re: OP-COM Cruze

C77 napisał/a:
Patch FW 1.60

i dalej:

:arrow: folder Vaux-com :arrow: OCFlash.exe :arrow: Load Firmware
:arrow: FW160.hex :arrow: VAUX-COM exe. :arrow: Settings :arrow: Test Interface

Obrazek

:arrow: 4x Żywiec Marcowe lub Książęce Czerwony Lager :wink:



Ajj zrobiłem tak jak napisałeś , mam wersje 1.60 myślę sobie w końcu się udało.
Uruchamiam VAUXa patrze na listę i nie ma CRUZE ;/ dlaczego to znikło ?

Podpiąłem pod chevroleta jako insignia ale dalej lipa ;/

Co mi teraz kolego radzisz zrobic ;/
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 37
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-03-24, 01:26   

Szczerze mówiąc zadziwiasz mnie...
ale mój błąd że w ogóle zgodziłem się na instruowanie kogoś.

Patch 1.60 nie służy do usuwania pojazdów z listy
ale do zwiększenia listy modułów z którymi można się połączyć w Cruze.

Nie wiem co poszło nie tak, trudno to wyjaśnić na odległość,
bo dziwnie to wygląda.
Możesz spróbować jeszcze przez Astra J.

Patcha na 1.64 Ci nie dam bo narobisz sobie jeszcze większego bigosu,
poza tym on jest głównie dla Insigni po 2014 i bodajże Astry K.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Dragen

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LT 2010
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 78
Skąd: Rz
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 13/16
 81%
Wysłany: 2016-03-24, 08:41   

A co myślisz o tym aby wgrać znowu 1,59 ?
Mogę zmieniać oprogramowanie na niższe ?

A po całej operacji spróbować wgrać znowu 1,60
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: