Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-15, 09:02
Interfejs diagnostyczny dla Cruze - Jaki wybrać?
Autor Wiadomość
tapsik 

Model Samochodu: cruze 2.0 vcdi
Wiek: 33
Dołączył: 15 Paź 2015
Posty: 18
Skąd: Szczecin
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2015-12-28, 22:37   

Zdalnie włączyć wypalanie w czasie jazdy.
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-12-29, 06:24   

Takiego czegoś niestety nie znajdziesz :sad: , a dobra rzecz by była, albo żeby był chociaż jakiś wskaźnik zapełnienia filtra.
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
Xsardas 

Model Samochodu: Cruze 1.8 LPG
Dołączył: 28 Lis 2015
Posty: 29
Skąd: Warszawa
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 2/11
 18%
Wysłany: 2015-12-29, 22:33   

USB i bluetooth to trochę przeżytek, poza tym bluetooth ma często konflikty ze sprzętem-wifi jest bardziej kompatybilne ze smartfonami-próbował ktoś takiego wynalazku?
http://allegro.pl/show_it...acf77d00be2ff62
NIby na liście nie ma Cruza,ale jest Captiva, Astra i reszta świty z GM
 
     
wasciu 

Model Samochodu: Cruze
Wiek: 32
Dołączył: 08 Kwi 2015
Posty: 36
Skąd: Polska
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 9/11
 81%
Wysłany: 2016-01-16, 13:12   

Xsardas napisał/a:
USB i bluetooth to trochę przeżytek, poza tym bluetooth ma często konflikty ze sprzętem-wifi jest bardziej kompatybilne ze smartfonami-próbował ktoś takiego wynalazku?
http://allegro.pl/show_it...acf77d00be2ff62
NIby na liście nie ma Cruza,ale jest Captiva, Astra i reszta świty z GM


Do przepustowości jakiej potrzebuje interfejs nie ma znaczenia czy to będzie WiFi czy bluetooth, a interferencji spodziewałbym się po stronie wifi. 300 Mbps nie potrzebujesz, poza tym bluetooth jest lepiej dostosowany do takich zastosowań niż WiFi.
Tak czy owak - co dodatkowego poza możliwościa podłaczenia przez WiFi dany adapter dostarcza ? Bo interfejs ten sam, protokoły OBDII te same, więc efekt końcowy jest identyczny.
_________________
-------------------
Chevy Cruze LT 2010 VCDi 2.0
 
     
wasciu 

Model Samochodu: Cruze
Wiek: 32
Dołączył: 08 Kwi 2015
Posty: 36
Skąd: Polska
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 9/11
 81%
Wysłany: 2016-01-16, 15:50   

Mam inne pytanie, zwiazane z diagnozowaniem EGT (exhaust gas temperature), czyli temperatury spalin (wątek).

Zakupilem ELM327 przez allegro. Wszystko łączy się pięknie z autem, ale niestety nie można zczytać PID 78: Exhaust Gas Temperature (EGT) Bank 1
Próbowałem: Torque Pro, Scanmaster, PCMSCAN.
W tym ostatnim: SAE.EGS_SUP: Exhaust gas sensor monitoring supported = not supported
Pełen skan wszystkich dostępnych PID w PCMSCAN nic nowego nie przyniósł.

Myślicie że to zależy od interfejsu (ten był tanią Chińszczyzną), czy to raczej kwestia tego że Cruzakowy ECU tego PID po prostu nie wystawia ?
_________________
-------------------
Chevy Cruze LT 2010 VCDi 2.0
 
     
Robbo 

Model Samochodu: Chevrolet Orlando
Dołączył: 09 Wrz 2014
Posty: 41
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 3/13
 23%
Wysłany: 2016-01-31, 11:27   

Jestem w posiadaniu Euroscan ELM 327 OBD2 PL part numer 1008 firmware 2.1 band rate 38400 do podłączenia przewodem USB do kupiłem adapter na micro usb pruba uruchomienia Torgu nie powiodły się. . :cry:
Jaki program zastosować na smarfonie lub tablecie samsunga ?
Po podłączeniu do gniazda mrygneły zielona i pomarańczowa następnie zapaliła się czerwona. Co one oznaczają :zastanawiasie:
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-02-02, 12:21   

wasciu napisał/a:
Tak czy owak - co dodatkowego poza możliwościa podłaczenia przez WiFi dany adapter dostarcza ? Bo interfejs ten sam, protokoły OBDII te same, więc efekt końcowy jest identyczny.


Dokładnie, niczego dodatkowego nie dostarczy, dlatego jeśli ktoś planuje jeżdzić Cruzakiem dłużej to tylko takie coś jego ratuje:

http://www.aliexpress.com...73-5a61135d7c85

3-4 wizyty w ASO na diagnostyce i koszt się zwróci.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Robbo 

Model Samochodu: Chevrolet Orlando
Dołączył: 09 Wrz 2014
Posty: 41
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 3/13
 23%
Wysłany: 2016-02-02, 15:37   

Produkt wymaga wykupienia oprogramowania i dostępu do GM EPS do zakupienia a ACDelco Tech Connect
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-02-03, 12:46   GM MDI OPEL CHEVROLET Multiple Diagnostic Interface

Są wersje z oprogramowaniem w komplecie, albo można kupić oprogramowanie osobno.
Tak są opłaty dodatkowe za dostęp które trzeba uwzględnić,
żeby nie skłamać to z tego co pamiętam dostęp zaczyna się już chyba od 1 godz/8 euro. (jeśli trzeba da rade tyle bo pracuje o wiele szybciej od TECH2)
dnia, tygodnia itd.
Niestety trzeba płacić haracz dla GM, ale tylko tym zdiagnozujesz całkowicie wszystko.

Dla ciekawskich fotki dziada z zewnątrz i w środku:

_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Robbo 

Model Samochodu: Chevrolet Orlando
Dołączył: 09 Wrz 2014
Posty: 41
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 3/13
 23%
Wysłany: 2016-02-07, 09:52   

Czy ktoś ma doświadczenie odnośnie zakresów błędów w Skanerze diagnostycznmy OBD2 Vgate iCar Bluetooth + polski program SDPROG .
Wiem ze mam problem z LPG firmy BRC zerowania wskaźnika ilości paliwa etyliny komunikat w skanerze GM komunikat że pompa paliwa etyliny jest uszkodzona.
W OBD2 nie wykazuje tego błędu
 
     
Xsardas 

Model Samochodu: Cruze 1.8 LPG
Dołączył: 28 Lis 2015
Posty: 29
Skąd: Warszawa
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 2/11
 18%
Wysłany: 2016-03-13, 18:09   

Czy oprogramowanie Vgate iCar iCar2 Bluetooth dobrze działa z Cruzem? Robbo? Korzystał ktoś już na Cruzie? Bez widocznego powodu zapaliła mi się moja ulubiona kontrolka "koniecznej utraty kasy".Muszę sprawdzić mój szczęśliwy kod na ten miesiąc ,a Vgate iCar2 wydaje się w rozsądnej cenie. Jakieś opinie?
 
     
Robbo 

Model Samochodu: Chevrolet Orlando
Dołączył: 09 Wrz 2014
Posty: 41
Skąd: Warszawa
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 3/13
 23%
Wysłany: 2016-03-13, 21:33   

SDPROG nie widzi kodu usterki na P0141 a Torque tak i kasuje w chevrolecie Orlando przy tym samym interfejsie
 
     
Dragen

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LT 2010
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 78
Skąd: Rz
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 13/16
 81%
Wysłany: 2016-03-15, 21:46   Oprogramowanie

Czy jest jakieś oprogramowanie dla Cruze? Czy OP-COM można zastosować?
 
     
C77 
Ex-Wódz Org


Model Samochodu: Cruze 1,8 LS+ MY2010
Pomógł: 219 razy
Wiek: 36
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 4978
Skąd: Wolne Miasto Poznań
Poziom: 51
HP: 1524/10164
 15%
MP: 4853/4853
 100%
EXP: 148/280
 52%
Wysłany: 2016-03-15, 23:36   

Można, najlepiej w wersji 1.60.
_________________

Я на Драйве2
International Cruze Forum Moderator...
 
     
Xsardas 

Model Samochodu: Cruze 1.8 LPG
Dołączył: 28 Lis 2015
Posty: 29
Skąd: Warszawa
Poziom: 4
HP: 0/61
 0%
MP: 29/29
 100%
EXP: 2/11
 18%
Wysłany: 2016-03-16, 20:56   

Kupiłem iCar2 bluetooth,ale po podłączeniu do gniazda OBD2 nic się nie dzieje. Włączyłem zapłon, zapaliłem auto-nic- urządzenie się nie włącza.
Aktualizacja: Mój "zbyt" skomplikowany fon ma za dużo opcji, tak że nie ogarnąłem,ale po pół godziny walki i kilku filmikach na yt działa. Oficjalnie stwierdzam, że iCar2 bluetooth 3.0 działa z androidem 5.1 lolipop, Cruzem itp. Testowane z aplikacjami Torque light, DashCommand,ScanMaster. Pozdrawiam
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: