Zapraszamy wszystkich nowych i obecnych użytkowników do logowania się na nowe forum
http://forum.chevroletteampoland.com/



Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: C77
2013-02-15, 09:02
Interfejs diagnostyczny dla Cruze - Jaki wybrać?
Autor Wiadomość
Daniel666 
Cruze 1.6

Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 75
Skąd: Tarnowiec
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 10/16
 62%
Wysłany: 2013-11-13, 12:14   

dałem 50zł, nie wygląda na zepsuty...no ale. może tam w tych programach trzeba ustawić jakiś port com czy coś takiego?
 
     
endriu333 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.8 LTZ+Premium LPG OMEGAS
Pomógł: 43 razy
Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 846
Skąd: Warszawa
Poziom: 26
HP: 32/1637
 2%
MP: 781/781
 100%
EXP: 7/78
 8%
Wysłany: 2013-11-13, 12:20   

hmm no to chyba masz odpowiedź...na "pocieszenie" dodam, że ja też się dałem nabić na taki "skaner" o ile na początku powiedzmy że "działał" coś tam torq na androida odczytywał/wyświetlał i diody mrygały o tyle po jakimś pół roku(leżenia w szafie dodam) skaner "umarł" po podłączeniu do obd świeci się tylko czerwona dioda i nic...... jak rozmawiałem z elektrykami to sensowne "skanery" to wydatek minimum 5 stówek a i ich funkcjonalność jest dość mocno ograniczona pomijając fakt, że trzeba się na tym znać - mieć książkę kodów aby prawidłowo odczytać to co do nas skaner "mówi"....
 
     
backlit 


Model Samochodu: Cruze sedan 1.6 LS+ RM2013
Pomógł: 6 razy
Wiek: 38
Dołączył: 25 Lis 2012
Posty: 122
Skąd: Silesia
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 2/22
 9%
Wysłany: 2013-11-13, 12:37   

Ja kiedyś testowo przećwiczyłem taki moduł od znajomego po bluetooth i działało to sprawnie (soft Torque Pro pod androida). Jakiś miesiąc temu zamówiłem u chinoli taki sam ale póki co nie dotarł. Koszt niewielki a trochę informacji można wyciągnąć + statystyki. Żadnych błędów nie kasowałem bo ich nie miałem ale ponoć za dużo w tym temacie się nie zwojuje na bazie tego chipa.

P.S. na starym andku poniżej 4.0 miałem problemy z połączeniem. Na wersji 4.1 poszło od strzału. Taki urok zielonego robota.
 
     
Daniel666 
Cruze 1.6

Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 07 Gru 2010
Posty: 75
Skąd: Tarnowiec
Poziom: 7
HP: 0/130
 0%
MP: 62/62
 100%
EXP: 10/16
 62%
Wysłany: 2013-11-13, 12:41   

Dzięki no to mi się troche rozjaśniło pod kopułą hehe. szkoda bo chciałem go tylko mieć po to aby skasować jakieś błedy+ jak się coś zaswieci, powiedzmy nie skomplikowanego, ti żeby był w stanie stwierdzić co się dzieje.
Pozdrawiam! Dziękuje za zainteresowanie!
 
     
XaRaDaS 


Model Samochodu: Lacetti 1.6 SW
Pomógł: 14 razy
Wiek: 43
Dołączył: 23 Paź 2012
Posty: 898
Skąd: WX
Poziom: 26
HP: 49/1637
 3%
MP: 781/781
 100%
EXP: 59/78
 75%
Wysłany: 2013-11-13, 13:16   

Na koniec dodam, ja swojego mam chyba od kwietnia i działa u mnie bez problemu, u kumpla w BMW 3 i Mazdzie 3 też działał bez zarzutu, więc może twój jest jakiś uszkodzony. Pomijam fakt, że odczyt błędów i diagnostyka nim w przypadku torque pro jest znikoma, coś tam poda, ale nie ma 100% pewności, że dobrze odczytał błąd. Fakt dobry skaner kosztuje swoje, ostatnio oglądałem rekomendowany dla GM, ale kosztował 5499 zł. :D kompletny zestaw z kamerką do zaglądania silnika, sprawdzanie ciśnienia w silniku itp.

A tego OBD korzystam podczas jazdy w celach statystycznych i poglądowych bo można sobie wybrać różne dane do kontroli.
_________________
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
 
     
mrrocky 


Model Samochodu: Cruze Kombi 1,4T LUJ LT+
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 30 Kwi 2013
Posty: 44
Skąd: Gdynia
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 6/13
 46%
Wysłany: 2013-11-15, 19:40   

Te elmy to straszna chinszczyzna, jednego juz ubilem, egzemplarze ktore nie dzialaja prosto "z pudelka" nie sa zadkoscia. Ja uzywam takiego

dziala z Cruzem 2012/13 1,4T poprawnie. Na androidzie Torque Pro.
 
     
postfix

Model Samochodu: Cruze 1.7D LTZ
Dołączył: 08 Sie 2013
Posty: 8
Skąd: WRO
Poziom: 1
HP: 0/18
 0%
MP: 8/8
 100%
EXP: 7/9
 77%
Wysłany: 2014-02-04, 10:56   

Czy za pomocą interfejsu ELM327 i odpowiedniego softu (np. Torque) można skasować (wyzerować) inspekcję olejową - kod błędu 82?
 
     
tomek-0709 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6 LT+ Premium
Wiek: 31
Dołączył: 30 Maj 2014
Posty: 40
Skąd: Polska ;)
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 2/13
 15%
Wysłany: 2014-08-24, 10:57   Jak sprawdzić samemu błędy w Cruzie?

Witam,

Czy jest możliwość sprawdzenia samemu w Cruzie błędów?
W astrze pamiętam, że można bylo sprawdzić niektóre błędy poprzez jednoczesne wciśnięcie pedału hamulca i gazu..

Wiem, że do Cruza można kupic male urządzenie bluetooth do odczytywania błędów itd ale czy jest jeszcze inny sposób?

Pozdrawiam
 
     
maro 

Model Samochodu: CRUZE 2009
Pomógł: 7 razy
Wiek: 38
Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 245
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 4/426
 1%
MP: 203/203
 100%
EXP: 21/33
 63%
Wysłany: 2014-08-24, 12:22   

Błędy są wyświetlane na wyświetlaczu jak coś się dzieje.

Co chcesz sprawdzić bądź co Cie niepokoi.
_________________
http://forum.chevrolet.org.pl/viewtopic.php?t=3692
 
     
tomek-0709 

Model Samochodu: Chevrolet Cruze 1.6 LT+ Premium
Wiek: 31
Dołączył: 30 Maj 2014
Posty: 40
Skąd: Polska ;)
Poziom: 5
HP: 0/81
 0%
MP: 38/38
 100%
EXP: 2/13
 15%
Wysłany: 2014-08-24, 20:35   

Dziękuję za odpowiedź.
Chciałem sprawdzić z czystej ciekawości :)
 
     
maro 

Model Samochodu: CRUZE 2009
Pomógł: 7 razy
Wiek: 38
Dołączył: 02 Mar 2014
Posty: 245
Skąd: Warszawa
Poziom: 14
HP: 4/426
 1%
MP: 203/203
 100%
EXP: 21/33
 63%
Wysłany: 2014-08-24, 22:24   

Zapytaj w grupie śląskiej kto ma odb 2 bluetooth i interfejs. Poźniej pojedź na spot sląski. Chlopaki na pewno Ci pomoga
_________________
http://forum.chevrolet.org.pl/viewtopic.php?t=3692
 
     
Pawel85

Model Samochodu: Cruze LS + LPG BRC
Dołączył: 01 Wrz 2015
Posty: 14
Skąd: Gdańsk
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 4/8
 50%
Wysłany: 2015-09-06, 13:09   

Czy ktoś mógłby podać link z allegro do dobrego interfejsu ELM327 bo trochę tego tam jest i nie wiem który jest dobry dla Cruza :)
 
     
Regulus 

Model Samochodu: brak
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Kwi 2014
Posty: 140
Skąd: z tamtąd
Poziom: 10
HP: 0/230
 0%
MP: 110/110
 100%
EXP: 20/22
 90%
Wysłany: 2015-09-06, 18:56   

Nie ma różnicy, do jakiego auta. Ja brałem najtańszy i śmiga.
_________________
user_03
 
     
tapsik 

Model Samochodu: cruze 2.0 vcdi
Wiek: 33
Dołączył: 15 Paź 2015
Posty: 18
Skąd: Szczecin
Poziom: 2
HP: 0/30
 0%
MP: 14/14
 100%
EXP: 8/8
 100%
Wysłany: 2015-12-26, 08:26   

Słyszał ktoś o interfejsie i programie, dzięki któremu można wypalic dpf'a ?
 
     
mario78 
BLACK ROOF


Model Samochodu: Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 15 Sie 2011
Posty: 1104
Skąd: Białystok
Poziom: 29
HP: 64/2142
 3%
MP: 1022/1022
 100%
EXP: 17/94
 18%
Wysłany: 2015-12-26, 13:51   

Ale wypalić serwisowo na postoju czy włączyć wypalanie w tracie jazdy?
_________________

Chevrolet Cruze 2.0VCDi 192KM&443Nm
NISSAN JUKE 1.6 DIG-T 0-222km/h i szybciej nie pojedzie
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: